حفاظت از منابع طبیعی مستلزم نگاه ویژه به پدافند غیر عامل
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان البرز :حفاظت از منابع طبيعي و محيط زيست نگاهي ويژه به پدافند غيرعامل در بخش هاي مختلف جنگل و مرتع، آبخيزداري و مديريت منابع آب و خاك، بيابان و بيابانزدايي مي طلبد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، حامد فرضي مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز،با تبريك فرارسيدن هفته پدافند غيرعامل به اقشار مختلف مردم در تمام مشاغل و حرفه ها، افزود: به منظور عمل به فرمايشات مقام معظم رهبري كه فرمودند 'پدافند غيرعامل مثل مصونيت سازي بدن انسان است. از درون ما را مصون ميكند'، معنايش اين است كه ولو دشمن تهاجمي هم بكند و زحمتي هم بكشد و ضرب و زوري هم بزند، اثري نخواهد كرد.
وي با اشاره به مسئوليت ها و ماموريت هاي محوله به هر شخص، اظهار داشت: براي رسيدن به توسعه پايدار در تمام زمينه ها، مشاغل و صنايع نيازمند عزم جدي و مشاركت همه مردم هستيم.
وي در توضيح پدافند غيرعامل گفت: پدافند غيرعامل به معناي كاهش آسيبپذيري در هنگام بحران، بدون استفاده از اقدامات نظامي و صرفاً با بهرهگيري از فعاليتهاي غيرنظامي، فني و مديريتي است بنابراين در اين نوع پدافند تمام نهادها، نيروها، سازمانها، صنايع و حتي مردم عادي ميتوانند نقش موثري ايفا كنند.
وي با اشاره به موقيعيت جغرافيايي ايران بيان داشت: كشور ما در منطقه خشك و نيمه خشك قرار دارد لذا لازم است در حفاظت از منابع طبيعي و محيط زيست نگاه ويژه اي به پدافند غيرعامل در بخش هاي مختلف؛ جنگل و مرتع، آبخيزداري و مديريت منابع آب و خاك و بيابان و بيابان زدايي داشته باشيم.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان البرز؛ بررسي علل و عوامل تخريب جنگل ها و مراتع، روش ها و رويكرد هاي نوين مديريت پايدار جنگل ها و مراتع، سياست گذاري، برنامه ريزي و مديريت منابع جنگلي، كاربرد فناوري هاي نوين در علوم جنگل و مرتع، جنگل و مرتع و توسعه پايدار، آبخيزداري و استحصال آب باران، مديريت منابع آب و خاك و آبياري و زهكشي را از جمله اقدامات بسيار مهم پدافند غيرعامل در منابع طبيعي با رويكرد توسعه پايدار برشمرد.
وي از ديگر اين اقدامات را كاربرد فناوري هاي نوين در علوم آبخيزداري و مديريت منابع آب، آبخيزداري، مديريت منابع آب و توسعه پايدار، ارزيابي، پايش، مديريت و كنترل مناطق بياباني، فرسايش بادي و ريز گردها، كاربرد فناوري هاي نوين در مطالعات بيابانزدايي و بيابانزايي و توسعه پايدار دانست.
فرضي تصريح كرد: تحت هر شرايطي بايد مقوله توسعه پايدار را به طور جدي مورد توجه قرار گيرد و تحقق اين امر هم زماني امكان پذير خواهد بود كه بتوانيم با عزم ملي و جدي، آگاه سازي عموم مردم و فرهنگ سازي، منابع طبيعي و محيط زيست خود را حفظ كرده و از آن ها به نحو مطلوب حفاظت و بهره برداري كنيم.
ارسال به دوست