اقدامات آبخیزداری گامی موثر در جهت حفظ اراضی کشاورزی
حامد فرضی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز به همراه بیات معاون آبخیزداری اداره کل از اقدامات صورت گرفته در راستای پیشگیری از سیل، تثبیت خاک و پوشش گیاهی و حفظ اراضی کشاورزی بازدید بعمل آورد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، روز دوشنبه بیست و پنجم مرداد ماه سالجاری، حامد فرضی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، از پروژه آبخیزداری حوزه کردان شهرستان ساوجبلاغ بازدید بعمل آورد و ضمن رصد اجرای این عملیات آبخیزداری که نقش مهمی در حفاظت خاک، کنترل سیل، حفاظت از روستاهای پائین دست و اراضی کشاورزی دارد و با هدف کنترل سیلاب و انتقال اب به اراضی پایین دست اجراگردیده است، دستورات لازم را در خصوص اجرای فنی این پروژه ها صادر نمود.
در این بازدید که به همراهی اصغر بیات، معاونت آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرزصورت گرفت، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز ضمن اشاره به اینکه: ساوجبلاغ یکی از شهرستان های پیشرو در انجام وظایف سازمانی است که بایستی تحقق هر چه بیشتر پروژه جهش سازمانی 1400*14*3 در سالجاری در دستور کار اداره این شهرستان قرار گیرد، در مورد پروژه های آبخیزداری بیان نمود: سازه های آبخیزداری از جمله پروژه های پرهزینه ای هستند که با اهداف کاهش وقوع سیلاب و کاهش فرسایش و رسوب در حوزه های آبخیز احداث می گردند. از آنجایی که ایجاد هرگونه سازه در بستر مسیل ها و اقدامات بیولوژیکی می تواند در تغییر رفتار سیل موثر باشد، این عملیات با هدف تاثیر عملیات مکانیکی بر رفتار هیدرولوژی حوضه انجام شده است.
وی در خصوص عملیات آبخیزداری انجام شده در این حوزه، با تاکید بر اینکه: هر مکانی سازه ی مربوط به خود را می طلبد، بیان کرد: ساخت چنین سازههایی به منظور حفاظت از بستر رودخانههای فصلی و جلوگیری از فرسایش خاک انجام میشود.
ایشان با اشاره به اقدامات صورت گرفته شامل سازه های مکانیکی خشکه چین و گابیون، گفت: عملیات خشکه چین از انواع سازه های مکانیکی در آبخیزداری است و از سنگ های زاویه داری که به صورت خشکه چین روی هم قرار می گیرد، ساخته می شود و این نوع سازه ها به دلیل ناپایداری سنگ ها تا ارتفاع یک متر از بستر طراحی و اجرا می شود و به دلیل انعطاف پذیری مناسب این نوع سازه ها، در مسیر آبراهه ها که دبی آنها از حد مشخصی بیشتر نمی شود، ساخته می شود.
وی افزود: در آبخیزداری برای جلوگیری از وقوع سیل ، فرسایش و همچنین جهت رسوب گذاری در مناطق مختلف و صدمات و خطرات ناشی از آن ها از روش های مختلف با توجه به هدف و شرایط کار استفاده می شود. گابیون نیزاز جمله روش های مهمی می باشد که به همین منظور توسط آبخیزداری به کار گرفته می شود. و هدف از اجرای این طرح را جلوگیری از فرسایش خاک و تقویت پوشش گیاهی و افزایش رطوبت خاک دانست.
گفتنی است در پایان این بازدید، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز با رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ساوجبلاغ دیدار و گفتگو کرد و مسائل و مشکلات حوزه این شهرستان مورد بررسی قرار گرفت.
ارسال به دوست