زراعت چوب گامی موثر در جهت تأمین چوب مورد نیاز کشور

تاریخ انتشار : 1399/08/12 - ساعت انتشار: ١٣:٢٠ - گروه خبری : اخبار قدیمی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز گفت: بر اساس ابلاغ سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور و برش استانی طرح زراعت چوب، امسال ۱۰۰ هکتار از اراضی این استان به زراعت چوب اختصاص می یابد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز  به نقل از خبرگزاری ایرنا؛ حامد فرضی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: زراعت چوب یکی از اهداف سازمانی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری برای تامین نیازهای کشور به شمار می رود که در این زمینه کاشت گونه های صنوبر، اکالیپتوس و گزشاهی در اولویت قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: برای تحقق این امر کارگروهی با همین عنوان در سطح کشور و ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری استان ها تشکیل شده است.
مدیرکل منابع طبیعی استان البرز هدف از اجرای این طرح را تامین چوب مورد نیاز کشور در صنایع مختلف چوبی عنوان کرد.

وی گفت: در گذشته چوب مورد نیاز کشور از طریق برداشت از جنگل های تجاری شمال ، واردات و بخش دیگری نیز در دیگر مناطق کشور تولید می شد که با اعمال ممنوعیت برداشت چوب از جنگل های شمال به مدت ۱۰ سال ، توسعه جنگل های چوب در سایر مناطق کشور اولویت قرار گرفته است.

فرضی گفت: همچنین چوب هایی که از طریق واردات تامین می شد ممکن است به برخی از آفات آلوده بوده و هزینه بالایی در واردات آن صرف می شد که مقرر گردید تامین چوب از این ۲ طریق کنار گذاشته شود و فقط چوب را از طریق تولید انبوه در داخل کشور تامین کنیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز افزود: به همین منظور اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز اقدام به تولید ۱۰۰ هزار اصله نهال گونه رشد زودهنگام صنوبر در نهالستان بزرگ کرج که به عنوان نهالستان مادری و بزرگترین نهالستان جنگلی کشور است، کرده و آماده توزیع آن بین متقاضیان زراعت چوب است.
وی اضافه کرد: برای افرادی که متقاضی زراعت چوب هستند تسهیلاتی در نظر گرفته شده که از جمله آن واگذاری یک هزار و ۳۰۰  اصله نهال رایگان به ازای هر هکتار عرصه می باشد.
 متقاضیان زراعت چوب استان البرز می‌توانند درخواست خود را به اداره شهرستان مربوطه تحویل دهند که پس از بررسی وضعیت  فنی و حقوقی عرصه و  تصویب طرح در کمیته فنی نهال استان،قرارداد با آنان منعقد خواهد شد.

وی گونه زودرس صنوبر را گونه ای آب بر دانست و گفت: استان البرز اقلیمی خشک و نیمه خشک دلرد و برای زراعت چوب اولویت، استفاده از آب های نامتعارف است به همین منظور دستگاه هایی که از سیستم تصفیه فاضلاب بهره مند هستند در اولویت استفاده از این طرح قرار می گیرند.
وی با بیان اینکه متقاضیان زراعت چوب به سه دسته، متقاضیان دستگاه‌های دولتی، متقاضیان اراضی ملی و مستثنیات‌ تقسیم می‌شوند، عنوان کرد: دستگاه‌های دولتی مانند سازمان زندان‌ها، بنیاد تعاون ناجا، سازمان بسیج و دستگاه‌هایی که پساب تصفیه شده و آب های نامتعارف دارند می‌توانند درخواست داده و در قالب این طرح قرار داده شوند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز مدت زمان مناسب برای رشد درخت صنوبر و استفاده از چوب آن را هفت سال دانست و بیان داشت: در طول این مدت کارشناسان مربوطه نظرات فنی را در زمان های کاشت،‌ داشت و برداشت خواهند داشت.

استان البرز دارای ۴۳۰ هزار هکتار اراضی ملی و ۶۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی است.

 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج