۲۰۰ هکتار از اراضی سد امیرکبیر کرج جنگل کاری میشود
رئیس اداره جنگل کاری و جنگلداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز گفت که ۲۰۰ هکتار از دامنههای مشرف به مخزن سد امیرکبیر کرج امسال جنگل کاری میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، دکترمجتبی محمدی زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این طرح از محل صندوق توسعه ملی در سال ۹۸ در کل چهار پروژه در بخش جنگل اجرا میشود شامل جنگلکاری ۲۰۰ هکتاری در بخش آسارا، بذر کاری ۵۰۰ هکتاری در طالقان، تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال و تجهیز نهالستان و آبیاری و مراقبت از جنگلهای سنواتی کاشته شده در سال ۹۷ میباشد.
وی به اجرای طرح جنگل کاری ۲۰۰ هکتاری در دامنههای مشرف به مخزن سد امیرکبیر اشاره کرد و اظهار داشت: این طرح به منظور احیای جنگل، حفاظت خاک، جلوگیری از فرسایش و رواناب به داخل مخزن سد امیرکبیر استان البرز اجرا میشود.
محمدی زاده با بیان اینکه این طرح با مشارکت جوامع محلی اجرا میشود، گفت: در اجرای این طرح از انواع گونههای جنگلی بومی استان البرز شامل سروکوهی (ارس)، زرشک کوهی، سنجد، کاج سیاه، داغ داغان و… استفاده خواهد شد.
وی ادامه داد: عرصههای پیش بینی شده برای کشت این گونهها پس از نشستهای متعدد کارشناسان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان و مسئولان حفاظت سد امیرکبیر مشخص و بازدید شد.
محمدی زاده، ضمن اشاره به اهداف طرح جنگلکاری، افزود: سایتهای پیشنهادی حاصل بررسیهای کارشناسی و طرح مصوب تهیه شده بوده و بیش از ۲۰۰ هکتار از دامنههای مشرف به سد کرج را پوشش میدهد.
وی به تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال در نهالستان بزرگ کرج و تجهیز این نهالستان در سال جاری از محل صندوق توسعه ملی اشاره کرد و گفت: این مجموعه به عنوان نهالستان مادر کشور معرفی شده است.
وی با اشاره به اینکه برای تولید نهال از گونههای بومی استان استفاده میشود، افزود: همچنین پنج هزار متر مربع از این نهالستان ۱۳۶ هکتاری زیر پوشش طرحهای مکانیزاسیون برای تجهیز قرار میگیرد.
محمدی زاده یکی دیگر از طرحهای سال جاری را حفاظت، مراقبت و آبیاری از جنگلهای سنواتی برشمرد و اظهار داشت: در سال ۹۷ مساحتی بالغ بر ۹۵ هکتار از عرصههای مستعد استان از محل اعتبارات طرح صندوق توسعه ملی جنگلکاری شد که پنج هکتار آن در طالقان و ۹۰ هکتار در محور کرج- چالوس بخش آسارا میباشد.
وی گفت: یکی دیگر از برنامههای امسال اجرای پروژه بذر کاری با استفاده از گونههای بومی جنگلی استان به مساحت ۵۰۰ هکتار در ارتفاعات طالقان است.
۱۳۰۰ هکتار از جنگلهای استان ذخیره گاه ژنتیکی هستند
رئیس اداره جنگل کاری و جنگل داری منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز افزود: ۱۳۰۰ هکتار از عرصههای استان در ارتفاعات طالقان و بخش آسارا از سال ۹۳ به عنوان ذخیره گاه جنگلی آگهی شده و به مدت ۱۰ سال قرق شده است.
وی اظهار داشت: این ذخیره گاه شامل گونههای ارس، شیرخشت و توس بوده و شامل گونههای بومی استان است که در معرض خطر انقراض و کمیاب بوده و به عنوان گونههای حفاظتی و ذخیرههای ژنتیکی استان به شمار میروند.
محمدی زاده اضافه کرد: از نمونه این گونههای ژنتیکی در خت کهنسال ارس شهرستانک است که بیش از سه هزار سال قدمت داشته و در سال ۱۳۹۴ به عنوان نماد گیاهی استان البرز به ثبت رسیده است.
طی انعقاد تفاهمنامهای با سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، استانداری البرز و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ۴۳۰ میلیارد ریال اعتبار از محل صندوق توسعه ملی و ۳۷۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی برای اجرای طرحهای آبخیزداری جنگلکاری و بیابان زدایی البرز با محوریت مقابله با بحرانهای طبیعی همچون سیل اختصاص یافت.
از سطح ۵۱۶ هزار هکتاری استان البرز ۲۵ هزار هکتار زیر پوشش جنگلهای طبیعی و دست کاشت میباشد که ۱۰ هزار هکتار آن دست کاشت و ۱۵ هزار هکتار طبیعی میباشد.
ارسال به دوست