مطالعات و اجرای عملیات کنترل سیل و رسوب و ايمن سازي محدوده هاي مسكوني در دستور کار قرار گرفت

تاریخ انتشار : 1397/07/28 - ساعت انتشار: ١٣:٢٧ - گروه خبری : اخبار قدیمی

مطالعه و اجرای عملیات کنترل سیل و رسوب و ايمن سازي محدوده هاي مسكوني در ارتفاعات مشرف به شهرک کردان توسط بنیاد مسکن با مشارکت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز در دستور کار قرار گرفت.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان البرز، با توجه به انعقاد تفاهم نامه فیمابین ادارات كل منابع طبيعي و آبخيزداري و بنياد مسكن انقلاب اسلامي استان، در خصوص ايمن سازي محدوده هاي مسكوني از سيلاب هاي مخرب و  خسارات ناشي از آن، بازدید مشترکی توسط مدیران کل دو دستگاه از محدوده کنترل سیلاب مشرف به شهرک مسکونی کردان صورت پذيرفت.

حامد فرضی؛ مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، با بیان این مطلب که روند وقوع سیل‌ها در سال‌های اخیر به‌ شدت افزایش یافته است گفت: دخل و تصرف‌ های انسانی در حوزه‌ های آبخیز به صورت تخریب پوشش گیاهی، تبدیل اراضی جنگلی و مرتعی به اراضی کشاورزی، تجاوز به حریم و بستر رودخانه‌ها، برداشت‌های بی‌رویه مصالح رودخانه‌ای و به هم زدن رژیم طبیعی رودخانه‌ها در سال‌ های گذشته سبب شده که هر ساله خسارات ناشی از سیل ابعاد گسترده‌تری پیدا کند.

این مقام مسئول با اشاره به این مطلب که؛ سیلاب به‌ عنوان یک پدیده طبیعی هم از نظر تلفات جانی و هم از نظر خسارات مالی جزو مهیب‌ترین بلایای طبیعی در جهان محسوب می‌شود تصریح نمود: با تغییر الگوی آب و هوایی در چند سال اخیر، شاهد کاهش بارشها در کشور بوده‌ایم. با این وجود، علی‌رغم افزایش ماه‌های خشک سال، شاهد وقوع باران‌های سیل‌آسا در بسیاری از مناطق کشور هستیم. بارش‌هایی که به‌ دلیل شدت زیاد و البته نابودی پوشش گیاهی، در اندک مدتی تبدیل به سیل‌هایی عظیم و مخرب می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی البرز؛ در خصوص وضعیت زیرساخت‌ های شهرهای استان برای مقابله با سیلاب‌های احتمالی عنوان کرد: در مواقع بارش‌ های شدید، رواناب ‌های ناشی از سطوح نفوذناپذیر شهری و ارتفاعات و دامنه‌های اطراف و حوزه‌های آبریز بالادست باعث بروز سیلاب و آبگرفتگی خیابان‌ها و معابر شده و رفت و آمد شهروندان و تردد و فعالیت وسایل نقلیه شهری را سریعاً مختل می‌کند.  که در این میان توجه به عملیات آبخیزداری می‌تواند به ‌عنوان راهکاری برای کاهش آسیب ‌های ناشی از سیل و همچنین احیای منابع آبی زیرزمینی کشور مورد توجه جدی مسئولان قرار گیرد.

اصغر بیات: معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز نیز در این خصوص گفت: میزان وقوع سیل در ایران روندی افزایشی داشته است که با وجود خطرات ناشی از سیل و تأثیرات مخرب آن به ‌ویژه بر روی فرسایش خاک، کارشناسان معتقدند می‌توان با روش‌های آبخیزداری، تهدید سیل را به فرصت تبدیل کرد.

مهندس بیات اظهار داشت: آبخیزداری بهترین روش برای مقابله با سیلاب‌های ناشی از باران‌های ناگهانی و سیل‌آسا است. چراکه آبخیزداری با اقداماتی که در دامنه‌های کوه اعم از عملیات مکانیکی، بیولوژیکی و بیومکانیکی انجام می‌دهد ضمن بالا بردن جذب آب در خاک، نهایتاً مازاد آن را به آبراه‌ها هدایت می‌کند و از وقوع سیلاب جلوگیری می‌کند.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز تاکید کرد: بر اساس شواهد و مطالعات انجام شده وقوع سیلاب یکی از بلایای طبیعی است که به شدت شهرها را تهدید می کند که از اینرو ضرورت دارد تمامی دستگاهها و نهادها برای جلوگیری از وقوع آن و کاهش خسارت های ناشی از آن همکاری لازم را با مجموعه منابع طبیعی در خصوص اجرای طرح های آبخیزداری بعمل آورند.

براساس این گزارش: بحث مطالعات این حوزه و پروژه های پیشنهادی جهت کنترل سیل و رسوب در دامنه های مشرف به شهرک مورد بحث و بررسی دقيق قرار گرفت و مقرر شد طرح اجرایی از سوی اداره مهندسی و مطالعات اداره کل منابع طبیعی نهایی شده و موضوع اجرای آن با استفاده از اعتبارات بنیاد مسکن و با نظارت معاونت آبخیزداری هرچه سریعتر آغاز گردد.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج