استفاده از پهپاد برای برخورد با زمین‌خواری و کوه‌ خواری

تاریخ انتشار : 1399/12/20 - ساعت انتشار: ٢٢:٤٣ - گروه خبری : اخبار قدیمی

معاون وزير جهاد كشاورزي و رئيس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: در بیش از ۲۱ نقطه بحرانی از لحاظ تصرف نصب دوربین داشتیم که بیشتر این نقاط بحرانی در استان‌های اردبیل، قزوین و گیلان هستند و علاوه بر آن از خدمات پهپادی برای رصد اراضی استفاده می‌شود.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان البرز به نقل از خبرگزاري ايسنا، دكتر  مسعود منصور معاون وزير جهاد كشاورزي و رئيس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري كشور، روز چهارشنبه ۲۰ اسفند در ششمین روز از هفته منابع طبیعی با حضور در همایش هفته منابع طبیعی در سالن امام خمینی (ره) پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد اظهار کرد: در عرصه های منابع طبیعی هر نوع اقدام در حوزه های  توسعه، احیا و بهره برداری مستلزم  ارائه طرح است و باید مجری ذیصلاح داشته باشد.

ايشان با بیان اینکه بیشترین مجریان جوامع بهره بردار، تشکل ها و تعاونی ها به عنوان سرمایه گذاران هستند، اظهار کرد: در حوزه گیاهان دارویی بستر لازم برای سرمایه گذاری فراهم است به طوری که این اقدامات علاوه بر حفظ آب و خاک سازگار با مسائل زیست محیطی و منابع طبیعی است.

وی اجرای این طرح را در معیشت مردم به خصوص در حوزه های آبخیز بسیار نقش آفرین دانست و گفت: در حوزه زراعت چوب فرصت مناسبی ایجاد شده که علاوه بر اینکه نیاز کشور از این طریق تامین می شود اشتغال خوبی را نیز برای افراد متخصص در منابع طبیعی و تشکل ها ایجاد می کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: زراعت چوب صنعت سبزی است که بخشی از نیازهای کشور به مواد مورد نیاز صنعت را تامین می کند ضمن اینکه در تلطیف هوا و پوشش گیاهی نقش زیادی دارد.

رئيس سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخيزداري كشور به زراعت چوب در دو دهه اخیر اشاره کرد و بیان کرد: این زراعت با گونه های صنوبر در شمال کشور و اکالیپتوس در استان های دیگر انجام شده بود که در زمان مناسب خود برداشت نشده بود ولی در سال ۹۹ برداشت چوب در استان گیلان به میزان بیش از ۱۸۰ هزار متر مکعب انجام شد.

وی گفت: در مجموع از زراعت چوب و سایر شکل های استحصال چوب بیش از یک میلیون مترمکعب استحصال چوب انجام شده است که وقتی بخشی از نیاز صنایع چوب و کاغذ سلولزی را تامین کرد به صورت غیرمستقیم در پیشگیری از قاچاق چوب می توانست موثر باشد.

وی به اجرای طرح های تلفیقی در حوزه آبخیزداری اشاره کرد و بیان کرد:‌یکی از این طرح ها جنگل کاری اقتصادی است که با مشارکت مردم اجرا می شود به طوری که در این طرح گونه های مثمری همچون بادام، زیتون و گردو کشت می شوند.

وی میزان جنگل کاری اقتصادی کشور را در ۱۱ ماهه سال جاری  بیش از ۱۰ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: همچنین نزدیک به ۱۰۰ هزار هکتار کشت گیاهان دارویی در عرصه های ملی انجام شده و در مقابله با گسترش بیابان نیز ۳۵ هزار هکتار جنگل دست کاشت بیابانی اجرا شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه به زمین خواری و کوه خواری ها اشاره کرد و گفت: نقش ما به جای نقش حفاظتی نقش نظارتی است و بایستی عرصه ها را برخوردار از طرح و مجری کنیم تا حفاظت شوند.

وی افزود: برای جلوگیری از جرم بایستی حفاظت فیزیکی را تقویت کنیم که به همین منظور پنج هزار نیروی حفاظتی در بلوک های حفاظت خاص خودشان سازماندهی شده اند و بیش از یک هزار و۲۰۰ دستگاه خودرو با نصب جی.پی اس به صورت کامل در محل ماموریت تحت رصد هستند ضمن اینکه سامانه ۱۳۹ علاوه بر سامانه ۱۵۰۴ که استانی است آماده پاسخگویی به شکایات و ثبت اطلاعات مردمی در حوزه منابع طبیعی است.

منصور ادامه داد:‌ همچنین در بیش از ۲۱ نقطه بحرانی از لحاظ تصرف نصب دوربین داشتیم که بیشتر این نقاط بحرانی در استان‌های اردبیل، قزوین و گیلان هستند و علاوه بر آن از خدمات پهپادی برای رصد اراضی استفاده می‌شود.

وی راه اندازی ۲۱ پاسگاه جدید حفاظت را از دیگر اقدامات این حوزه برشمرد و گفت: پاسگاه های قبلی نیز تجهیز شده اند.

وی به تصویب آیین نامه حمایت قضایی از محیط بانان و جنگلبانان اشاره کرد و تصریح کرد: در اجرای این آیین نامه هم مردمی که به صورت داوطلبانه به ما در اطفای حریق کمک می کنند و هم همکاران اگر در انجام وظایف آسیب ببینند مورد حمایت قضایی قرار می گیرند.

رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور اضافه کرد: در ماده ۱۵ماده قانون حفاظت از اراضی ملی در سال ۴۶ عوارضی که برای قطع درختان بود به روز رسانی نشده بود و امسال این آیین نامه اصلاح شد که امیدواریم در حفاظت از منابع طبیعی موثر باشد.

منصور در ادامه به اقدامات انجام شده در کشف جرم اشاره کرد و گفت: در حوزه قاچاق چوب در تعداد کشفیات ۳۰ درصد افزایش ولی در حجم کشفیات ۲۴ درصد کاهش داشتیم که نشان از تقویت اقدامات حفاظتی داشته است.

وی افزود:‌ همچنین در حوزه اجرای احکام عقب افتادگی داشتیم که امسال ۱۵۰ هزار هکتار را اجرای حکم  کردیم و به منابع طبیعی برگردانیم که متوسط به دو سه سال اخیر بیش از ۹ برابر توانستیم اجرای حکم کنیم و عرصه را به منابع طبیعی برگردانیم.

 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج