استفاده ازظرفیت ساکنین حوزه های آبخیز به عنوان نقش راهبردی در مشارکت و حفاظت از منابع طبیعی بسیار تاثیرگزار است.

تاریخ انتشار : 1397/10/16 - ساعت انتشار: ١٤:١٦ - گروه خبری : اخبار قدیمی

وحید جعفریان از اقدامات توانمندسازی از محل صندوق توسعه ملی بازدید و با ساکنین حوزه های آبخیز البرز گفتگو کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، در راستای ایجاد انگیزه و بالا بردن سطح دانش بهره برداران منطقه و ایجاد بستری مناسب جهت کشت و توسعه محصولات داروئی دوره آموزشی دو روزه کاشت، داشت و برداشت گیاهان داروئی ویژه ساکنین حوزه آبخیز البرز از تاریخ پانزدهم دیماه لغایت هفدهم دیماه سالجاری از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی به همت تسهیلگران طرح توانمندسازی جوامع محلی و تشکل ها و با تدریس دکتر دهقان از پژوهشکده گیاهان داروئی جهاد دانشگاهی در محل اداره منابع طبیعی شهرستان کرج برگزار گردید.

در این دوره آموزشی که با حضور بیش از 50 نفر از مجریان و بهره برداران، همیاران طبیعت و ساکنین حوزه آبخیز البرز همراه بود، دکتر جعفریان؛ مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به وجود زیرساخت های مناسب جهت توسعه و کشت گیاهان داروئی در منطقه گفت: با وجود اقلیم و بستر مناسب جهت کشت و توسعه و فرآوری گیاهان داروئی و همچنین وجود اکوتیپ های متنوع از انواع گیاهان داروئی در منطقه شرایط منحصر بفردی را برای فعالیت و توسعه این محصولات فراهم آورده است. 

دکتر جعفریان تصریح نمود: آموزش و ترویج را بایستی پل ارتباطی بین مردم و مسئولین جهت شکل گرفتن مشارکت مردمی دانست و افزود: در صورتی در اجرای طرح ها و پروژه های منابع طبیعی و آبخیزداری موفق خواهیم بود که از نیازها و خواسته های مردم آگاه بوده و در جهت رفع نیازهای ایشان گام های موثر برداریم.

مدیرکل دفتر ترویج و مشارکت های مردمی تصریح نمود: الگوی مشارکت مردم در حفاظت از منابع طبیعی همواره مورد توجه است و بکارگیری ظرفیت مجریان و بهره برداران، همیاران طبیعت و جوامع محلی به عنوان نقش راهبردی در حفاظت از منابع طبیعی می‌تواند بسیار تاثیرگزار باشد و در این بین ادارات آموزش و ترویج به عنوان نهاد بین بخشی با همراهی ادارات فنی در ارتقاء توانمندی آنها نقش موثر دارند.

همچنین ایشان افزود: گیاهان دارويی از ارزش و اهميت خاصی در تأمين بهداشت و سلامتی جوامع هم به لحاظ درمان و هم پيشگيری از بيماري‌ها برخوردار بوده و هستند. سرزمين ايران از نظر تنوع گياهي، به خصوص از منظر گياهان دارويي، جايگاه منحصر به فردي در جغرافياي گياهي جهان دارد. بر اساس نظر گياه‌شناسان و پژوهشگران علوم مرتبط منابع طبيعي، تعداد گونه‌هاي گياهي ايران در حدود 8000 گونه است و تحقيقات دانش‌پژوهان كشور نشان داده است كه از اين تعداد بيش از 2500 گونه داراي خواص دارويي، پزشكي ، كنترل‌كننده حشرات و علف هرز و ساير موارد هستند.

پرورش‌ گياهان دارويي، فروش و بازاریابی، انبارداري و بسته‌بندي، كاربرد اسانس هاي گياهي و اسانس‌گيري از ‌گياهان دارويي بالاخص گیاهان بومی منطقه از جمله موارد مطروحه در این کلاس آموزشی گزارش شده است.

این گزارش می افزاید: بازدید از پژوهشکده گیاهان داروئی جهاد دانشگاهی فردا دوشنبه هفدهم دی ماه با حضور تمامی اعضاء برگزار خواهد شد.

 

 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج