کارگاه آموزشی دو روزه " آشنایی با مهارت ها و تکنیک های ارتباطی و تسهیلگری در منابع طبیعی" برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، در راستای اجرای طرح توانمندسازی جوامع محلی و تشکل ها، در پنجم و ششم دیماه سالجاری، کارگاه آموزشی دو روزه " آشنایی با مهارت ها و تکنیک های ارتباطی و تسهیلگری در منابع طبیعی" به صورت مشترک با حضور جمعی از جوامع محلی، دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها، مجریان و بهره برداران منابع طبیعی و پرسنل منابع طبیعی با هدف شفاف سازی اقدامات صورت پذیرفته در منابع طبیعی و ارتقاء دانش و آگاهی عموم مردم با خدمات قابل ارائه در این مجموعه، با تدریس دکتر بدری پور و ارائه فنون تسهیلگری و مهارتهای ارتباطی در محل این اداره کل برگزار گردید.
بدری پور گفت: تسهیلگر فردی است که ارتباط موثر و قابل درکی در جامعه برقرار می کند، هدایت کننده است، یک کاتالیزور است و کمک می کند که پتانسیل های بالقوه به بالفعل تبدیل شود.
وی اجتماعی بودن، صبور بودن، منطقی بودن و دارای خلاقیت بودن، معتقد به اصول کار مشارکتی گفتگو، شفافیت، انعطاف پذیری و توان افزایی را از ویژگی های فرد تسهیلگر و جلب مشارکت اعضا، تعیین نقشه راه و برنامه اقدام و عمل را از جمله وظایف تسهیلگر دانست و افزود: توانمندسازی در حرکت های امروزی سازمان ها به سوی کیفیت فراگیر و بهبود مستمر جایگاه ویژه ای دارد.
هم چنین ایشان در خصوص کانبان (تلویحا منظور از کانبان این است که همه چیز جلوی چشم باشد) نیز مطالبی ارائه و تصریح نمود: در کانبان کارهایی که قرار است انجام شوند، کارهایی که در حال انجام هستیم و کارهایی که انجام داده ایم در سه ستون مجزا مشخص می گردد. بدین صورت نه چیزی اضافه است و نه کم، شرکت کنندگان در همه حالات و زمانها می دانند که در کجای فرایند قرار دارند. مواردی که قابل توصیه است:
دکتر بدری پور تأکید کرد: در پیاده سازی الگوی تسهیلگری تابلوی کانبان را جلوی چشم همگان قرار دهید و برای انتقال کارها از ستونی به ستونی دیگر از مخاطبان کمک بگیرید.
ارسال به دوست