کارگاه آموزشی آشنایی، پیشگیری و روشهای کنترل آفات و بیماری های جنگلی و مرتعی شهرستان ساوجبلاغ برگزار شد
آموزش ساکنین حوزه آبخیز اهمیت بسیاری در پروژه مديريت جامع مبارزه با آفات و بيماري هاي گياهي درمراتع استان البرزدارد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ساوجبلاغ از برگزاری کارگاه آموزشی و ترویجی آشنایی با آفات و بیماری در مراتع و جنگل ها با محوریت جوندگان زیان آور استان البرز در بیستم بهمن ماه سالجاری خبر داد.
مهندس عزیزی، معاون و مسئول آموزش، ترویج و مشارکت مردمی اداره منابع طبیعی ساوجبلاغ در این کارگاه که با حضور بخشدار چندار، دهیاران، شوراها و مجریان و بهره برداران در محل بخشداری چندار برگزار گردید، گفت : این دوره جهت آشنایی ساکنین حوزه آبخیز . جوامع محلی در راستای پیشگیری و وقوع خسارت آفات مراتع وجنگل ها برگزار شددر آن به روش های مبارزه صحیح با آفات وبیماری ها و جوندگان زیان آور بخصوص موش، خرگوش و تشی اشاره شد.
مهندس بهرامی، مدرس و کارشناس گیاهپزشکی معاونت حفاظت وحمایت اداره کل منابع طبیعی البرزافزود: اکثر جوندگان در تمام فصول سال فعالند ولی برخی در زمستان به خواب زمستانی فرو میروند و عده معدودی نیز در فصل تابستان که درجه حرارت محیط بالا و مواد غذایی نایاب است خواب تابستانی دارند .
ایشان تاکید کردند، کنترل موشها از نظر مسائل بهداشتی و اقتصادی اهمیت ویژه ای دارد، موشها جهت ادامه زندگی و تکثیر نیازمند پناهگاه، آب و غذا میباشند . بنابراین با کنترل موشها ، کاهش زاد و ولد می توان در جلوگیری از انتقال عوامل بیماریزا و وقوع خسارت ناشی از تغذیه آنها با حذف نیازهای اصلی میتوان در این راستا گام برداشت.
وی با اشاره به روش های مبارزه با آفات در مراتع و جنگل ها افزود: در مراتع و جنگل ها برای مبارزه سعی بر استفاده از روش های کم خطر و بیولوژیک هست زیرا مبارزه با سموم و شیمیایی برای محیط زیست و انسان خطر دارد؛ باید از علم و روش های جدید و موثر استفاده کرد.
این گزارش می افزاید: یکی از اهداف اصلی اداره حفاظت و حمایت مبارزه با آفات و امراض مختلفی در مراتع و جنگل می باشد و تاکید می شود که گیاه پزشکان برای مقابله با آفت های موجود از سموم شیمیایی استفاده نکرده و اقدامات اجرایی کاملا منطبق با حفظ محیط زیست باشد.
ارسال به دوست