فعالیت های منابع طبیعی بدون مشارکت مردم محقق نخواهد شد

تاریخ انتشار : 1399/08/21 - ساعت انتشار: ٠٨:٢٥ - گروه خبری : اخبار قدیمی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز گفت: باید از منابع طبیعی وخدادی حفاظت کرد تا نابود نگردد، ما در برابر آیندگان مسئول هستیم و بهترین کار این است که در برابر سود جویان ایستادگی کنیم. یکی ازمراکزی که می تواند با این سودجویان مقابله کند، سازمان های مردم نهاد هستند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز ؛حامد فرضی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز روز سه شنبه مورخ بیستم آبانماه سالجاری در گفتگوی اختصاصی با روزنامه جام جم گفت: بشر در طول قرن های گذشته از منابع خدادادی همواره برای تغذیه خود استفاده کرده است. اما ملت هایی هم بوده اند که به خاطر زیاده طلبی، دست اندازی های فراوانی را در طبیعت انجام داده اند که روال کار را با خطر مواجه کرده است.

فرضی افزود: پس باید از این منابع خدادی حفاظت کرد تا نابود نگردد. و اما ما در برابر آیندگان نیز مسئول هستیم. بهترین کار این است که در برابر سود جویان ایستادگی کنیم.  یکی ازمراکزی که می تواند با این سودجویان مقابله کند، سازمان های مردم نهاد هستند. این سازمان نقش ارزنده ای در حفاظت از منابع خدادادی را ایفا خواهند کرد. 

ایشان گفت: در ایران عزیز ما هم مدت هاست که آدم های سود جو مشغول غارت منابع طبیعی و خدادادی از جمله جنگل ها، مراتع و حتی آب های روان و زیرزمینی کشور مان هستند. نتیجه هم  کاهش تراکم و حجم همه این موارد و ایجاد مشکلات زیست محیطی حاد بوده است. 

حامد فرضی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار جام جم البرز گفت: حفاظت و صیانت از ۴۴۰۰۰۰هکتار اراضی ملی استان البرز که شامل ۳۷۵۰۰۰هکتار مرتع خوب ؛۴۵۰۰۰هکتار عرصه های بیابانی و۲۵۰۰۰هکتاراراضی جنگلی است که ۱۰۰۰۰هکتار جنگل طبیعی و مابقی جنگل های دست کاشت می باشند توسط این اداره کل انجام می گردد . 

 فرضی با اشاره به وجود بهترین مراتع کشور دربخش آسارا وطالقان افزود: در مراتع استان ۱۳۰۰۰۰واحد دامی در فصل چرای دام در مراتع استان حضور دارند که تا پایان سال ۱۴۰۰کلیه پروانه های بهره برداران مراتع حذف وطرح های جدیدی جایگزین آن خواهد شد که بهره برداروظرفیت استفاده مشخص خواهد بود . 

مدیر کل آبخیزداری البرز در ادامه بر اهمیت آبخیزداری در استان تاکید نمود و اظهار داشت : طرح‌های آبخیزداری از سال ۱۳۴۲تا کنون با شدت وضعف در حال اجرا بوده است ؛اجرای موفق طرح های آبخیزداری با مشارکت تعاونی های روستایی در امنیت و اشتغال پایدارروستاییان و کاهش سیلاب ها بسیار تاثیر گذار بود و۱۲۰۰۰۰هکتار از ‌اراضی استان شرایط مطمین وایمنی پیدا کرده است . به گونه ای که در سال ۹۸از سیلاب های متعددی در استان جلوگیری شد . 

وی عرصه های بیابانی در شهرستان نظرآباد و قسمتی از اشتهارد را ۴۵۰۰۰هکتار اعلام و افزود: با تخصیص اعتبار وهمت مسئولین و استاندار ۱۲۰۰۰هکتار از کانون های ریزگردی وبیابانی استان با گونه های بومی و سازگار اقلیم مورد بیابان زدایی قرارگرفته است که خوشبختانه شرایط تثبیت شده است اما خطر هم چنان وجود دارد و همه باید با همکاری ؛ از برداشت بی رویه آب های زیرزمینی و ورود شترهای سرگردان و دیگر عوامل از بیابانی شدن زمین های البرز جلوگیری نماییم .  

فرضی حوزه منابع طبیعی را از بخش های اشتغال زا دانست و گفت: با فعال نمودن روستاییان در تعاونی ها زمینه برای فعالیت های عمرانی و آبخیزداری و هم چنین کشت گیاهان دارویی ؛گونه های بومی استان وکشت زعفران وزارعت چوب و... فراهم شده است وما نیز قطعاً حمایت خواهیم نمود .

 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج