توسعه پایدار در روستا با همت همه دستگاه های اجرایی انجام می شود و یک دستگاه نمی تواند به تنهایی این امر مهم را تحقق بخشد.

تاریخ انتشار : 1397/12/15 - ساعت انتشار: ٠٧:٥٣ - گروه خبری : اخبار قدیمی

پروژه های آبخیزداری مشارکتی در حوزه های های آبخیز در روستاهای کندر، وشته ، سیجان، چاران با مشارکت مردم در حال انجام است و درخواست های دیگری جهت مشارکت مردم در سال 98 دریافت کرده ایم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز، عصر روز سه شنبه مدیرکل منابع طبیعی استان، حامد فرضی با حضور در برنامه اقتصاد پویا، دوره خشکسالی و تغییر اقلیم، کاهش مخاطرات ناشی از سیل و رسوب، حفظ خاک و آب و پوشش گیاهی و افت سفره های آب زیرزمینی و فرونشست زمین را از ضروریات اجرای پروزه های آبخیزداری با رویکرد مدیریت جامع در حوزه های آبخیز دانست.

مهندس فرضی، با توجه به اهمیت و ضرورت پرژه های آبخیزداری پس از امنیت کشور، اعتبارات صندوق توسعه ملی در سال ۹۷ را معادل ۱۸میلیارد تومان با پیشرفت فیزیکی حدود ۹۰ درصد، اعتبار تملک از منابع ملی را حدود ۵ میلیارد تومان با پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ درصد و اعتبار استانی را حدود ۸۵۰ میلیون تومان اعلام کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز، با بیان اجرای پروژه های مشارکتی در حوزه های کندر، وشته، سیجان، چاران با مشارکت مردم در حوزه کردان، مشارکت بنیاد مسکن و شهرداری در حوزه شهر کرج، گفت: در مجموع حدود ۳۰ درصد مشارکت مردم و دستگاهها وجود دارد.

فرضی تصریح نمود: مدیریت جامع حوزه های آبخیز در برنامه ریزی کلان استان حائز اهمیت بوده و می تواند در توسعه پایدار نقش بسزایی داشته باشد.

وی، توجه به منابع طبیعی در اجرای پروژه های عمرانی از جمله راه سازی و خطوط انتقال و اقدام در جهت کاهش اثرات ناشی از اجرای پروژه ها را ضروری دانست.

حامد فرضی مطرح نمود: نمونه بودن این اداره کل در سطح کشور در شاخص های عمومی و اختصاصی، جذب اعتبار سال ۹۸ از محل صندوق توسعه به ابخیزداری کشور معادل ۱۵۰ میلیون یورو، انعقاد تفاهم نامه با استانداری معادل ۱۷ میلیارد و تاکید سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری مبنی بر تخصیص به شرط اجرای تفاهم استانی و همچنین مبادله سال ۹۸ از جمله ویژگی ها و موارد ضروری در موفقیت اجرای این قبیل پروژه ها بوده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، حامد فرضی،  گفت: مساحت استان ۵۱۷ هزار هکتار  است که از این میزان، مساحت اراضی ملی و دولتی ۴۳۴ هزار هکتار می باشد که از این میزان نیز 85 درصد آن دارای سند مالکیت بوده که 20 درصد ان در سامانه کاداستر ثبت شده و ۱۰ درصد هم آماده ثبت در سامانه می باشد.

فرضی عنوان نمود: بیش از ۷۰ کیلومتر خط تسنیق بنچ مارک و کمربند سبز و فنس انجام شده و استعداد یابی برای ۲۸۰۰ هکتار نیروگاه خورشیدی بالغ بر ۳۰۰۰ هکتار جهت ایجاد شهرک های صنعتی در استان صورت پذیرفته است.

 این مقام مسئول در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان اقدامات شاخص یگان حفاظت این اداره کل به تنظیم پرونده تخلف ۵۲ فقره به مساحت ۱۲۱/۷۹۵۰ هکتار، اجرای تبصره یک ماده ۵ ،۶۱ فقره به مساحت ۱۴۸/۹۵۱ هکتار، اجرای احکام برای ۲۸ فقره به مساحت ۸۳/۱۸۵۶ هکتار و اطفاء حریق به مساحت ۳/۴۷ هکتار در سال ۹۶ و تنظیم پرونده تخلف ۲۰۷ فقره به مساحت ۱۸۷/۷۴۸۸ هکتار، اجرای تبصره یک ۳۸ فقره به مساحت ۹/۳۹۳۳ هکتار، اجرای احکام قضایی ۵۳ فقره به مساحت ۲۶/۹۷۴۴ هکتار و اطفاء حریق در سطح ۲۲/۲ هکتار در سال 97  اشاره کرد.

مدیرکل منابع طبیعی استان از برگزاری ۶ کارگاه با حضور پرسنل دستگاه های اجرایی ذیربط جهت حل موضوعات و مشکلات مرتبط در سطح استان، شهرستان و روستاهای مجاور اراضی منابع طبیعی با هدف تسهیل در کار افرینی و بهبود معیشت و مهاجرات معکوس در سال 97 خبر داد  و افزود: احصاء مشکلات و جمع آوری پیشنهادات شوراها، دهیاران و مردم اهالی روستاها با حضور تسهیلگران در  خود روستاها بصورت پیمایش کوچه به کوچه انجام شده است.
ایشان مطرح نمود: سپس برنامه  توانمندسازی با پیشنهاد مردم و سایر دستگاه های اجرایی ذیربط تدوین و بیش از ۵۲ کارگاه آموزشی جهت ساکنین حوزه های آبخیز  در کل استان و شهرستان های تابعه در دست اجرا شد.

حامد فرضی با اشاره به تشکیل ۲۸ تعاونی منابع طبیعی در سطح ساکنین حوزه آبخیز ، ۵ تعاونی فراگیر شهرستان و اتحادیه تعاونی های منابع طبیعی بمنظور توانمندی تشکل ها و واگذاری امور به خود مردم و جوامع محلی خاطرنشان کرد: توسعه پایدار در روستا با همت همه دستگاه های اجرایی انجام می شود و یک دستگاه  نمی تواند به تنهایی این امر مهم را تحقق بخشد.


نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج