در بخش آسارا از توابع شهرستان کرج، منابع طبیعی اولویت است

تاریخ انتشار : 1397/10/04 - ساعت انتشار: ١١:١١ - گروه خبری : اخبار قدیمی

تعامل سازنده با دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها، عاملی مهم در اجرای موثرطرح های منابع طبیعی و آبخیزداری است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، منابع طبیعی کرج در سوم دیماه اقدام به برگزاری جلسه ای با حضور کلیه دهیاران و شوراهای روستاهای بخش آسارا و مرکزی کرج در محل بخشداری آسارا جهت مشارکت هرچه بيشتر آن ها در اجرای طرح های آبخیزداری و آبخونداری منابع طببعی نمود. 

این جلسه که با حضور رئیس اداره آموزش و ترويج اداره کل ، معاون و کارشناسان منابع طبیعی کرج، بخشدار آسارا، و جمعی از دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها برگزار گردید، سام خالقی، معاون منابع طبیعی کرج، گزارشی پیرامون وضعیت اجرای طرح های آبخیزداری در سطح شهرستان کرج ارائه کرد.

مهندس سام خالقی معاون منابع طبیعی شهرستان کرج گفت: خوشبختانه در راستای اجرای طرح های آبخیزداری از محل صندوق توسعه ملی در این شهرستان در دو حوزه مهم آبخیز عملیات اجرایی طرح ها انجام می شود که همه این طرح ها با مطالعه دقیق اجرا شده که در حال حاضر مراحل پایانی تعدادی از این طرح ها را شاهد هستیم.

وی افزود:خوشبختانه با تعامل سازنده و ارتباط موثری که با دهیاران و شوراهای اسلامی برقرار شده است روند اجرای طرح های آبخیزداری با مشارکت و تعامل اهالی حوضه آبخیز در حال انجام است است که عملیات بیولوژیکی اعم از کپه کاری، بذر پاشی، جنگلکاری و... نیز انجام شده است.

همچنین در این نشست، مژگان رضایی رئیس آموزش، ترویج و مشاركت مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان نیز ضمن اعلام حساسیت موقعیت جغرافیایی شهرستان کرج و اعلام گستردگی عرصه های ملی در این منطقه بیان کرد: به دلیل وجود روستاهای متعدد در شهرستان کرج، مسلماً بدون تعامل و مشارکت مردمی نمی توانیم طرح های منابع طبیعی را به نحو مطلوب اجرا نماییم، از این رو یکی از اهداف مهم در اجرای طرح های آبخیزداری از محل صندوق توسعه ملی ایجاد بستر مشارکت و تعامل مردمی است.

رضائی تصریح کرد: کم توجهی به ساختار اقتصادی روستاها و توانمندسازی جمعیت ساکن، پیامدهای خشکسالی، نگاه مدرن در اقتصاد کانون های روستایی از جمله عواملی هستند که سطح درآمدی خانواده ها را در این مناطق دستخوش تزلزل کرده و به ناچار سیر مهاجرت به شهرها، رونق مشاغل کاذب، تورم و آسیب های پیدا و پنهان اجتماعی را سبب شده است. 

ایشان ضمن اعلام آمادگي اداره منابع طبيعي در خصوص برگزاری دوره های آموزشي در روستاها و توانمند سازی جوامع محلی خواستار تعامل و همکاری دو جانبه دهیاران و شوراها با این اداره شدند.

در ادامه؛ محمدصادق کمالی بخشدار آسارا گفت: منابع طبیعی اولویت است. با بررسی راهکارهای توانمندسازی مشارکتی جوامع محلی در اجرای پروژه های منابع طبیعی و آبخیزداری می توان هرچه سریعتر به این اولویت رسید.

همچنین؛ ایشان همکاری و مشاركت بخشداری را جهت برگزاری دوره های توانمندسازی، حفظ و احیاء عرصه های منابع طبیعی، مراتع و... اعلام نمود.

این گزارش می افزاید: جلسه همراه با بیان مسائل و مشکلات دهیاران و پاسخگوئی از سوی مسئولین مرتع، یگان حفاظت و معاون اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کرج خاتمه یافت.


نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج