استفاده از مشارکت های مردمی به عنوان یک نیاز و ضرورت در تصمیم های پیرامون منابع طبیعی به عنوان نزدیک ترین و آسان ترین راهکار حفظ این منابع مطرح است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز؛ جلسه ای با عنوان "اصلاح و احیای مراتع" با مشارکت امور عشایری در محل سالن جلسات اداره منابع طبیعی شهرستان ساوجبلاغ با حضور مجریان و بهره برداران برگزار گردید.
اکرم عزیزی؛ معاون اداره منابع طبیعی ساوجبلاغ؛ هدف از این جلسه را؛ کمک به گسترش طرح های مشارکتی، ارتقاء سطح معیشت بهره برداران و عشایر و جلوگیری از تخریب مراتع دانست و افزود: باید با ارائه اقدامات آموزشی و ترویجی به عشایر و دستور العمل های موجود، شرایطی فراهم شود تا آنان نقش خود را در حفاظت از مراتع بیشتر درک نمایند.
مهندس علیزاده؛ مدرس این کلاس آموزشی و همکار بازنشسته دفتر امور مراتع سازمان جنگل ها، مراتع و آّخیزداری کشور تصریح نمود: کنترل عوامل تخریب و تشویق عوامل سازنده فقط در طرح های کارشناسی نهفته نیست بلکه به طور عمده در رفتار اجتماعی بهره برداران وجود دارد که در قالب مشارکت به خوبی خود را نشان می دهد و می تواند نقش مهمی در احیای منابع طبیعی ایفا نماید.
علیزاده عنوان نمود: بنابراین استفاده از مشارکت های مردمی به عنوان یک نیاز و ضرورت در تصمیم های پیرامون منابع طبیعی به عنوان نزدیک ترین و آسان ترین راهکار حفظ این منابع مطرح است.
وی افزود: هرگاه تصمیم گیری برای طرح های منابع طبیعی تنها توسط مسئولان ذیربط و بدون توجه به نظرات بهره برداران صورت گیرد اجرای طرح های منابع طبیعی با مشکل مواجه خواهد شد و عدم مشارکت مردم در مدیریت مراتع در حال حاضر خلائی است که در سازمان جنگل ها وجود دارد.
علیزاده بیان نمود: بهره برداران حافظان منابع طبیعی هستند و باید نقش فعال و دلسوزی بیشتری داشته باشند و نیازسنجی و مخالفت های خود را در جهت واگذاری و تغییر کاربری ها اعلام نمایند و برای حفظ سرزمین خود تلاش کنند.
ارسال به دوست