تمهیدات لازم برای پیشگیری، کنترل و مقابله با آتش سوزی در مراتع و جنگل ها از ضروریات لازم قبل از اجرای هر پروژه می باشد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز؛ صبح امروز هشتم مردادماه؛ کلاس آموزشی تخصصی "اطفاء حریق در جنگل ها و مراتع" ویژه پیمانکاران پروژه های منابع طبیعی با حضور استاد ابراهیم فر؛ از کارشناسان خبره و توانمند یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آّبخیزداری کشور در محل سالن جلسات اداره کل منابع طبیعی استان برگزار شد.
مهندس ابراهیم فر گفت: آتش سوزی یکی از مخرب ترین عوامل تخریب جنگل ها و مراتع می باشد که اگر تدابیر اساسی برای پیشگیری از آن اندیشه نشود باعث از بین رفتن این سرمایه های الهی می گردد. بنابراین پایش و پیشگیری مهمترین رکن در جلوگیری و یا کنترل آتش سوزی جنگل ها و مراتع است که می تواند به اطفاء حریق در ساعات نخست آتش سوزی و جلوگیری از توسعه آن بیانجامد.
ایشان؛ با اشاره به نقش مؤثر آموزش و ترویج در کاهش حریق در اراضی ملی و طبیعی استان تصریح کرد: در انتقال فرهنگ حفظ منابع طبیعی و ملی با برگزاری برنامه های آموزشی و ترویجی بایستی گام را فراتر نهاده و تمامی اقشار مختلف مردم را در این امر خطیر دخیل نمود.
ابراهیم فر؛ با اشاره به لزوم همکاری تنگاتنگ میان دستگاه های اجرایی، فرهنگی، نظامی و انتظامی استان برای مقابله با حریق در مراتع و جنگل ها بر ضرورت جلب مشارکت مردم در پیشگیری، کنترل، کاهش و اطفاء سطح حریق در اراضی ملی تأکید و اظهار کرد: خوشبختانه این همکاری سبب شده است تا وسعت آتش سوزی ها طی سنوات اخیر کاهش چشمگیری داشته باشد.
وی؛ تجهیز کارگاه ها با ادوات اطفاء حریق، فراهم کردن لیست امکانات و تجهیزات مورد نیاز برای زمان وقوع حوادث، شناسایی نقاط بحرانی و احداث آتش بر در نقاط حساس پروژه ها، نصب تابلوی سیمانی هشدار دهنده در حاشیه جاده ها، توزیع اطلاعیه های هشدار دهنده در مناطق بحرانی و آموزش جوامع محلی، تهیه وسایل و ادوات و تجهیزات اطفاء حریق، تشکیل اکیپ های اطفاء حریق در میان جوامع بومی و مردمی و آموزش فوریت های پزشکی و اورژانسی در صورت مواجهه با مصدومین یا مسمومیت افراد در هنگام امر اطفاء حریق را از وظایف اصلی پیمانکاران پروژه های منابع طبیعی دانست و گفت: پیمانکاران موظفند به منظور اطلاع رسانی و آگاه سازی عموم نسبت به تشکیل جلسات اطفای حریق مراتع در میان کارگران و جوامع بومی و محلی اقدام کرده و تجهیزات مورد نظر را در اختیار ایشان قرار دهند.
کارشناس یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به گرم شدن هوا و سفرهای تابستانی و حضور مردم و گردشگران در طبیعت ابراز کرد: به منظور جلوگیری از وقوع آتش سوزی و کاهش اثرات مخرب آن پدیده ارائه پیامهای ترویجی و آموزشی جهت اطلاع رسانی موثر در بین مردم و اطلاع رسانی شماره تماس رایگان 1504 (امداد جنگل و مرتع) ضروری به نظر می رسد.
این مسئول همچنین به پیمانکاران پروژه های منابع طبیعی توصیه اکید کرد که در هنگام گشت و گذار در اراضی ملی و یا محل پروژه خود در صورت روِیت حریق از خاموش کردن آن یقین کامل را کسب کنند و بعد از آن محل مورد نظر خود را ترک کنند تا احیاناً مشکلی در عقبه به وجود نیاید.
در ادامه؛ ابراهیم فر کارشناس یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در باب اهمیت فرهنگ سازی با توجه به الگوسازی های محلی نکاتی را مطرح و اذعان داشت: قدرت مردم محلی در خصوص ترویج فرهنگ منابع طبیعی و مقابله با حوادث ناگواری همچون آتش سوزیها یک اولویت مهم و اساسی است و باید مردم محلی را به عنوان سرمایه های اجتماعی و انسانی عرصه های جنگل و مرتع که پتانسیل و جایگاه ویژهای در این زمینه دارند قلمداد کرد.
ارسال به دوست