اعتبارات صندوق ملی گره گشای آبخیزداری البرز شد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز اعلام کرد که اختصاص اعتبار ویژه از محل صندوق توسعه ملی به طرح های آبخیزداری این استان بخش عمده گره مشکلات طرح های حفاظت از آب و خاک را در این منطقه گشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز به نقل از خبرگزاری ایرنا؛ دکتر حامد فرضی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت : با دستور مقام معظم رهبری طی سال گذشته و امسال اعتبارات خاصی به طرح های آبخیزداری کشور اختصاص یافت که سهم استان البرز قابل توجه بود.
وی ادامه داد: تخصیص این اعتبار موجب شد تا طرح های آبخیزداری استان البرز به ویژه در محدوده ۲سد کرج و طالقان با پیشرفت خوبی اجرایی شود که این طرح ها به نسبت ۴۰ سال گذشته قابل قیاس نیست.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز به اجرای طرح های آبخیزداری از محل صندوق توسعه ملی که به دستور مقام معظم رهبری اختصاص داده شده، اشاره کرد و اظهار داشت: اگر تخصیص این اعتبارات در این ۲ سال نبود، نمی توانستیم از محل بودجه استانی طرحی را پیش ببریم.
فرضی افزود: سال گذشته از محل این صندوق ۲۰ میلیارد تومان به البرز اختصاص یافت و امسال سهمیه ۳۶ میلیارد تومانی برای البرز پیش بینی کرده بودند که با پیگیری های فراوان موفق به دریافت تخصیص ۴۶ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی شدیم و البرز ۲ تا سه برابر استان هایی وسیع کشور موفق به دریافت اعتبار شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز گفت: این تامین اعتبار را به دلیل وجود ۲ سد مهم و حیاتی کرج و طالقان که تامین کننده آب شرب، کشاورزی و صنعت سه استان تهران، البرز و قزوین است توانستیم بگیریم و نیاز است تا در بالادست مناطق آبخیز این استان کارهای خوبی صورت بگیرد.
وی بیان داشت : در سال جاری عرصه ای حدود ۶۰ هزار هکتار برای کارهای آبخیزداری در نظرگرفته شده که تاکنون ۸۵ درصد فعالیت ها در تمام بخش ها انجام شد و به همین لحاظ جزو استان های برتر در کشور هستیم .
فرضی افزود: این در حالی است که از آذرماه شرایط کاری در مناطق کوهستانی البرز سخت می شود و با توجه به اینکه ممکن است بارندگی در فروردین ۹۹ همچون فروردین ۹۸ شدید باشد برای همین کار را با شدت بیشتری پیش می بریم تا شاهد سیل هایی همچون سیل سیجان، کندر، ارنگه و... نباشیم. نباید بر سر عرصه ۴۶۰ هزار هکتاری منابع طبیعی البرز هر بلایی بیاوریم و اگر قرار است ساخت و ساز و یا کارهای کشاورزی، صنعت، عمران و... در استان انجام شود هر کدام باید پیوست خود را داشته باشد.
وی اظهار داشت: البرز ۴۵ هزار هکتار عرصه بیابانی دارد که ۲۵ هزار هکتار آن عرصه ریزگرد است که یک هم افزایی تمام بخش ها با یک دلسوزی نسبت به این عرصه محدود باید وجود داشته باشد و این در حالی است که منابع اعتباری بسیار محدود است و اگر از منابع ملی تامین اعتبار نکنیم منابع استانی پاسخگوی اجرای طرح ها نیست.
فرضی با بیان اینکه دخل و تصرف های غیرمجاز در منابع طبیعی منجر به بروز حوزه های بحرانی شده، اظهار داشت: سال گذشته ۲۵ هزار هکتار عرصه های بحرانی در استان شناسایی شد که اولویت فعالیت های آبخیزداری از محل صندوق توسعه ملی بر اساس حوزه های بحرانی درجه بندی شد تا در بالادست این حوزه ها کار شود.
وی با اشاره به اینکه در این عرصه ها تمام فعالیت های منابع طبیعی اعم از کاداستر، کنترل دام، کپه کاری، بذرکاری، نهالکاری و ساخت سازه ها صورت گرفته، گفت: در اجرای این طرح ها ضمن اینکه عرصه های منابع طبیعی حفظ و احیا می شود برای مردم ساکن این مناطق نیز ایجاد اشتغال شده و در اقتصاد زندگی آنان تاثیرگذار است.
استان البرز دارای ۴۶۰ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی است که ۳۷۰ هزار هکتار آن را عرصه های مرتعی تشکیل می دهد.
ارسال به دوست