امضای تفاهمنامه همکاری میان سازمان منابع طبیعی و سازمان انرژیهای تجدیدپذیر
همزمان با هفتمین روز هفته منابع طبیعی که روز آموزش، پژوهش و فناوری نامگذاری شده است، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با سازمان انرژیهای تجدیدپذیر تفاهمنامه همکاری امضا کرد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، مسعود منصور رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در مراسم امضای تفاهمنامه گفت: خشکسالیها و کمآبیها ما را به این سمت میبرد که از دیگر ظرفیتهایی که در منابعطبیعی کشور وجود دارد برای تولید انرژیهای پاک و بویژه برق استفاده کنیم.
منصور افزود: به لحاظ اقلیمی سرزمین ما در کمربند خشک و نیمه خشک واقع شده است و دارای اکوسیستم شکننده است از اینرو توجه به آب، خاک و پوشش گیاهی از ضروریات ما در منابعطبیعی است.
او همچنین گفت: مقام معظم رهبری هنگام کاشت نهال در هفته درختکاری امسال بر توسعه و گسترش انرژیهای خورشیدی و بادی تاکید داشتند و فرمودند که توسعه انرژیهای غیرفسیلی مانند انرژی هستهای که استفاده از آن در دنیا روزافزون است و کشورهای منطقه ما نیز در حال حرکت به سمت آن هستند و نیز انرژیهای بادی و خورشیدی باید جدی گرفته شود.
** عرصه های بیابانی خاستگاه نخست تولید انرژی پاک
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور یکی از خاستگاه اصلی تولید انرژی خورشیدی و بادی را عرصههای بیابانی برشمرد و خاطرنشان ساخت: با راهاندازی پروژه تولید برق در مناطق بیابانی از هجوم شنهای روان و ریزگردها جلوگیری شده و مایه خوشحالی است که در این مسیر هم رهبر معظم و هم دولت محترم پشتیبان این موضوع مهم هستند.
او گفت: انرژیهای نو سازگارترین نوع انرژی پاک هستند که با محیط زیست همخوانی دارند و علاوه بر تولید برق تولید اشتغال نیز برای کشور دارند.
منصور تصریح کرد: یک میلیون خانوار روستایی و عشایری زندگی و درآمدشان وابسته به منابعطبیعی و سازمان منابعطبیعی برای جلوگیری از قطع درختان و بوتهکنی روستاییان آبگرمکن خورشیدی در اختیار آنان قرار داده و نیاز سوخت هیزمی آنان را برطرف ساخته است.
رییس سازمان منابعطبیعی و آبخیزداری کشور در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری سه درخواست ارائه کرد و گفت: از نقطه شروع کار عرصهای که مناسب است جزییات آن را باید مشخص کرد و فرایند کار از زمان پهنهبندی تا مرحله قرارداد معلوم شود.
وی اجرا شدن صد درصدی طرح و معطل نماندن عرصه و همچنین اجرای آزمایشی طرح تولید انرژی برق در 5 الی 6 هکتار در شروع کار از دیگر پیشنهادهای رییس سازمان منابعطبیعی و آبخیزداری بود.
منصور در ادامه اظهار امیدواری کرد که عرصههای تعیین شده منجر به تولید برق و انرژی پاک شده و موجب سرافرازی کشور شود.
**تولید 10 هزار مگاوات برق در دستور کار
دکتر محمود کمانی معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری با سازمان منابعطبیعی گفت: کشورهای دنیا اکنون توسعه خود را معطوف بر انرژیهای تجدیدپذیر کردهاند و ما نیز باید در مسیر توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر گام برداریم.
او یادآور شد احداث نیروگاه 10 هزار مگاواتی برق در طی 4 سال در دستور کار است و مقدمات کار فراهم شده و مصوبات آن نیز گرفته شده است.
معاون وزیر نیرو افزود: 4 هزار مگاوات برق از نیروی خورشیدی، 3 هزار مگاوات از نیروی باد، 2 هزار مگاوات از طریق صنایع و یک هزار مگاوات از طریق شهرکهای صنعتی تولید میشود.
رییس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر وزارت نیرو همچنین یادآور شد: در قرارداد با افراد و شرکتها و سرمایهگذار آسیبشناسیهای لازم صورت گرفته و هیچ عرصهای بدون اجرای طرح نخواهد ماند و مجموعهای که بخواهد اجرای طرح نکند سریعا عرصه از دستشان خارج و به حالت اولیه بر میگردد.
کمانی همچنین گفت: زمین های اختصاصی برای تولید برق قطعاً زمینهایی خواهد بود که کاربری دیگری نداشته باشد، پتانسیل تولید انرِژی را داشته و با نزدیکی و اتصال به شبکه برای سرمایهگذار هزینه کمتری در برداشته باشد.
این تفاهمنامه که سرآغازی برای همکاریهای مشترک در جهت توسعه تحقیقات و فناوری و کاربرد انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق در کشور منعقد گردیده پیش از ظهر امروز شنبه بیست و یکم اسفندماه به امضای دکتر مسعود منصور معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری و دکتر محمود کمانی معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر رسیده است.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |