مرتعداری که فعل خواستن را بخوبی صرف کرده است
هادی شفیعی/ در 67 کیلومتری جنوب غربی شهرستان فیروزآباد فارس مردی از جنس طبیعت آستین بالا زد و 304 هکتار از مراتعی که تنها علوفه ای ناچیز تولید داشت را با کشت گونه های تلفیقی و اقتصادی تبدیل به مراتعی سرسبز و با طراوت کرده است.
نامش محمد کریمی است. از عشایر ایل قشقایی، طایفه عمله، تیره بهلولی از توابع شهرستان فیروز آباد فارس. مردی که عاشق طبیعت است و از جنس طبیعت. کریمی 304 هکتار از مراتع «خرزهره » دهرود فیروز آباد فارس را اکنون حفاظت و مدیریت می کند.
وقتی تلفنی با او حرف می زدم شور و شوقی وصف ناپذیر در صدایش موج می زد. او می گفت: «ابا اجدادمان عشایر بوده اند و ما در خانواده عشایری بدنیا آمده ایم و از کودکی وجودمان با طبیعت و سیاه چادر خو گرفته و عاشق طبیعت بوده ایم.»
رشته ای بر گردنم افکنده دوست .....می کشد هرجا که خاطرخواه اوست
کریمی اکنون در رشته فناوری تولیدات گیاهی درس می خواند و می گوید برای دستیابی به اطلاعات و دانش روز مرتعداری به دانشگاه رفته است. علاقه زیاد او به طبیعت سبب شده است مراتعی را با میانگین 280 میلیمتر بارندگی با اجرای پروژه های اصلاح و احیا و ایجاد هلالی های آبگیر با کاشت گونه هایی گیاهی و درختی همچون: گل نرگس، گل محمدی، درخت انجیر، درخت کنار و درختان آکاسیا سالیسینا و پرورش گونه های جانوری همچون قوچ و میش وحشی، مراتع «خرزهره» دهرود را از حالت تک بعدی تولید علوفه و تعلیف دام در آورده و آن را اقتصادی نماید.
کریمی مرتع را مقدس و حافظ قداست خاک می داند. او می گوید عشایر قشقایی و تیره بهلولی احترام فراوانی برای طبیعت قایل هستند به گونه ای که پدرش وصیت کرده بود وقتی از دنیا رفت او را در مراتع دفن کنند؛ جایی که یک عمر غصه آن را خورد و برای حفظ آن دل نگرانش بود.
او گفت: وقتی گل های بهاری در مراتع سر از خاک بر آورده و درحال جوانه زدن بودند. پدر رخت سفر بست و کوچ کرد و در دل خاک مراتع جوانه زد . زین پس بود که عشق و علاقه بازماندگان نسبت به حفظ و حراست از مراتع روز به روز دو چندان شد.
کریمی می گوید مرتع دایه بی مزد و منت و مادر سایر بخش های منابع طبیعی است و مرتعدار باید ثروتمند ترین قشر جامعه باشد اما متاسفانه بدلیل نبود آموزش، نبود آگاهی های لازم و عدم حمایت مالی و تسهیلاتی از مرتعدار سبب شده است که آدم ها کمتر در این وادی ورود کنند.
این مرتعدار فیروزآبادی فارس سرانجام گفته است که آموزش مرتعداران و مجریان طرح های مرتعداری سرمایه گذاری برای آیندگان است و انسان های زیادی هستند که همانند من به شکوفایی و سرسبزی طبیعت می اندیشند و منابع طبیعی باید تلاش نماید با سهل و هموار نمودن راه های پر پیچ و خم مرتعداری و حمایت از مجریان این طرح، روز به روز بر تعداد دوستداران و علاقه مندان به منابع طبیعی و مراتع کشور بیفزاید/ ... شاید وقتی دیگر
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |