حسن وحید
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در بازدید از استان البرز از برنامه ها و مسائل این سازمان گفت
تاریخ انتشار : 1403/06/03 - ساعت انتشار: ١٦:١٥ - گروه خبری : اخبار استان
کرج - پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کشور - حسن وحید سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و هیئت همراه ضمن بازدید سرزده از استان البرز با شرکت در جلسه شورای هماهنگی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز و دیدار با اصغر بیات مدیرکل، معاونین و روسای ادارات ستادی و مستقل مسائل و مشکلات موجود را از نزدیک مورد بررسی قرار داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، "حسن وحید" روز شنبه در بازدید از استان البرز و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری این استان گفت : همانطور که بخشی از نهالستانها را برای تولید بذر نیز اختصاص داده ایم می توان بخشی از آنها را برای تولید نهال و یا گیاهان دارویی اختصاص داد که با توجه به ارزش افزوده ایجاد شده باعث افزایش مشارکت بهره برداران نیز می شود .
وی گفت: در برنامه هفتم پتانسیل خوبی را برای سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور لحاظ کرده اند و با توجه به این که دولت جدید نیز برنامه های خود را اجرای برنامه هفتم عنوان کرد در این برنامه اشاره به مباحث احیا پوشش گیاهی و حفاظت خاک شده است .
مهمترین اصل در منابع طبیعی اصل حفاظت است
وحید تاکید کرد: مهمترین اصل در منابع طبیعی اصل حفاظت است که در برنامه هفتم توسعه هم اشاره شده بنابراین باید ضریب حفاظتی ۲۰ درصد افزایش داده شود.
وی یادآورشد: نکته حایز اهمیت در استانهای البرز و تهران توجه دو چندان به مبحث حفاظت به واسطه ارزش افزوده بسیار بالای زمین است که لازم می کند به استفاده از تجهیزات و ابزار نوین در منیتورینگ اراضی بیشتر پرداخته شود.
وحید گفت: اکنون سامانه زمین و تجهیز گلوگاه های استان البرز با دوربین های پیشرفته حفاظتی که توسط سازمان خریداری شده مورد توجه قرار گرفته است.
وی اضافه کرد : یکی از افتخارات سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اجرای کاداستر است اما در این حجم از کار امکان دارد اشکالاتی هم وجود داشته باشد اما این نکته که یک کار حاکمیتی خوب در کشور صورت گرفته بسیار حایز اهمیت است .
وحید افزود: اما رفع تداخلات بین اراضی ملی و موات جز اقداماتی است که با تشکیل کارگروه هایی در ادارات کل باید به صورت جدی و با دقت پیگیری شود.
وی بیان کرد :در زمینه جنگل و در مبحث کاشت یک میلیارد درخت باید مد نظر باشد مهمترین وظیفه پایداری اراضی جنگلی کشور است که فضای سبز ، زراعت چوب اهمیت دارد اما بخش خصوصی انجام می دهد.
احیا مناطق بیابانی و کاهش کانون های گرد و غبار باید به ۲۰ درصد برسد
وحید گفت: اما مباحث مربوط به احیا مناطق بیابانی و کاهش کانون های گرد و غبار که باید به ۲۰ درصد برسد و همچنین مباحث مربوط به توسعه و غنی سازی جنگل ابتدایی ترین وظایف سازمان منابع طبیعی است که منجر به پایداری جنگل می شود .
وی یادآورشد: اگر به این مساله در ظاهر ساده اما پیچیده نپردازیم کارکرد اکولوژیکی جنگل نا معلوم خواهد بود .
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: هرچند هیچ طرحی در سازمان منابع طبیعی ارجحیت بر دیگری ندارد اما اجرای طرح مردمی یک میلیارد درخت یکی از اصلی ترین طرح ها است .
وحید ادامه داد: بنابراین با جدی گرفتن طرح مردمی یک میلیارد درخت برای حرکت به سمت پایداری جنگل ، مباحث مربوط به زراعت چوب و توسعه فضای سبز توسط مجریان خصوصی اعم از شهرداری ها و بهره برداران باید با دقت پیگیری شود و مراقب از آنها نیز توسط مجریان به هیچ وجه نباید فراموش شود .
مساله تالاب صالحیه فقط مساله شتر نیست
وی با بیان اینکه مساله تالاب صالحیه فقط مساله شتر نیست ادامه داد: این تالاب با احداث جاده های متعدد در اطراف آن ضمن متوقف کردن پخش آب در این منطقه تبدیل به یک استخر شده است .
وحید افزود: احداث کانال زهکشی از قزوین تا البرز و مدیریت منابع آب مساله دیگر است که با سایر مسایل دست در دست هم داده است تا این منطقه تبدیل به کانون گرد و غبار شود که باید در غالب مباحث بیابان زدایی با جدیت پیگیری شود .
وی گفت: امروز آبخیزداری یکی از اولویت های کشور محسوب می شود . اما باید دقت داشت منظور فقط بند آبخیز و سازه گابیون نیست . وحید بیان کرد: بلکه مدیریت منابع زیستی حوزه آبخیز هست یعنی مدیریت آب ، خاک و گیاه . طرح های جنگل کاری، مرتع داری که همه در داخل مدیریت منابع زیستی قرار می گیرند .
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: اجرای درست پروژه های آبخیزداری یکی از راهکار های عبور از بحرانهای مختلف است .
وی تاکید کرد : بنابراین آبخیزداری نباید کم اهمیت پنداشته شود و اجرای این پروژه ها باید با جدیت دنبال شود و هرجا عملکرد خوب خود را نشان داد باید اطلاع رسانی کرد زیرا آبخیزداری دیگر فراتر از مطالبات دولتها قرار گرفته و تبدیل به یک مطالبه مردمی شده است.
ارسال به دوست
خروج