راه توسعهی آبخیزداری در روستاها، تعامل بین نهادهای مردمی است.
رئیس هیئت مدیره تعاونی منابع طبیعی سیجان تعامل بین شورای اسلامی روستا، دهیاری و پایگاه های بسیج با تعاونی منابع طبیعی یکی از راههای توسعه آبخیزداری و منابع طبیعی دانست و افزود: در این راستا تمامی تلاش ما اینست که با تعامل و همکاری متقابل با نهادها و ارگانهای موجود در سطح منطقه و استفاده از ظرفیت و توان آنها گامهایی اساسی و عملیاتی جهت خدمت صادقانه به اهالی روستا در توسعه آبخیزداری و منابع طبیعی برداشته ایم.
رئیس هیئت مدیره تعاونی منابع طبیعی سیجان تعامل بین شورای اسلامی روستا، دهیاری و پایگاه های بسیج با تعاونی منابعطبیعی یکی از راههای توسعه آبخیزداری و منابع طبیعی دانست و افزود: در این راستا تمامی تلاش ما اینست که با تعامل و همکاری متقابل با نهادها و ارگانهای موجود در سطح منطقه و استفاده از ظرفیت و توان آنها گامهایی اساسی و عملیاتی جهت خدمت صادقانه به اهالی روستا در توسعه آبخیزداری و منابع طبیعی برداشته ایم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز؛ ابراهیم فریدونی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار پایگاه اطلاعرسانی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، با اشاره به اینکه سنوات گذشته فعالیتهای آبخیزداری برای این منطقه پیشبینی شده بود ولی اجرای آنها منوط به تأمین اعتبار شد گفت: در 28 تیرماه سال 1394 پس از وقوع این سیل در سیجان تعدادی از اهالی روستا جان باختند و خساراتی به این روستا وارد شد که با پیگیریهای انجام شده و مساعدت اداره کل منابعطبیعی، با اعتبارات صندوق توسعه ملی، عملیات آبخیزداری و مهار سیل در این منطقه اجرایی شد.
وی یکی از عمده فعالیتهای انجام شده را در این منطقه را بیولوژیکی دانست و گفت: در 135 هکتار از حوزههای آبخیز عملیات جنگلکاری با مشارکت مردم، اهالی روستا و شورای سیجان انجام شده است.
فریدونی اضافه کرد: احداث دو سازه سنگ و ملات در روستای سیجان، رصد 4500 هکتار از اراضی این منطقه توسط پهباد برای تشخیص نقاط آسیب پذیر سیلخیز در اراضی، انجام کپهکاری و بذرکاری در ارتفاعات روستا با هدف حفظ پوشش گیاهی، جلوگیری تخریب طبیعت توسط افراد سودجو، از جمله اقدامات انجام گرفته در تعاونی منابع طبیعی روستای سیجان است.
وی یادآور شد: این اقدامات منجر به تثبیت رواناب های سطحی، کاهش سیل خیزی و کنترل فرسایش و رسوب، در این حوزه میشود.
رئیس هئیت مدیره تعاونی منابعطبیعی روستای سیجان با اظهار امیدواری از اجرای بند ب ماده 29 گفت: با اجرایی شدن این قانون و به عنوان تعاونی فعال روستا تکلیفی قانونی برای ما ایجاد شد که توانستیم در کنار تلفیق تجربه های منابع طبیعی و کشاورزی، شاهد حضور بیشتر مردم در عرصههای منابع طبیعی شویم.
این فعال منابعطبیعی در مورد مراحل تشکیل تعاونی و اعتبار اولیه اشاره نمود و تصریح کرد: این تعاونی با اعتبار یک میلیون تومان شروع به کار کرد ولی در حال حاضر خوشبختانه این اعتبار افزایش یافته است.
وی در تشریح وضعیت موجود در تعاونی روستای سیجان خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از 400 نفر مشغول فعالیت در این تعاونی هستند که با توجه به اقدامات موثر و ارزنده ترویجی، بیومکانیکی، بیولوژیکی، آبخیزداری و . . . از سوی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز به عنوان تعاونی برتر استانی در بین 27 تعاونی منابعطبیعی معرفی شدیم.
وی در ادامه به موضوع حریق و مراقبتهای شبانهروزی در مراتع منطقه اشاره نمود و افزود: به محض مشاهده و اعلام حریق از مراتع مجاور در اسرع وقت در منطقه حضور یافته و به همکاری مردم و یگان حفاظت اداره کل اطفاء حریق به سرعت انجام میشود.
فریدونی از حمایتهای سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و اداره کل منابعطبیعی استان از این تعاونی تقدیر کرد و اظهار امیدواری کرد: با حمایت مالی و نظارت بیش از پیش از تعاونیهای روستایی و بهرهگیری از توانمندیها و مشارکت مردم در پروژهها و طرحهای حفاظت و صیانت از منابع طبیعی زمینه حضور بیشتر مردم فراهم شود.
گفتنی است سیجان (کرج)، روستایی از توابع بخش آسارا شهرستان کرج در استان البرز است. در ۱۸ کیلومتری جاده چالوس، جاده ای به سمت پیست اسکی خور و روستای خوزنکلا منشعب می شود که روستای سیجان در کنار این جاده واقع شده است.
ارسال به دوست