برگزاری اولین کارگاه آموزشی کشت زعفران در شهرستان اشتهارد
هدف از برگزاری دورههای آموزشی، توانمند سازی ساکنین حوزه های آبخیز، کمک به اشتغالزایی ، کنترل تنش خشکی وحرکت بسوی رونق تولید اقتصادی دراستای توسعه پایدار می باشد .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز ؛ در مورخ چهارم اردیبهشت ماه در راستای اجرای پروژه توانمند سازی جوامع محلی از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی ، منابع طبیعی شهرستان اشتهارد ، پنجمین دوره آموزشی بهره برداران و اولین دوره آموزشی کشت زعفران، با هدف افزایش آگاهی و توانمند سازی روستائیان با حضور برخی دهیاران و روستائیان در محل دهیاری روستای صحت آباد برگزار گردید.
در این دوره آموزشی، جمعی از علاقهمندان به کشت زعفران با چگونگی مراحل کاشت، داشت و برداشت این محصول آشنا شدند و پس از اتمام کلاس بحث و تبادل نظر بین فراگیران و مربی انجام و به پرسش های فراگیران پاسخ داده شد.
دکتر دهقان عضو هیئت علمی پژوهشکده گیاهان داروئی جهاد دانشگاهی و مدرس این دوره، با اشاره به استعداد خوب شهرستان در زمینه پرورش این محصول، عنوان کرد: درخواستهای متعددی جهت برگزاری هر چه بیشتر این دورهها صورت گرفته و امیدواریم در آینده نزدیک شهرستان اشتهارد به قطب تولید زعفران در استان تبدیل شود.
وی با بیان اینکه دورههای آموزشی در صورت نیاز روستائیان و اعلام اداره منابع طبیعی شهرستان، در زمینه های زراعت زعفران و گلمحمدی و سایر گیاهان دارویی برگزار خواهد شد، افزود: با توجه به کمبود آب و خشکسالیهای اخیر فعالیتهای کشاورزی همچون زراعت زعفران و سایر کشتهای کمآببر برای کسب درآمد کشاورزان از گزینههای مناسب است.
نعمائی رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان اشتهارد گفت: در راستای اجرای برنامههای آموزشی و ترویجی، برای رسیدن به اهداف پروژه توانمند سازی، اداره منابع طبیعی شهرستان اشتهارد اقدام به برگزاری 5 دوره کلاس آموزشی و ترویجی با حضور روستائیان و بهرهبرداران در زمینههای مختلف کشاورزی و منابع طبیعی در این شهرستان نموده است.
وی تصریح کرد: با برگزاری این دورهها سعی در کمک به اشتغالزایی و کنترل تنش خشکی موجود را داریم تا گامی بسوی رونق تولید اقتصادی در بخش کشاورزی و منابع طبیعی و توانمند سازی جوامع محلی برداشته باشیم.
در پایان این کلاس بازدیدی از مزارع مناسب جهت کشت این محصول در منطقه صورت گرفت و برخی شرکت کنندگان به صورت عملی با پرورش و نگهداری آن آشنا شدند.
مقرر شده است آموزش دیدگان بتوانند جهت درک بهتر مطالب ارائه شده در کارگاه از مجموعه بزرگ گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی و واحدهای فراوری این محصولات دیدن نمایند.
ارسال به دوست