آموزش اطفای حریق درمراتع و جنگل ها در بخشداری آسارا شهرستان کرج

تاریخ انتشار : 1398/03/23 - ساعت انتشار: ٠٧:٤٦ - گروه خبری : اخبار قدیمی

دوره آموزشی روشهای اطفاء حریق در محیط های طبیعی برای اعضای شورا و دهیاران بخش آسارا برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، مهندس سیاوش ذاکری رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کرج با بیان اینکه همه ساله از اواسط بهار و اوایل تابستان مناطق مرتعی و جنگلی بسیار مستعد حریق می‌شود و تا پاییز ادامه خواهد داشت، گفت: تجربه نشان داده است که شناسایی زودهنگام و سرعت عمل در اطفای حریق در بسیاری از موارد می تواند از بروز آتش سوزی گسترده جلوگیری نماید. ذاکری افزود: باتوجه به کمبود امکانات اطفای حریق در کشور، آموزش و ایجاد آمادگی لازم در بین معتمدین و جوامع فعال محلی به خصوص دهیاران و شوراها نقش موثری در جلوگیری از آتش سوزی های گسترده در مناطق تحت حفاظت ایفا خواهد نمود و بنای برگزاری این دوره آموزشی که به همت اداره آموزش و ترویج مشارکت مردمی شهرستان کرج در بیست و یکم خرداد ماه سالجاری برگزار شد، آگاهی ساکنین حوزه آبخیز به مباحث اطفا حریق و همچنین آماده کردن اکیپ ها بوده است.

مهندس ذیحق مسئول آموزش و ترویج شهرستان کرج با این موضوع که بنا به اهمیت آموزش در میان ساکنین حوزه آبخیز ، برگزاری کلاس های ترویجی در موضوعات مرتبط با وظایف سازمانی به جهت توانمندی جوامع محلی  از الویت های این اداره بوده و همه ساله این موضوعات در کارگاه های آموزشی  به اشتراک گذاشته می شود، از جوامع محلی درخواست کرد ، نیازهای آموزشی خود را جهت اجرا با این اداره در میان بگذارند.

این کارگاه آموزشی که با تدریس مهندس علی بابازاده مسئول یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کرج برگزار شد با مشارکت و همراهی جمع کثیری از شوراها و دهیاران و مسئولین بخش آسارا همراه بود.

در این دوره بابازاده با اشاره به تجهیز اداره منابع طبیعی به دستگاه های اطفا حریق خودرویی و انفرادی تصریح کرد: با آموزش مردم، بخصوص جوامع محلی و گردشگران تا حد زیادی می توان از بروز آتش سوزی با منشا انسانی جلوگیری کرد.

وی متذکر شد: چنانچه در ساعات اولیه حریق، در مناطق طبیعی کنترل نشود، در سطح وسیعی گسترش خواهد یافت و تجهیزات اطفای حریق موجود نیز قادر به کنترل چنین آتش سوزی هایی نخواهد بود.

وی خواهان تشکیل اکیپ های ده نفره از روستاها جهت همکاری با یگان حفاظت در مواقع بحرانی شد و حاضرین موظف به ارائه اسامی به اداره منابع طبیعی ظرف یک هفته شدند.

در این دوره آموزشی یک روزه حاضرین با آتش و انواع اطفا کننده ها آشنا شدند مفاهیمی همچون موارد موثر در ایجاد آتش سوزی، منابع اشتعال، طبقه بندی آتش ها و واکنش های زنجیره شیمیایی، عوامل ایجاد آتش سوزی در محیط های طبیعی اعم از جنگل، مرتع، تالاب و نحوه اطفا آن در محیط های طبیعی آموزش داده شد.


نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج