آفات جنگلها و مراتع
کنترل موفق دارواش در طالقان نیازمندکنترل همزمان در جنگلها و باغات است
کرج - پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز - مهدی طیبی معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز در حاشیه برگزاری دوره آموزش کنترل انگل دارواش در مسجد جامع شهرستان طالقان از آفات و بیماری های منابع طبیعی استان البرز گفت و تاکید کرد کنترل موفق دارواش در طالقان نیازمند کنترل همزمان در جنگل ها و باغات میوه با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان در غالب همکاری با باغداران و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابعوطبیعی و آبخیزداری استان البرز در دوره آموزش ترویجی مجریان و بهره برداران با موضوع اصول شناسایی و مدیریت آفت نیمه انگلی دارواش که در مسجد جامع شهرستان طالقان برگزار شد حجت الاسلام ندرلی مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه ضمن تقدیر از برگزار کنندگان این کارگاه از اهمیت حفاظت از منابع طبیعی صحبت کرد و در ادامه افزود با اجرای طرح مردمی یک میلیارد درخت همه مردم باید پای کار باشند تا این امر مهم محقق شود .
مهدی طیبی معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز نیز در حاشیه این دوره با اشاره به آفات مهم منابع طبیعی استان البرز گفت : موشهای مریون، ملخ زبرا، ملخهای شاخک کوتاه بومی و موریانه از مهمترین عوامل خسارت زای منابع طبیعی استان هستند که سالیانه اعتبارات بالایی صرف کنترل این آفات می شوند.
وی در ادامه افزود مهمترین عامل خسارت زای منابع طبیعی در شهرستان طالقان نیز دارواش است که بلای جان درختان مثمر و غیر مثمر است و در این میان بیشترین خسارت را در اراضی جنگلی به درختان زالزالک وارد می کند .
مهدی طیبی در خصوص پایش و کنترل این آفت خاطر نشان کرد دارواش علیرغم خسارت زا بودن، روش کنترل ساده ای هم دارد و با هرس شاخه های آلوده و معدوم کردن آنها می توان به راحتی آن را کنترل کند.
این مقام مسئول با اشاره به روش پراکنش دارواش که از طریق میوه های چسبناک آن انجام می شود گفت پرندگان در انتقال این میوه ها نقش مهمی در پراکنش بذر دارواش دارند که موجب شده است باغات کشاورزی و درختان جنگلی در حاشیه این باغات به صورت توده ای آلوده شوند ، در نتیجه برای کنترل موثر و جلوگیری از ایجاد آلودگی های ثانویه لازم است همزمان با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز باغداران نیز زیر نظر کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان با هرس شاخه های آلوده درختان میوه خود دارواش را در مستثنیات کشاورزی کنترل کنند.
مهدی طیبی همچنین گفت با توجه به اعتبارات سال جاری بالغ بر ۱۰۰۰ هکتار از جنگلهای طبیعی بخش پایین طالقان پایش و نقشه های آلودگی به دارواش در آن تهیه شده است و نزدیک به چهل هکتار از اراضی آلوده به دارواش نیز در روستای اوچان به روش هرس پاکسازی شده است.
گفتنی است این دوره پس از انجام پرسش و پاسخ بین بهره برداران و همایون اسماعیلی مسئول اداره منابع طبیعی شهرستان طالقان و جمعی از کارشناسان از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان و شهرستان پیرامون موضوعات مختلف منابع طبیعی پایان یافت .
ارسال به دوست