اقدامات آبخیزداری در استان البرز چهار برابر تعهدات برنامه ششم توسعه و پنج برابر میانگین کشوری است

تاریخ انتشار : 1403/09/21 - ساعت انتشار: ٠٩:٤٩ - گروه خبری : اخبار استان

کرج-پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز- علی شهبازی، معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز و علی بابازاده رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کرج، از حوضه آبخیز ارنگه بازدید کردند. شهبازی تأکید کرد که ۷۰ درصد جمعیت استان تحت تأثیر سیلاب هستند و اقدامات آبخیزداری در البرز چهار برابر تعهدات برنامه ششم توسعه بوده است. بابازاده نیز نقش سازه‌های آبخیزداری را در جلوگیری از سیلاب‌های مخرب مهم دانست و بر تداوم این اقدامات تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز در این بازدید، علی شهبازی طی مصاحبه‌ای اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیمای مرکز استان البرز اظهار داشت: حوضه‌های آبخیز استان البرز به دلیل شیب بالا و اتصال به مناطق شهری، خدماتی، صنعتی و اراضی کشاورزی، از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند و  به طور متوسط، ۷۰ درصد جمعیت استان البرز تحت تأثیر سیلاب با مخاطره متوسط تا بالا قرار دارند.
وی همچنین افزود: اقدامات آبخیزداری، منابع طبیعی و آبخوان‌داری، مسیر تأمین امنیت حیاتی و پیشگیری از بحران‌های محیط‌زیستی است که اولویت اصلی کشور به شمار می‌آید.
این مقام مسئول در خصوص عملکرد اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان نیز تاکید کرد اقدامات آبخیزداری در استان البرز، چهار برابر تعهدات برنامه ششم توسعه و پنج برابر میانگین کشوری بوده است. این دستاورد، نشان‌دهنده تلاش‌های گسترده در جهت کاهش خسارات ناشی از سیلاب‌ها و مدیریت پایدار منابع طبیعی در این استان است.

علی بابازاده رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کرج نیز در این مصاحبه به اهمیت پروژه‌های آبخیزداری در مدیریت سیلاب اشاره کرد و گفت: «اقدامات آبخیزداری می‌تواند تهدید وقوع سیل را به یک فرصت تبدیل کند. در منطقه سیجان که در گذشته شاهد سیلاب‌های مخرب بودیم، سازه‌های آبخیزداری احداث‌شده توانسته‌اند از تکرار حوادث مشابه جلوگیری کنند و امنیت منطقه را بهبود بخشند.»

وی همچنین افزود: حوضه آبخیز ارنگه، به عنوان یکی از مناطق حساس استان البرز، با اقدامات موثر آبخیزداری نه تنها از خطرات ناشی از سیل در امان مانده بلکه به الگویی موفق برای مدیریت پایدار منابع طبیعی تبدیل شده است. تداوم این پروژه‌ها می‌تواند نقشی حیاتی در تأمین امنیت زیست‌محیطی و توسعه پایدار منطقه ایفا کند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج