بازدید کارشناسان سازمان منابع طبیعی کشور از تاغزارهای شهرستان اشتهارد
تاریخ انتشار : 1401/05/27 - ساعت انتشار: ٢٣:٢٧ - گروه خبری : اخبار شهرستان
حسین نعمایی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اشتهارد از حضور کارشناسان سازمان منابع طبیعی کشور در این شهرستان خبرداد .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، چهارشنبه بیست و ششم مرداد ماه سالجاری، هیئتی متشکل از کارشناسان دفتر بیابان سازمان منابع طبیعی کشور، رئیس اداره بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز و هیئت همراه بازدید میدانی سه ساعته ای از تاغزارهای این شهرستان در خصوص چگونگی نحوه ی اجرای عملیات بهداشتی و پرورشی در خصوص مناطقی که درختان تاغ تحت شرایطی خشک یا آسیب دیده اند، داشتند.
در این بازدید کارشناسان ضمن بیان نقطه نظرات فنی عرصه، به تحلیل منطقه از لحاظ مسائل اکولوژیکی و اقتصادی اجتماعی پرداختند.
علی نیازی کارشناس دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی کشور، در حاشیه ی این بازدید، ضمن ابراز خرسندی از وجود جنگل دست کاشت اشتهارد با وسعت بالا که مانع بروز ریزگرد در شهرستانهای اشتهارد و کرج و بعضا تهران می گردد، اظهار کرد: درختان تاغ دارای ریشههای عمیقی هستند و نقش زیادی در تثبیت خاک در مناطق بیابانی دارند. این درختان در زمینهای خشک و بیابانی با هدف جلوگیری از گسترش بیابان، تثبیت خاک و جلوگیری از روان شدن شن و ماسهها کاشته میشوند و با توجه به اینکه تاغزارهای این شهرستان نقش بسزایی در کاهش انتشار گرد و غبار در مناطق روستایی و شهری دارد، ضرورت حفاظت از این گنجینه با ارزش طبیعی بیش از پیش احساس می شود و باید در خصوص عملیاتهای بهداشتی و پرورشی با تشکیل جلسات فنی همکاران استان و سازمان و بعد از بررسی تمام ابعاد پروژه ، بودجه لازم جهت اقدامات عملی تخصیص داده شود تا عملیات اجرایی متناسب با شرایط فعلی درختان تاغ در شهرستان اشتهارد صورت گیرد .
نعمایی، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اشتهارد نیز گفت: وجود تاغ های خشکیده ممکن است باعث گسترش آفات در عرصه شود و این امر اثرات منفی متعددی بر اکوسیستم منطقه دارد و شرایط منطقه را به سمت نزولی و قهقرایی برده و آسیب های اجتماعی و اکولوژیکی عدیده ای را در کوتاه مدت ایجاد می کند.
وی در ادامه افزود : وجود چوب آلات و مقطوعات چوبی و برخی درختان خشکیده که بر اثر آتش سوزی سنوات قبل ، پایان سن دیرزیستی ، وجود آفت و یا اقلیم منطقه رخ داده است ، خطر آتش سوزی در عرصه را افزایش می دهد که لزوم توجه بیشتر به این سرمایه طبیعی که نه تنها شهرستان اشتهارد بلکه استان البرز و تهران از این سپر بیولوژیک بهره برده و همچنین ریزگردهایی که همیشه به عنوان یک بحران زیست محیطی شناخته می شوند اکنون با اتکا به این تاغزارها غلظت این ریزگرد ها تا حد زیادی در استان کاهش یافته لذا لزوم توجه و مراقبت و عملیات های اجرایی ، اعم از آبیاری نهال های خودرو ، جلوگیری از چرای دام ها از مراتع زیر اشکوب این درختان که گاهاً نهال های جوان نیز مورد چرای دام قرار گرفته و خود از تراکم پیش بینی شده منطقه می کاهد به عنوان یک اصل اولیه حفاظتی یاد کرد.
ایشان خاطر نشان کرد مبارزه با قاچاق چوب و حفظ این درختان نیازمند تجهیزات کافی، به خدمت گرفتن تعدادی قرقبان بومی و ارائه تسهیلات و بودجه کافی بوده که اصل مراقبت و افزایش تراکم پوشش را در منطقه مذکور فراهم می کند.
این گزارش خاطر نشان می کند که جنگل دست کاشت تاغ شهرستان اشتهارد با وسعتی بالغ بر ده هزار هکتار نقش بسزایی در امنیت زیست محیطی این شهرستان و در مجموع استان البرز و تهران داشته و کشت این درختان حاصل پیگیری و توجه مجموعه منابع طبیعی و آبخیزداری استان در شناسایی کانون های بحرانی از نظر تولید ریزگرد بوده و الگویی در سطح کشور می باشد .
ارسال به دوست
خروج