در کلاس آموزشی و مانور اطفاء حریق در مراتع و جنگل ها که در نهالستان بزرگ کرج برگزار شد گفت:

تاریخ انتشار : 1398/04/10 - ساعت انتشار: ١٠:٤٩ - گروه خبری : اخبار قدیمی

افزایش توان نیروها، ارتقاء سطح فعالیت های پیشگیرانه، ارزیابی توانایی فیزیکی و مهارت نیروهای امدادی، ارزیابی عملکرد برنامه ها و وظایف محوله و لزوم ایجاد هماهنگی بین تیم های عملیاتی در بخش های مختلف در مواقع بحرانی از جمله اهداف این مانور آموزشی می باشند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز؛ مدیرکل منابع طبیعی استان در کلاس آموزشی و مانور اطفاء حریق در مراتع و جنگل ها که صبح امروز در محل نهالستان بزرگ کرج با حضور معاونین و پرسنل منابع طبیعی استان و ادارات منابع طبیعی شهرستان های تابعه، عوامل مدیریت بحران، جهاد کشاورزی، حفاظت محیط زیست، راه و شهرسازی، آتشنشانی، هلال احمر و اورژانس استان برگزار شد، با اشاره به دستورالعمل یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور و مصوبات کارگروه اطفای حریق در مراتع و جنگل ها بر اهمیت پوشش گیاهی، مراتع و جنگل ها و نقش آن ها در زندگی موجودات زنده به لحاظ محیط زیستی و اقتصادی تأکید و به بیان برنامه عملياتي قبل از وقوع و گسترش حريق پرداخت و افزود: پیش آگاهی، پیشگیری و کشف و شناسایی حریق 3 کلید عمده و اصلی این برنامه بوده که به ترتیب پيش آگاهي عبارتست از: شناخت كليه عواملي كه باعث وقوع و گسترش آتش سوزي در مرتع و جنگل مي گردد. پيشگيري به كليه اقدامات مربوط به جلوگيري از وقوع و آماده سازي براي مقابله با حريق می پردازد و در آخر كشف و شناسايي آتش شامل: كليه اقدامات مربوط به شناسايي رخداد حريق در عرصه هاي مرتعي و جنگلي و با استفاده از امكانات و روش هاي مختلف می باشد.

حامد فرضی؛ مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز؛ برنامه عملياتي حين آتش سوزي (مقابله) را كليه اقدامات صورت گرفته از طريق هوا و زمين در جهت مقابله با حريق گسترش يافته به دو روش مهار و اطفاء دانست و برنامه عملياتي بعد از آتش سوزي ( احياء و مرمت) را كليه عمليات مربوط به بازسازي و مرمت مناطق از بين رفته و  آسيب ديده برشمرد.

این مقام مسئول تصریح نمود: بارندگی های اخیر و فراهم نمودن شرایط مناسب جهت رشد و بهبود وضعیت پوشش گیاهی از یک سو و افزایش درجه حرارت در ایام آتی، خشکیدگی علوفه و در نتیجه افزایش احتمال خطر وقوع هرگونه حریق احتمالی در عرصه های طبیعی به ویژه در سطح مراتع از سوی دیگر، زمینه ساز شرایط بحرانی و وقوع حریق در مراتع و جنگل ها بوده که بمنظور پیشگیری و کنترل سطح اینگونه آتش سوزی ها و با هدف جلوگیری از بروز خسارت های جانی و مالی، این اداره کل نسبت به برگزاری مانور اطفاء حریق در راستای افزایش توان نیروها، ارتقاء سطح فعالیت های پیشگیرانه، آگاهی دادن به کارکنان و تقویت انگیزه آن ها، ارزیابی توانایی فیزیکی و مهارت نیروهای امدادی، ارزیابی عملکرد برنامه ها و وظایف محوله و لزوم ایجاد هماهنگی بین تیم های عملیاتی در بخش های مختلف در مواقع بحرانی اقدام نمود.

مهندس فرضی؛ وقوع حریق در مراتع و جنگل ها را ناشی از عوامل طبیعی و یا انسانی دانست و افزود: عامل انسانی بیش از عوامل طبیعی منجر به وقوع حریق در عرصه های طبیعی می گردد که بعضاً عمدی یا غیرعمدی می باشد.

مدیرکل منابع طبیعی البرز عنوان نمود: منابع طبیعی، بزرگترین سرمایه ملی بوده و حفاظت از عرصه های طبیعی و خدادادی وظیفه همگانی است.

وی ادامه داد: کوچکترین سهل انگاری و بی احتیاطی منجر می گردد صدها هکتار پوشش گیاهی طعمه حریق گردد.

مهندس فرضی با بیان این مطلب که؛ اطفای حریق جنگل ها و عرصه های طبیعی مختص یک دستگاه مثل منابع طبیعی نیست و منابع طبیعی مدیریت میدانی کار را به عهده دارد و همه دستگاه ها چه به لحاظ شرعی، عرفی و اخلاقی در قبال مدیریت پیشگیری از حریق وظیفه دارند؛ با اعلام شماره 1504  به عنوان پل ارتباطی هموطنان گرامی با مأمورین یگان حفاظت منابع طبیعی در سراسر کشور جهت اعلام گزارشات تخریب، دخل و تصرف، آتش سوزی در مراتع و جنگل ها، قطع درختان و قاچاق چوب و ... خواستار انتشار گسترده این موضوعات، به منظور حفاظت از این سرمایه های ملی شد.

ایشان خاطرنشان کرد: براساس ماده ۴۷ قانون حفاظت و بهره‌برداری از  منابع طبیعی و جنگل ها که در سال ۴۶ تصویب و ابلاغ شد و اصلاحات بعدی آن در خصوص آتش سوزی در جنگل ها و منابع طبیعی، همه ماموران دولتی چه لشکری و چه کشوری که در نزدیکی حریق هستند در برابر تقاضای همکاری مأموران جنگلبانی موظف به همکاری و اطفای حریق هستند.

خودداری از روشن کردن آتش به هر عنوان در مناطق مرتعی و جنگلی، رعایت فاصله از درختان در صورت الزام به روشن کردن آتش و پاکسازی محل مورد نظر از گیاهان و علوفه خشک، خودداری از آتش زدن بقایای گیاهی توسط کشاورزان و باغداران، جلوگیری از آتش زدن زباله ها در مجاورت مراتع و جنگل ها توسط شهرداری و دهیاری ها و خاموش نمودن آتش ایجاد شده به وسیله خاک و آب پس از پخت و پز در عرصه های طبیعی از نکات مورد تاکید در این مانور گزارش شده است.

 

 

 

 

 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج