خیرین، پیشرو در فرهنگ سازی منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز
استاندار البرز با اشاره به اهمیت حفظ منابع آبی و ضرورت مشارکت خیرین در توسعه طرح های آبخیزداری گفت: انتظار می رود خیرین در بخش توسعه آبخیزداری و مصرف بهینه آب به فرهنگ سازی در بین مردم بپردازند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، جلسه ای با موضوع خیرین آبخیزداری با حضور مجتبی عبدالهی استاندار البرز، پرویز گرشاسبی معاون آبخیزداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، حامد فرضی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز و اعضا مجمع خیرین استان در محل استانداری البرز برگزار گردید.
حامد فرضی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز ، در ابتدای جلسه ضمن ارائه گزارشی از وضعیت استان در خصوص مسائل منابع طبیعی به ویژه موضوع سیل و فرسایش و حفاظت خاک، بیان داشت: یکی از راهکارهای مهم و اصلی در تامین آب برای بخش های شرب و صنعت و الخصوص کشاورزی، انجام اقدامات آبخیزداری آن هم با رویکرد مشارکتی می باشد.
وی افزود : مشارکت مردمی و دستگاه های اجرایی جهت دستیابی به اهداف توسعهای و مدیریت پایدار سرزمین یک ضرورت است که مجمع خیرین نقش بسیار موثر در این مسیر می تواند داشته باشد.
در ادامه، معاون آبخیزداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، با بیان اینکه نقش خیرین بالاتر از انجام امور سطحی و زودگذر است، افزود :ین مجمع می تواند در موضوعاتی که مرتبط با امنیت حیاتی و غذایی مردم می باشد، نقش تسهیلگر و جریان ساز را داشته باشد.
ایشان خاطرنشان کرد: آبخیزداری نقش بسیار مهمی در حفاظت از منابع آب و خاک دارد و در شرایط فعلی که میزان نزولات جوی کم است، می تواند در تامین و ذخیره آب از طریق کاهش تبخیر و نفوذ آب به داخل زمین نقش قابل توجه ای داشته باشد، به نحوی که انجام اقدامات آبخیزداری در بالادست مقدار 13 برابر میزان تبخیر را نسبت به انجام عملیات ذخیره آب در پایین دست کاهش می دهد. 530 مترمکعب آب به ازاء هر هکتار عملیات آبخیزداری ذخیره می شود و میزان فرسایش 9 تن کاهش می یابد.
سپس حجت الاسلام والمسلمین ارجمند مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی البرز به بیان اهمیت موضوع حفظ آب و خاک در اسلام پرداخت و گفت: همه ی دستگاه های مرتبط در استان البرز باید به اهمیت موضوع آبخیزداری و به تبع آن کنترل سیلاب واقف باشند که حفظ آب و خاک در این استان در گروه مشارکت عملی و واقعی همه ی دستگاه ها است.
کمالی زاده، رئیس مجمع خیرین آبخیزداری و آبخوانداری استان البرز نیز در این جلسه با اعلام اینکه این مجمع با اهداف خاص و کارشناسی شده تشکیل شده افزود:هدف اصلی از تاسیس و تشکیل این مجمع، همیاری نمودن واقعی مجموعه منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز در پیشبرد اهداف و پروژه های آبخیزداری در سطح استان می باشد؛ چرا که معتقدیم با پتانسیل های که در مجموعه وجود دارد می توان کمک های شایان و محسوسی به مجموعه ساعی منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز در راستای حفاظت از آب و خاک این استان نمود.
در ادامه اعضا مجمع خیرین نیز با اعلام اینکه این مجمع با هدف هدایت کمک های مردمی و خیرین، جهت حفظ منابع آب و خاک استان تشکیل شده است افزودند: این مجمع می تواند در موضوعاتی از قبیل کنترل سیلاب و رواناب تولیدی در بالادست حوزه های آبخیز و جاری شدن آن در سطح شهر در مواقع بارندگی، فرسایش خاک و تولید رسوب، لغزش زمین، پخش سیلاب و نقش آن در تغذیه سفره های آب زیرزمینی و سایر موارد مرتبط، با مشارکت مردم به دستگاه های اجرایی کمک نمایند.
در پایان، عبدالهی استاندار البرز، ضمن تقدیر و تشکر از زحمات مجمع خیرین آبخیزداری و آبخوانداری به منظور توجه به مباحث منابع طبیعی، آب و خاک، بیان داشت موضوع درختکاری و همگانی شدن آن در اولویت فعالیتهای مجمع قرار گیرد. همچنین مجمع خیرین جهت بالا بردن ظرفیت خود و استفاده از تکنولوژی و دانش روز در خصوص موضوعات منابع طبیعی و آبخیزداری به استفاده از ظرفیت یک مجموعه دانش بنیان در کنار فعالیت های خود نیازمند است.
ایشان در ادامه گفت: دستگاه های اجرایی استان بویژه ادارات مرتبط با موضوع آب و خاک از جمله آب منطقه ای، آب و فاضلاب، شهرداری و غیره میتوانند از ظرفیت مجمع خیرین آبخیزداری جهت انجام بهتر تکالیف قانونی خود بهره مند گردند.
استاندار البرز توجه به مدیریت جامع حوزه های آبخیز طبیعی و شهری در جهت ساماندهی آبهای سطحی با وجود مشکلات عدیده ای که بعد از یک بارندگی در سطح استان مشاهده میگردد را یک ضرورت مهم برشمرد و بیان داشت: مجموعه هایی همچون مجمع خیرین میتوانند جهت افزایش مشارکت مردمی و اهتمام همه جانبه دستگاه های اجرایی نقش بسزایی داشته باشند.
ارسال به دوست