پرفسور پرویز کردوانی در 16 اسفندماه در همایش منابع طبیعی، مردم، احیاء و توسعه جنگل ها و مراتع حضور یافت.
دومین همایش بیابان زدایی، مقابله با ریزگردها و نقش معلمان در جلوگیری از تخریب سرزمین ها و محیط زیست با حضور پرفسور کردوانی پدر علم کویرشناسی ایران در شهرستان نظرآباد برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، در شانزدهم اسفندماه مصادف با دومین روز از هفته منابع طبیعی، پروفسور پرویز کردوانی، پدر علم کویرشناسی ایران در همایش منابع طبیعی، مردم، احیاء و توسعه جنگل ها و مراتع، با موضوع "بیابان زدایی، مقابله با ریزگردها و نقش معلمان در جلوگیری از تخریب سرزمین ها و محیط زیست" در سالن شبکه بهداشت و درمان شهرستان نظرآباد که با حضور شماری از دانشگاهیان و دانش آموزان برگزار شد حضور یافت.
پروفسور کردوانی در این همایش، ضمن اشاره به اقلیم و آب و هوای استان البرز با تاکید بر فرمایش مقام معظم رهبری در روز اول درختکاری مبنی بر انتخاب گونه های مناسب جنگلی اظهار داشت: در طرح های جنگلکاری باید بسیار دقت کنیم و روش های علمی متناسب با شرایط جغرافیایی را به کار گرفت.
کردوانی تاکید کرد: در نقاطی که سطح سفره های آب زیرزمینی بسیار پایین است نباید جنگلکاری انجام شود زیرا ریشه درختان امکان دسترسی به آب مورد نیاز برای رشد را ندارند و در این صورت باید به آبیاری دستی روی آورد.
پدر علم کویرشناسی ایران در خصوص کنترل ریزگردها در کشور و به خصوص مناطق جنوبی، گفت: در خوزستان باید با توسعه پوشش گیاهی و گراس ها ریزگرد را کنترل کرد.
وی با اشاره به تغییرات اقلیمی کشور بیان داشت: با توجه به پهناوری ایران نمی توانیم اقداماتی برای تغییر آب و هوایی کشور انجام دهیم.
کردوانی اظهار داشت: با اینکه درصدد احیای بعضی از منابع آبی از دست رفته همچون دریاچه ارومیه هستیم لیکن باید پذیرفت که دریاچه ارومیه خشک شده است.
وی گفت: برداشت بی رویه آب اطراف دریاچه ارومیه از طریق چاه ها باعث پایین رفتن سطح آب شده است و طرح احیاء دریاچه ارومیه به دلیل برداشت بی رویه ذخایر آبی زیر زمینی موفقیت چندانی نخواهد داشت و حفره های زیرزمینی آبی را که اکنون به دریاچه اضافه می شود، می بلعند.
وی با بیان اینکه کویر فواید زیادی دارد، گفت: موادی در کویرهای ایران وجود دارد که بسیار گرانقیمت هستند.
کردوانی افزود: سازمان ملل پیشنهاد داده تا برای کنترل ریزگرد نوآوری انجام شود.
مهندس مرادنیا، معاونت برنامه ریزی و هماهنگی امور عمرانی فرمانداری شهرستان نظرآباد در این همایش، ضمن اشاره به عملکردهای مدیران شهرستان در جلوگیری از بیابان زایی و حفظ منابع طبیعی خاطرنشان کرد: مشکل ما در بحث مالی نیست بلکه نگرشی است، ما نیاز مند نگرشی هستیم که منابع طبیعی و توسعه ی پایدار و محیط زیست پایه و موضوع اصلی در امور باشد.
وی مهمترین عوامل توسعه ی پایدار را همکاری و هم اندیشی و هماهنگی برنامه های ارگان ها و دستگاه ها و مدیران در راستای توسعه ی پایدار دانست.
مرادنیا، ضمن قدردانی از حضور ارزشمند پرفسور کردوانی و نقش مثبت ایشان در آموزش فرهنگ منابع طبیعی به جامعه آموزش و پرورش اظهار امیدواری خود را نسبت به تربیت صحیح نسل های آینده ی روشن کشور در خصوص توسعه ی پایدار و حمایت از محیط زیست و منابع طبیعی ابراز نمودند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، حامد فرضی نیز در این همایش با بیان دیدگاه ها و نظرات خود در خصوص پروژه ها و طرح های مقابله با بیابانزدائی از مقام شامخ پروفسور کردوانی بموجب حضور در این نشست و بیان نکات مثمرثمر ایشان تجلیل نمود.
ارسال به دوست