پرسنل منابع طبیعی شهرستان کرج در مقابل حریق های احتمالی آماده‌باش کامل هستند

تاریخ انتشار : 1399/03/12 - ساعت انتشار: ٠٩:٠٢ - گروه خبری : اخبار قدیمی

ریاست اداره منابع طبیعی شهرستان کرج گفت: مراتع شهرستان کرج به دلیل سطح گسترده پوشش گیاهی، نسبت به وقوع حریق دارای حساسیت بالایی هستند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز؛ سیاوش ذاکری  بیان کرد: شهرستان کرج دارای 150 هزار هکتار اراضی است که از این میزان 138 هزار هکتار معادل 92درصد اراضی ملی قلمداد می‌شود.

وی تصریح کرد: با توجه به افزایش حجم بارش های بهاره، پوشش گیاهی در سطح مراتع افزایش یافته و همین امر اراضی شهرستان را مستعد بروز حریق کرده است به طوری که این مراتع از حیث امکان بروز حریق و آتش‌سوزی مراتع حساسیت بالایی پیدا کرده‌اند.

ذاکری با اشاره به حساسیت بالای بروز حریق در این اراضی (بویژه بخش مرکزی و آدران) به دلیل گستردگی سطح پوشش گیاهی، افزود: رشد بی رویه و رویش سطح پوشش گیاهی در مراتع لزوم احتیاط در مقابل آتش‌سوزی مراتع را دوچندان می‌کند.

وی گفت: با توجه به وجود استعداد حریق در مراتع، یگان حفاظت منابع طبیعی شهرستان و تیم اطفای حریق این اداره در حالت آماده‌باش کامل قرار دارند تا در صورت بروز حریق، برای اطفا و جلوگیری از توسعه آن به سرعت اقدام کنند، همچنین با شروع فصل تابستان احتمال وقوع آتش‌سوزی بیشتر خواهد شد و در راستای گذر موفق از این برهه زمانی نیازمند کمک سمن‌های فعال، بسیج، هلال احمر و مردم هستیم.

ذاکری با اشاره به برگزاری کارگاه های آموزشی اطفاء حریق ویژه شوراها و دهیاران و دیگر ادارات  جهت کمک رسانی در شرایط اضطراری در این رابطه بیان کرد: به جهت کنترل شرایط و جلوگیری از وقوع حریق در مراتع دستورالعمل‌های لازم تهیه و وظایف کلیه ادارات بالاخص ادارات حفاظت محیط زیست، جهادکشاورزی، آتش نشانی، هلال‌احمر، پلیس راهور، بخشداری ها و شهرداری‌ها مشخص شده است تا این سازمان‌ها در صورت وقوع هرگونه حادثه به کمک منابع طبیعی بیایند. در این راستا سه مرحله پیش‌آگاهی، کنترل آتش‌سوزی و حضور نیروهای مدیریت بحران در اولین فرصت در محل مدنظر قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: با کنترل‌ها و پیشگیری‌های مناسبی که  در سنوات قبل صورت گرفته سطح آتش‌سوزی مراتع کاهش بسزایی یافته و امسال نیز این روند کنترل و نگاه پیشگیرانه با توجه به گستردگی سطح مراتع و پوشش گیاهی با جدیت دنبال می‌شود.

سیاوش ذاکری در خصوص وضعیت تجهیزات اطفای حریق اظهار کرد: عمده حریق و آتش‌سوزی مراتع در مناطق صعب‌العبور رخ می‌دهد به نحوی که پس از ۲ تا ۳ کیلومتر پیاده‌روی به محل اولیه آتش رسیده و امکان ورود ماشین‌آلات نیست، به همین دلیل تجهیزات اطفای حریق یک نفره همچون کوله،پترو فایر، فلکس پک، دمنده، بیل، بیلچه، آتش‌کوب فراهم شده و تعداد کثیری آتش کوپ و ادوات ابتدائی اطفاء حریق  در اختیار شوراها و دهیاران مناطق مستعد آتش سوزی  قرار گرفته است، اما همچنان تکمیل تجهیزات و ماشین‌آلات کمک‌دار در دستور کار قرار دارد، آتش با کسی تعارف ندارد و با وقوع آن بخش اعظمی از اراضی درگیر می‌شوند به همین دلیل باید مسلح به ابزار اطفاء کامل حریق باشیم و تمامی امکانات باید فراهم شود.

وی با اشاره به انجام اقدامات پیشگیرانه از سوی این اداره از جمله ایجاد آتش بر در مناطق مستعد با مطالعه قبلی جهت مهار و پیشروی هرچه بیشتر ادامه داد این آتش برها با توجه به پهنای که دارند مانع از گسترش آتش می‌شوند و توان مقابله و کنترل حریق را افزایش می‌دهد.

سیاوش ذاکری خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود مردم  از رها کردن شیشه، پلاستیک و نایلون  در مراتع که ممکن بوده به دلیل افزایش دما و تابیدن خورشیدن سبب شلعه ور شدن آتش شود، خوداری کنند.

ذاکری عنوان کرد: مردم، مسافران و گردشگران در صورت مشاهده هرگونه آتش سوزی در مراتع و جنگل‌های استان موضوع را با شماره 1504 اطلاع دهند.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج