علی شهبازی در بازدید دانشجویان دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران از پروژه های آبخیزداری:
اثربخشی مثبت پروژه های آبخیزداری در کنترل سیلاب ها و حفاظت منابع آب، خاک و پوشش گیاهی
ساوجبلاغ- پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز: دانشجویان مهندسی منابع طبیعی مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در معیت آرش ملکیان هیئت علمی دانشگاه تهران، علی شهبازی سرپرست معاونت آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز و کارشناسان مربوطه از پروژه های آبخیزداری حوضه آبخیز کردان در شهرستان ساوجبلاغ بازدید کردند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، دانشجویان مهندسی منابع طبیعی مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به همراه آرش ملکیان، علی شهبازی و کارشناسان مربوطه از پروژه های آبخیزداری حوضه آبخیز کردان در شهرستان ساوجبلاغ بازدید کردند.
آرش ملکیان در ابتدای این بازدید گفت: آبخیزداری یک کلید واژه مهم و پیشگیرانه در امر مدیریت بحران است و می توان عنوان کرد آبخیزداری از یک طرف موجب حفظ منابع آبی و خاکی می شود و از طرف دیگر سدی محکم در برابر سیلاب می سازد و از بحران جلوگیری می نماید.
در ادامه این بازدید علی شهبازی سرپرست معاونت آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز خاطرنشان کرد استان البرز به دلیل دارا بودن شرایط خاص توپوگرافیکی (شیب زیاد)، زمین شناختی (سازندهای نفوذناپذیر و صخره ای)، اقلیمی (باران های رگباری و کوتاه مدت با دوره بازگشت های کوتاه) و انسان ساخت (دست کاری در الگوی طبیعی سیمای سرزمین و تجاوز به حریم رودخانه ها)، مستعد وقوع سیل های پرخطر می باشد.
وی همچنین افزود: مبحث کنترل سیلاب و فرسایش رسوب در استان البرز به دلیل قرار گرفتن جوامع شهری در پایین دست حوضه های آبخیز از اهمیت بالایی برخوردار است. امروزه با گسترش روند شهرسازی و تغییر در کاربری های طبیعی به محیط های دست ساخت و مصنوعی، محیطهایی با رفتارهای هیدرولوژیکی و هیدرولیکی متفاوت ایجاد گردیده که به آبخیزهای شهری شهرت دارند. آبخیزداری شهری مقوله جدیدی از مدیریت آب است که با تلفیق و هماهنگی با معماری و مهندسی عمران شهری می تواند ضمن تامین آب، حفظ محیط زیست و ایجاد پایداری در توسعه، از بروز سیل ها در شهرها جلوگیری کند. لذا توجه به مقوله آبخیزداری شهری و نقش آن در مدیریت یکپارچه سیلاب شهری حائز اهمیت می باشد و از نتایج مثبت بکارگیری آبخیزداری شهری می توان تلفیق روش های سازه ای و غیرسازه ای، استفاده از روش های نوین کنترل سیلاب و توجه به نقش فضای سبز شهری در مدیریت و کنترل سیلاب اشاره نمود. آبخیزداری شهری از جمله مقولاتی است که در مدیریت شهری بهخصوص مدیریت کلانشهرهای ایران مورد غفلت قرار گرفته است و این غفلت تا اندازهای است که اگر بهصورت جدی به آن پرداخته شود، زندگی شهرنشینان را از خطر نجات می دهد.
در پایان این بازدید پیشنهاد گردید جلسات آموزشی و همکاری بیشتر با دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران در خصوص مطالعات و اجرای طرح های منابع طبیعی و آبخیزداری صورت پذیرد.
ارسال به دوست