حفر کانال حفاظتی درشهرستان اشتهارد به منظور حفاظت از عرصه های ملی و تاغزارها
مشارکت در حفاظت از محیط های سبز طبیعی عامل مهمی در کاهش کانونهای ریزگردهای استان است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز ؛ نعمائی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اشتهارد از آغاز عملیات حفر کانال حفاظتی در اطراف تاغزار های شهرستان خبر داد. وی در این رابطه اظهار داشت : در راستای حفاظت از حقوق بیتالمال و جلوگیری از تعرض به اراضی ملی و تاغزارها و باتوجه به گستردگی و وسعت بالای این تاغزارها و جهت حفاظت از درختان ، پس از بررسی و مشورت ، با هماهنگی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری و دادستان شهرستان ، این اداره اقدام به اجرای طرح حفر کانال حفاظتی در اطراف تاغزارها نموده که مرحله اول آن ، حاشیه جاده اشتهارد به نجم آباد به مرحله اجرا درآمد.
نعمائی رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان اشتهارد در این رابطه اظهار داشت: اجرای کمربند حفاظتی با استفاده از روشهای بنچ مارک، حفر کانال و ایجاد خاکریز در نقاط مختلف اراضی ملی کشور انجام میشود که کاربردی ترین نوع آن، حفر کانال بین اراضی ملی و اراضی مردم است که در مناطق بحرانی تصرف و قاچاق چوب در جنگل ها ، از این روش استفاده می شود.
رئیس منابع طبیعی شهرستان اشتهارد ضمن تاکید بر اهمیت حفاظت از اراضی جنگلی و مرتعی استان، خاطرنشان کرد: با ایجاد کمربند حفاظتی بخش قابل توجهی از اراضی و پوششهای ارزشمند جنگلی از تصرف سودجویان و فرصت طلبان در امان میماند.
نعمائی همچنین اضافه کرد : این پروژه به طول 4 کیلومتر از حد فاصل پل رودخانه شور تا جاده زهکش در حال اجرا می باشد .
نعمائی ایجاد پروژه کمربند حفاظتی در دیگر نقاط شهرستان را امری اجتناب ناپذیر عنوان کرد.
وی با اشاره به اثر بخشی حفاظت مشارکتی با مشارکت بهرهبرداران عرصهها ، خاطرنشان کرد: کاهش روند تجاوزات و تصرفات اراضی منابع ملی، قطع درختان و بوته کنی، کاهش روند قاچاق چوب و سایر محصولات فرعی، کاهش آتش سوزی و کاهش سطح کانونهای بحرانی آلوده به آفات و بیماریها از مهمترین اثرات مشارکت حفاظتی بهرهبرداران در اجرای این طرحهاست.
این گزارش خاطر نشان می کند جنگلهای دست کاشت تاغ شهرستان اشتهارد به وسعت 7 هزار هکتار، ریه های تنفسی استان می باشد که نقش بسزایی در کاهش ریزگردها دارند.
ارسال به دوست