دامداران و مرتعداران می توانند با ایجاد روش های معیشت جایگزین از جمله کشت گیاهان دارویی و اجرای طرح های مرتع داری به بهبود وضعیت اقتصادی خود کمک کنند.

تاریخ انتشار : 1398/02/08 - ساعت انتشار: ١٤:٣٣ - گروه خبری : اخبار قدیمی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، سیاوش ذاکری از شروع فعالیت های شبانه روزی اکیپ کنترل دام شهرستان کرج در محل ایستگاه های مورد نظر خبر داد.

ریاست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کرج همزمان با استقرار اکیپ های کنترل دام در منطقه ورودی بیلقان (ورودی جاده چالوس) گفت: با هدف جلوگیری از تخریب و ارتقای اکوسیستم عرصه‌های طبیعی، کنترل دام بعنوان یکی از اقدامات حفاظتی مهم در ایجاد تعادل دام و مرتع انجام می شود.

ذاکری گفت: از سال 94 طرح کنترل دام در سطح مراتع شروع شده و امروز خوشبختانه تعداد دام از ظرفیت مراتع کمتر شده است.

وی با اشاره به این مطلب که تعادل تعداد دام و مرتع بدین معنا نیست که چرای دام در مراتع آزاد شود اظهار داشت: دامداران و مرتعداران می توانند با ایجاد روش های معیشت جایگزین از جمله کشت گیاهان دارویی و اجرای طرح های مرتع داری به بهبود وضعیت اقتصادی خود کمک کنند و نگاه آن ها تنها به دام نباشد.

رئیس منابع طبیعی شهرستان کرج تصریح نمود: اجرای طرح مدیریت چرا و کنترل دام به عنوان یکی از اقدامات حفاظتی مهم در ایجاد تعادل دام و مرتع در مراتع ییلاقی این استان به مرحله اجرا در آمده است.

ذاکری به همکاری نیروی انتظامی و راه و شهرسازی به واسطه برپایی چادر و کنترل راه های استان اشاره کرد و گفت: ایستگاه های ثابت و سیار نظارتی با همراهی این دستگاه ها فعال شد و در نهایت وضعیت دام به نسبت مراتع شهرستان متعادل باقی خواهد ماند.

علی بابازاده؛ مسئول یگان حفاظت منابع طبیعی شهرستان کرج از دامداران و بهره برداران مراتع خواست از ورود زود هنگام احشام و دام و همچنین دام مازاد بر ظرفیت پیش بینی شده در پروانه چرای تمدید شده در مراتع جداً خودداری کنند.

وی افزود: در صورت مشاهده هرگونه تخلف از قوانین و مقررات مربوط به چرای دام در مراتع، متخلفان طبق مقررات به مراجع قضائی معرفی و پروانه بهره برداری آنان باطل می‌شود.

بابازاده با اشاره به استقرار اکیپ یگان حفاظت اداره راه و شهرسازی در محدوده دو راهی آتشگاه و دروان شهرستان کرج گفت: نیروهای یگان حفاظت مستقر در این ایستگاه نیز نسبت به جلوگیری از ورود غیرمجاز دام به مراتع فعالیت خواهند کرد.

بابازاده گفت: شماره تلفن ۱۵۰۴ به صورت شبانه روزی آماده دریافت گزارش‌های مردمی در ارتباط با تخریب و تصرف اراضی ملی، چرای غیرمجاز دام، قطع درختان و همچنین آتش سوزی‌های احتمالی در جنگل‌ها و مراتع است.

 

 

 

 

 

   

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج