۱۰ هزار هکتار نهالکاری در اراضی بیابانی البرز انجام شده است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز گفت: تاکنون حدود ۱۰ هزار هکتار نهالکاری در اراضی بیابانی استان صورت گرفته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز به نقل از خبرگزاری مهر، حامد فرضی در گفتوگو با خبرنگار مهر در تشریح اقدامات صورتگرفته به منظور جلوگیری از بیابانزایی در استان البرز اظهار کرد: ۴۵ هزار هکتار بیابان در دو شهرستان نظرآباد و اشتهارد وجود دارد و کانونهای بحرانی نیز طبیعتاً در دل همین مناطق بیابانی استان واقع شدهاند که حدود ۳۱ هزار هکتار را در بر میگیرد.
وی افزود: در سالهای اخیر پروژههای مقابله با بیابانزایی از قبیل نهالکاری، مدیریت چرا، حفاظت و قرق در البرز اجرا شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز بیان کرد: از زمانی که عملیات بیابانزدایی در استان آغاز شد، تاکنون حدود ۱۰ هزار هکتار نهالکاری در اراضی بیابانی صورت گرفته که ۵ هزار هکتار آن بعد از تأسیس استان البرز اجرا شده است.
تخصیص ۵۸۰ میلیون تومان اعتبار برای بیابانزدایی در البرز
وی تصریح کرد: ۳ میلیارد تومان اعتبار در سال ۹۸ از محل صندوق توسعه ملی برای عملیات بیابانزدایی در قالب پروژههای نهالکاری به مساحت ۱۱۰ هکتار، ۲ هزار و ۲۴۵ مراقبت، آبیاری کشتهای سنواتی و ۱۶ هزار هکتار قرق و مدیریت چرا به این استان اختصاص یافت.
فرضی تصریح کرد: در سال جاری از محل صندوق توسعه ملی و درآمد عمومی حدود ۵۸۰ میلیون تومان اعتبار برای اجرای پروژههای بیابانزدایی در قالب پروژه مراقبت و آبیاری به مساحت ۱۱۰ هکتار، پروژه مدیریت چرا به مساحت ۱۱ هزار و ۵۰۰ هکتار و یکهزار هکتار تهیه طرح مدیریت مناطق بیابانی اختصاص یافته است.
استقرار عمده کانونهای بحرانی در حاشیه رودخانه شور
وی با اشاره به اقدامات اداره منابع طبیعی البرز به منظور جلوگیری از بروز گرد و غبار در استان بیان کرد: با توجه به شرایط منطقه در حال حاضر گونههای بیابانی تاغ، قره داغ و آتریپلکس که مقاوم به خشکی هستند در پروژه بیابانزدایی استان کشت میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز متذکر شد: عمده کانونهای بحرانی استان بر اساس نقشههایی استخراجی در حاشیه رودخانه شور واقع شدند و به دلیل بالا بودن میزان رس و سطح سفره آبهای زیرزمینی امکان احیا به وسیله پروژهها بیولوژیکی مشکل است، به همین دلیل باید برنامه حفاظتی را در دستور کار قرار دهیم، به ویژه اینکه شرایط کار در این عرصه بسیار دشوار است.
ارسال به دوست