مشاهده دو آفت در جنگل‌های گوراب استان البرز

تاریخ انتشار : 1398/03/01 - ساعت انتشار: ٠٨:٥١ - گروه خبری : اخبار قدیمی

کارشناس گیاهپزشکی اداره منابع طبیعی استان البرز گفت: دو آفت سوسک سرشاخه‌خوار و زنبور ساقه‌خوار در جوامعی که جنگل یا باغ درگیر خشکسالی شدید باشد یا باغ به خوبی آبیاری نشود دیده می شوند.

بهمرام بهرامی رشید کارشناس گیاهپزشکی اداره منابع طبیعی استان البرز در گفت و گو با خبرنگار فارس در البرز در رابطه با مشاهده  دو آفت سوسک سرشاخه‌خوار و زنبور ساقه‌خوار در البرز گفت: این نوع  حشرات آفت درجه 2 محسوب می شوند و در جوامعی که جنگل یا باغ درگیر خشکسالی شدید باشد یا باغ به خوبی آبیاری نشود گیاه دارای ضعف می شود و این ضعف آثار خودش را در شیره گیاه می گذارد.

کارشناس گیاهپزشکی اداره منابع طبیعی استان البرز افزود: هنگامی که این حشرات به درخت حمله می کنند باعث ایجاد دالان هایی در تنه درخت می شود و چون شیره ای که درخت تولید می کند بسیار ضعیف و کم شده است درخت نمی تواند این دالان را پر کند و موجب خفگی این حشرات شود و هر سال این آفت تشدید می شود.

وی افزود: نخستین گونه سوسک سرشاخه خوار رزاسه با نام علمی Osphranteria coerulescens است که به گونه های بادام خسارت وارد می کند و دومین گونه، زنبورهای ساقه خوار خانواده Apidae از راسته Hymenoptera بوده که گونه های عرعر و زبان گنجشک را به شدت آلوده کرده است.

این کارشناس تشریح کرد: این 2 آفت در اثر وقوع خشکسالی یا تنش های خشکی به سوی جوامع درختی جذب می شوند که بهترین راهکار پیشگیری و مقابله با آن تقویت درختان در عرصه و حذف سرشاخه های آلوده است.

بهرامی رشید ادامه داد: این دو نوع آفت در برخی درختان جنگل کاری گوراب در جاده چالوس مشاهده شده است و دلیل آن هم خشکسالی های اخیر در منطقه مورد اشاره بوده است.

وی ضمن رد این ادعا که وجود این آفات مربوط به بارش های اخیر است گفت: حضور این آفات ربطی به بارش های اخیر ندارد و مربوط به تنش های کم آبی در سال های گذشته است و این که می‌بینیم امسال پروانه ها و حشرات مختلف بیشتر شده اند به هیچ عنوان خطری ندارد و نشان می دهد که به خاطر بارش های امسال حال طبیعت امسال خوب است و مردم نباید هر حشره ای را دیدند آن را تهدید تلقی کنند و حشره را نابود کنند.

بهرامی رشید با اشاره به اینکه این آفت ها جز در محدوده  جنگل کاری گوراب هنوز در هیچ جایی از عرصه های منابع طبیعی مشاهده نشده است گفت: این آفت شبکه وسیعی را درگیر نکرده است و به راحتی با روش کنترل تلفیقی آفات قابل کنترل است که بر اساس برنامه اداره کل منابع طبیعی به صورت مناسب برای کنترل این آفت اقدام صورت می کیرد.

وی تصریح کرد: در این مرحله آفات باعث تغییر شکل درخت از بین رفتن شکل زیبای آن شده اند اما اگر مدیریت و کنترل نشوند ممکن است گسترش این آفات موجب از بین رفتن کامل نهال های کاشته شده در 22 هکتار جنگل کاری در منطق گوراب شود.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج