معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری البرز گفت: وسعت مناطق بیابانی ایران در مناطق خشک سه برابر میانگین این عدد در جهان است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز، به نقل از ایرنا، علی درویش پور؛ روز دوشنبه در همایشی که به مناسبت فرارسیدن ۲۷ خردادماه سالروز جهانی مقابله با بیابانزایی و پدیده گرد و غبار که در سالن شهدای پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، افزود: اکنون ۶۱ درصد بیابان های ایران در مناطق خشک بوده اما در جهان ۲۰ درصد می باشد.
وی بیان داشت: بیابان زایی یا پدیده بیابانی شدن اتفاق خیلی عجیبی نیست و منشاء تمام آنها عملکرد انسان است.
معاون استاندار البرز گفت: بیش از یک ششم جمعیت جهان در ۷۰ درصد اراضی خشک که معادل ۶.۳ میلیارد هکتار است و یک چهارم وسعت کره زمین را تشکیل می دهد زندگی می کنند و این خشک شدن کره زمین ناشی از عملکرد نادرست انسان هاست که اثرات خود را بر روی این کره خاکی باقی می گذارد.
وی افزود: پدیده ریزگرد در قالب یک بحران ملی، عجیب است زیرا خیلی سال نیست که برای اولین بار پدیده ریزگرد در اهواز مشاهده شد و اکنون پس از گذشت کمتر از ۱۰ سال ۱۸۹ منطقه، ۷۹ شهرستان و ۱۸ استان کشور درگیر این پدیده هستند.
معاون استاندار البرز با بیان اینکه این پدیده ریزگرد معضلی است که باید اقدامات جدی و اساسی برای آن داشت، افزود: اکنون ۲.۱ درصد خشکی جهان در ایران است و ۳.۸ درصد از مناطق بیابانی جهان نیز در ایران وجود دارد به طوریکه این عدد بیانگیر این است که ۶۱ درصد بیابان های ما در مناطق خشک قرار دارند که باید یک اقدام جدی و اساسی برای کنترل آن داشته باشیم.
وی با بیان اینکه البرز در میان ۱۸ استان درگیر پدیده گرد و غبار و ریزگرد جایگاه خاصی دارد، گفت: بیش از ۴۵ هزار هکتار از سطح استان بیابان است که ۲۴ هزار هکتار آن در اشتهارد و مابقی در نظرآباد می باشد.
معاون استاندار البرز، استفاده بی رویه از جنگل ها، جنگل تراشی، شخم اراضی شیب دار، بهره برداری بی رویه از منابع آب زیرزمینی و حفر بی اندازه چاه های غیرمجاز و عدم تعادل میان چرا و مراتع و … را از جمله دلایل تقویت بیابان زایی و آسیب دیدن محیط زیست مان برشمرد
وی با بیان اینکه این اقدامات آسیب زا جدی گرفته نمی شود و آسیب شناسی در هیچ مقوله ای انجام نمی شود، گفت: فرهنگ را نمی توان با آمپول تزریق کرد و باید تفکر حفاظت از محیط زیست را به سهم خود در جامعه اجرایی کنیم.
درویش پور اضافه کرد که هشت هزار هکتار از مناطق بیابانی استان تا کنون احیاء شده که برای این اقدامات از سوی استانداری اعتبارات ویژه ای اختصاص خواهد یافت.
استان البرز ۵۱۷ هزار هکتار وسعت دارد که ۴۵۰ هزار هکتار از این سطح را عرصه های ملی و دولتی تشکیل می دهند که سطح اراضی مرتعی ۳۷۰ هزار هکتار، جنگل ۱۵ هزار هکتار و بیابان ۴۵ هزار هکتار می باشد.
ارسال به دوست