شناسایی ۲۰ حوزه آبخیز بحرانی در استان البرز

تاریخ انتشار : 1397/07/16 - ساعت انتشار: ١٤:٠٦ - گروه خبری : اخبار قدیمی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز از شناسایی ۲۰ حوزه آبخیز بحرانی در استان خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز؛ به نقل از خبرنگار مهر، حامد فرضی صبح دوشنبه در نشستی خبری با محور تشریح اقدامات آبخیزداری از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی، اظهار کرد: در دوران ۴۰ ساله انقلاب اسلامی با دستور مقام معظم رهبری اتفاقی نادر و بسیار اثر بخش انجام شده است که مشتمل بر تخصیص ۲۰۰ میلیون دلار اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای فعالیت های مختلف در حوزه آبخیزداری است تا تکالیف لازم در این حوزه به درستی انجام شود.

وی افزود: البرز دو سد استراتژیک کرج و طالقان را دارد که سهم مهمی در تامین آب دارند، این ظرفیت ها نگاه ویژه ای را در راستای کاهش مخاطرات سیل می طللبد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز در ادامه بیان کرد: اقدامات ما در حوزه آبخیزداری با تکیه بر اعتبارات صندوق توسعه ملی برای توانمندی جوامع محلی از جمله روستاها در مقابل خطرات احتمالی از جمله سیل است تا در بالادست روستاها با مشارکت مردم فعالیت های لازم در این حوزه انجام شود.

فرضی گفت: اعتبارات صندوق توسعه ملی بر مبنای اولویت بندی مناطق است که بر اساس آن تهیه طرح و انجام مطالعات لازم با تشکیل کارگروهی در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استات صورت گرفته است و به طور هفتگی و روزانه نتیجه این فعالیت ها بررسی می شود.

وی عنوان کرد: ۲۰ حوزه آبخیز که جزو حوزه های بحرانی در استان بوده را شناسایی کرده و با مشارکت مردم برای اجرای طرح های لازم در این بخش اقدام کرده ایم، بحث تامین منابع مالی از سوی مردم در این طرح به میان نیامده است تا شاهد حضور بیشتر آنها باشیم.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز ادامه داد: در این حوزه میزان آورده نزدیک به ۳۰ درصدی را در اجرای پروژه های منابع طبیعی در حوزه آبخیزداری با سهم مشارکتی مردم داشته ایم که اتفاقی مثبت است.

فرضی با اشاره به اینکه ۳۷۰ هزار هکتار عرصه مرتعی در البرز وجود دارد، توضیح داد: اساس کار ما برای همه طرح های اجرایی این است که احصای نقشه نقاط بحرانی را از حیث ورود دام ها به مراتع، سیل، اطفای حریق و یا تصرفات اراضی داشته ایم.

وی تشریح کرد: در شهر طالقان و بخش آسارای شهر کرج برای مقابله با مخاطرات سیل اقدامات مهمی انجام شده است و تغذیه سفرهای زیرزمینی آبی نیز مورد توجه واقع شده است.

فرضی در مورد پیگیری اقدامات لازم برای بهبود شرایط اقتصادی روستاییان استان، گفت: بحث گردشگری شهر طالقان و بوم گردی از اهمیت بالایی برخوردار است، سال گذشته در شهرستانک استفاده از گیاه باریجه و برداشت آن مورد توجه قرار گرفت که ۱۰۰ درصد صادراتی است، قراردادی هم  با دامداردان در سطح ۴۰۰ هکتار منعقد کرده ایم، در کنار آن کشت گیاهان دارویی نیز در نهالستان کرج انجام می شود تا به توسعه این بخش که ظرفیت خوبی برای البرز تست بررسیم.

وی با بیان اینکه پایبندی به چارچوب ضوابط آمایش سرزمین در اجرای پروژه های عمرانی اهمیت زیادی دارد، گفت: توجه به حوزه آبخیز شهری کرج در بالادست دامنه های جنوبی البرز پر اهمیت است که اجرای فعالیت های مختلف از جمله تامین و بهبود پوشش گیاهی در عرصه منابع طبیعی در این نقاط را می طلبد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز در خصوص احیای آبشار سنج نیز گفت: هر آنچه برای البرز ارزشمند باشد به آن توجه ویژه ای داریم و هر چه لازم باشد در این قالب برای احیای گردشگری استان انجام می دهیم.

وی اضافه کرد: پروژه های ملی در حوزه راه سازی برای استانی از جمله البرز که درگیر ترافیک های سنگین است اهمیت ویژه ای دارد، اما در کمک به این بخش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چارچوبی خاصی دارد از جمله اینکه در خصوص پروژه کنارگذر جنوبی و آزاد راه تهران - شمال برای نقاط بحرانی عرصه منابع طبیعی اقدامات حفاظتی را انجام داده ایم چون میزان تخریب ها در پروژه های عمرانی گاهی بیسار بالا است.

فرضی در مورد شیوع طاعون نوشخوارکنندگان در استان نیز گفت: دام ها از منطقه بروز آن در محدوه طالقان خارج شده اند و خوشبختانه این بیماری حتی در یک مورد از دام های اهلی مشاهده نشده است.

وی عنوان کرد: در جریان سفر رئیس جمهوری به البرز برای ۵۴ هزار هکتار عرصه بیابان که  ۲۵ هزار هکتار آن کانون ریز گردها است و تاثیرات مخرب بر استان ما و استان های همجوار داشته است، اعتبار بیابان زدایی منظور شد که در کل ۱۵۰ هزار هکتار عرصه طبیعی در  در استان ما و استان های همجوار البرر از جمله قزوین شامل این عرصه های بیابانی می شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز گفت: از محل اعتباری که در سفر رئیس جمهوری برای رسیدگی به وضعیت بیابان ها و مقابله با ریزگردها حدود ۲۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافت که ۶۰ درصد آن تا کنون محقق شده است و در این زمینه پروژه های خوبی در اشتهارد و نظرآباد در عرصه ۸ هزار هکتاری انجام شده است.

وی در ادامه افزود: حضور شترهای سرگردان در مناطق بیابانی البرز مسئله ای خطرناک است و در سوابق ما مسئله پرورش شترها به هیچ عنوان یافت نمی شود، تنها در روستای گلدره ۱۵۰ نفر شتر داریم، اما مشکل اصلی ورود شترهای سرگردان از دیگر استان ها به عرصه های طبیعی البرز است که در این خصوص قرار است با مشخص کردن عرصه بیش از ۱۰۰ هکتاری محدوده ای برای رسیدگی به وضعیت شترهای استان البرز تعیین شود.   

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج