برگزاری دومین نشست و گفتگوی بین منطقه‌ای طوفان‌های ماسه و گرد و غبار

تاریخ انتشار : 1404/03/18 - ساعت انتشار: ١٨:٣٢ - گروه خبری : اخبار سازمان

دومین نشست و گفتگوی بین منطقه‌ای در خصوص طوفان‌های ماسه و گرد و غبار (SDS) با حضور نماینده سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در ابوظبی امارات برگزار شد.

از بهمن ماه سال گذشته تاکنون، کشورهای عضو کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه (ESCAP) و کشورهای عضو کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای غرب آسیا (ESCWA) با هدف تقویت همکاری‌های بین منطقه‌ای در مورد طوفان‌های ماسه و گرد و غبار و در راستای برنامه ریزی برای دهه مبارزه با طوفان‌های ماسه و گرد و غبار (2025-2034) دو نشست و گفتگوی منطقه ای برگزار کردند. 
اولین گفتگوی بین منطقه‌ای از 18 تا 19 فوریه 2025 ( 30 بهمن تا یکم اسفند 1403) در دوحه، قطر برگزار شد. در این دور از گفتگوها بر تبادل تجربیات موفق، تشریح اولویت‌های ملی و اقدامات مشترک منطقه ای و بین منطقه ای برای کاهش اثرات فرامرزی طوفانهای ماسه و گرد و غبار بحث و تبادل نظر گردید. 
دومین نشست در مورد تقویت همکاری بین منطقه‌ای در مورد طوفان‌های ماسه و گرد و غبار  با هدف شناسایی راه‌حل‌های مشترک و اقدامات اولویت‌دار (به ویژه شناسایی کانونهای بحران اولویت دار فرامرزی جهت اقدام مشترک) برگزار گردید. این گفتگو حول ابتکارات منطقه‌ای برای رسیدگی به چالش‌های طوفان‌های شن و گرد و غبار فرامرزی و تعیین سرفصلهای مورد بحث در سومین نشست بین منطقه‌ای صورت گرفت. 
نمایندگان کشورهای عضو اسکوا و اسکاپ در غرب آسیا شامل جمهوری اسلامی ایران، عراق، کویت، اردن، لبنان، قطر،عربستان سعودی، سوریه، ترکیه و امارات متحده عربی و نیز نمایندگان سازمانهای بین المللی شامل سازمان خواربار و کشاورزی (FAO)، صندوق اقلیم سبز (GCF)، و سازمان جهانی هواشناسی (WMO)، شرکت داشتند.    
در این نشستها، نمایندگان جمهوری اسلامی ایران از سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت امور خارجه و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور (مدیرکل دفتر امور بیابان) ضمن حضور فعال در سلسله میاحث و تصمیم گیریها و ارایه قابلیتها، دستاوردها و موفقیتهای ملی و بین المللی کشور در خصوص کنترل فرسایش بادی، ماسه های روان و طوفانهای گردو غبار و تشریح برنامه های حال حاضر و آتی در این حوزه، با توجه به ماهیت فرامرزی معظل مذکور بر همکاریهای مستمر و زمان بندی شده بین منطقه ای برای کنترل کانونهای اولویت دار فرسایش بادی و گرد و غبار و نیز تبادل تجربیات و دانش موفق در این زمینه تاکید نمودند.
گفتنی است جمهوری اسلامی ایران عضو کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه (ESCAP) بوده و بدلیل  اقدامات و تجربیات موفق ملی و بین المللی در زمینه کنترل ماسه های روان و طوفانهای گرد و غبار به عنوان كشوری پیشرو در این کمیسیون شناخته می شود.
نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here