مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز:
در مواجهه با آفات، روش مبارزه بیولوژیک در اولویت قرار دارد
تاریخ انتشار : 1401/04/12 - ساعت انتشار: ١٣:٥٥ - گروه خبری : اخبار استان
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز به همراه معاون فنی و رییس اداره بیابان از پروژه "مبارزه با آفات موش صحرایی" شهرستان چهارباغ بازدید نمود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز به همراه معاون فنی و رییس اداره بیابان از پروژه "مبارزه با آفات موش صحرایی" شهرستان چهارباغ بازدید نمود.
حامد فرضی،مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز در بازدید از این پروژه عنوان کرد: این پروژه با اعتباری بالغ بر دو و نیم میلیارد ریال در قالب طرحهای مدیریت جنگلهای دست کاشت بیابانی و پروژه های حفاظت و حمایت، در سطح 600 هکتار از اراضی روستای اسماعیل آباد شور قلعه پایین در سالجاری آغاز گردید.
وی در ادامه گفت: طی قرار داد تنظیم شده با شرکت سایه گستر دشت البرز این شرکت برای اجرای صحیح این پروژه طی مدت زمان 2 ماه بصورت متناوب نظارت خواهد داشت.
ایشان خاطر نشان کرد: موش صحرایی، جونده موذی و یکی از گونه های مهاجم است که باعث آسیبهای فراوان اقتصادی و زیست محیطی ناشی از تخریب انبار مواد غذایی، از بین رفتن جنگلهای دست کاشت و پوشش گیاهی و وارد آوردن خسارت به محصولات کشاورزی زراعی و باغی می گردد. این حیوان کوچک در مراتع و تاغزارها از طریق دندان های تیز خود از ساقه گیاهان تغذیه میکند که پس از گذشت مدت زمانی این گیاه را خشکانده و ازبین می برد و در زمین تحت قلمرو خود راهروها و دالانهای بلندی حفر میکند که ضمن دسترسی راحت تر به ریشه گیاهان جهت تغذیه، شرایط استقرار گیاه از قبل تثبیت شده در داخل خاک را دچار مشکل خواهد کرد و همین امر سبب از بین رفتن پوشش گیاهی در مراتع و بیابانی شدن آن میشود.
فرضی در ادامه این بازدید بیان کرد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز در جهت کنترل این آفت روشهای مبارزه بیولوژیکی، زراعی، شیمیایی و تلفیقی را در نظر گرفته و در حال حاضر مهمترین روش مبارزه با موش صحرایی بهره جستن از روش مبارزه شیمیایی با در نظر گرفتن صد در صدی مسائل زیست محیطی می باشد به این صورت که ابتدا مناطق بحرانی و آلوده به آفت موش صحرایی که بیشترین آثار تخریب در آن توسط این آفت مشهود می باشد بر اساس طرح مطالعاتی اولیه شناسایی و پس از آن نسبت به لانه کوبی و مسدود نمودن راهروهای احداث شده اقدام میگردد و در نهایت طعمهگذاری با کمک نیروی انسانی و استفاده از سم کلرات انجام میشود.
وی در پایان این بازدید اظهار کرد: لازم به ذکر است در راستای مبارزه با جوندگان موذی، حفظ و حراست از منابع طبیعی و خدادادی و جلوگیری از شیوع بیماریهای در معرض خطر انسان، حمایت در جهت جذب اعتبارات کافی توسط مسئولین استانی و شهرستانی و همچنین ستاد مدیریت بحران برای کاهش خسارات و پیشگیری قبل از جبران ضرر و زیان مورد نیاز و ضروری است.
ارسال به دوست
خروج