سخنان دکتر شعبانیان، مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در همایش بررسی وضعیت جنگل‌های زاگرس

تاریخ انتشار : 1404/03/07 - ساعت انتشار: ١١:٥١ - گروه خبری : اخبار سازمان

دکتر شعبانیان، مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، در همایشی که با محوریت بررسی وضعیت جنگل‌های زاگرس برگزار شد، با اشاره به اهمیت حفاظت از منابع طبیعی، خواستار توجه ویژه و اقدام جدی در راستای کنترل بحران‌های زیست‌محیطی کشور شد.

سخنان دکتر شعبانیان، مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در همایش بررسی وضعیت جنگل‌های زاگرس
 
دکتر شعبانیان، مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، در همایشی که با محوریت بررسی وضعیت جنگل‌های زاگرس برگزار شد، با اشاره به اهمیت حفاظت از منابع طبیعی، خواستار توجه ویژه و اقدام جدی در راستای کنترل بحران‌های زیست‌محیطی کشور شد.
 
وی ضمن تقدیر از همراهی و حمایت‌های مستمر وزارت کشور، به‌ویژه دکتر زفری و همکاران ایشان در زمینه مدیریت بحران‌های مرتبط با منابع طبیعی، تأکید کرد: «همکاران ما در معاونت حفاظت سازمان منابع طبیعی کشور با تمام توان در راستای کاهش آسیب‌ها و حل مشکلات جنگل‌ها فعالیت دارند و باید قدردان زحمات آنان بود.»
 
دکتر شعبانیان با ارائه آماری از وضعیت جنگل‌های جهان، گفت: «در حال حاضر حدود چهار میلیارد هکتار جنگل در سطح جهان وجود دارد که ۳۱ درصد از سطح خشکی زمین را پوشش می‌دهد. از این میزان، ۹۳ درصد جنگل‌ها طبیعی و تنها ۷ درصد آن‌ها جنگل‌های دست‌کاشت هستند. با وجود تلاش‌ها، متأسفانه سالانه حدود ۱۰ میلیون هکتار از جنگل‌های جهان از بین می‌رود که این آمار زنگ خطری جدی برای آینده زمین است.»
 
وی با اشاره به وضعیت نگران‌کننده جنگل‌های کشور افزود: «تنها ۷/۸ دهم درصد از سطح ایران را جنگل‌ها پوشش می‌دهند، که در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر رقم بسیار پایینی است. از نظر کیفیت نیز، شرایط اقلیمی، وابستگی‌های سنتی، ریزگردها و دیگر عوامل محیطی موجب تضعیف شدید اکوسیستم‌های جنگلی شده‌اند.»
 
مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی با تمرکز بر جنگل‌های زاگرس اظهار داشت: «براساس تحقیقات علمی، در ۵۰ سال اخیر، متوسط ارتفاع درختان زاگرس چهار متر کاهش یافته است و زادآوری جنسی درختان تقریباً متوقف شده است. همچنین، پوشش تاج درختان به طور قابل‌توجهی کاهش یافته و بیش از ۶۰ درصد جنگل‌های زاگرس از نظر تاج‌پوشش در وضعیت بحرانی قرار دارند.»
 
دکتر شعبانیان ادامه داد: «مطالعات نشان می‌دهد که تنوع ژنتیکی برخی گونه‌های زاگرس هنوز حفظ شده و امیدهایی برای احیای این مناطق وجود دارد، اما فرسایش ژنتیکی در بسیاری از نقاط محسوس است. امروز با پدیده‌ای فراتر از زوال درختی روبه‌رو هستیم؛ زوال اکوسیستم زاگرس.»
 
وی با تأکید بر اینکه راهکار مقابله با این بحران‌ها، مدیریت مشارکتی است، افزود: «کشورهایی که تجربه مشابهی داشته‌اند، با تکیه بر مدیریت مشارکتی توانسته‌اند پوشش جنگلی خود را طی یک دهه تا ۳ درصد افزایش دهند. بیش از ۸۰ درصد آتش‌سوزی‌ها در این کشورها با چنین مدیریتی کاهش یافته است.»
 
در پایان، دکتر شعبانیان خاطرنشان کرد: «اکوسیستم جنگل بسیار پیچیده‌تر از مزارع کشاورزی است و برای هر تصمیم باید مطالعات دقیق علمی صورت گیرد. ما فرصت اشتباه نداریم و باید با بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی، فنی و مشارکت مردمی، آینده‌ای پایدار برای زاگرس و منابع طبیعی کشور رقم بزنیم.»
نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here