فرهنگ سازی، ارتقاء آگاهی و آشنایی با مفاهیم منابع طبیعی و آبخیزداری در میان ساکنین حوزه های آبخیز با نگاه ویژه دنبال خواهد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز، اداره منابع طبیعی کرج نسبت به برگزاری نشست آموزشی- توجیهی با حضور نمایندگان و دست اندرکاران ادارات و سرتسهیلگر و تسهیلگر این شهرستان جهت پیشبرد هرچه بهتر طرح توانمندسازی جوامع محلی و تشکل ها اقدام نمود.
سیاوش ذاکری رئیس منابع طبیعی شهرستان کرج اظهار داشت: طرح توانمندسازی جوامع محلی و مشارکت دست اندرکاران در اجرای پروژه های آبخیزداری و آبخوانداری در برگیرنده فرآیندی است که در آن نقش و دخالت دست اندرکاران و ذینفعان و انجام فعالیت های آبخیزداری مورد توجه است و ارتقاء زمینه های انسجام سازمانی را برای انجام مدیریت مشارکتی منابع طبیعی و آبخیزداری تسهیل می کند.
وی افزود:مشارکت مورد نظر در انجام این طرح از نوع کارکردی است به نحوی که دست اندرکاران دولتی و غیر دولتی برای پیگیری اهداف تعیین شده مرتبط با پروژه های آبخیزداری، مشارکت داشته و برنامه های پیشنهادی مرتبط را پس از تهیه گزارش تحلیل وضعیت موجود، بطور هماهنگ در قالب یک برنامه مشارکتی برای هر حوزه آبخیز ارائه کنند.
ذاکری، هدف کلی طرح را ایجاد هماهنگی و همسویی دست اندرکاران حوزه آبخیز دانست و گفت: در راستای مشارکت مؤثر و ایجاد زمینه های توسعه پایدار در حوزه آبخیز با حفظ و تقویت سرمایه ها و دارایی های معیشتی ساکنین روستاها و ارتقاء توان سازگاری و مقابله آن ها با آسیبها و شوکهای مختلف اقتصادی، اجتماعی و اقلیمی به منظور دستیابی به آینده پایدار، این طرح اجرا می شود.
وی تصریح کرد: کرج دارای ظرفیت ها، قابلیت ها و پتانسیل های بالقوه و قوی است و در حال حاضر پروژه های آبخیزداری، مرتعداری و جنگلداری در این شهرستان دست اجرا است و اتفاقات خوب و روند مناسب فعالیت ها با هم سویی و همدلی همه مردم در محدوده اجرای پروژه ها انجام می شود.
همچنین مژگان رضایی رئیس آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز در خصوص مشارکت جوامع محلی در روستاهای هدف گفت: فرهنگ سازی، ارتقاء آگاهی و آشنایی با مفاهیم منابع طبیعی و آبخیزداری در میان جوامع بومی و محلی و ساکنین حوزه های آبخیز با نگاه ویژه دنبال خواهد شد.
وی اظهار داشت: مواردی که در گزارشات دنبال می کنیم در راستای تسهیل امور است و با توجه به موقعیت و قابلیت و ظرفیت منطقه، متفاوت خواهد بود و باید شرایط به گونه ای سوق داده شود که از حداقل ها، حداکثر بهره برداری شود.
ارسال به دوست