باشد که جنگلانه باشد برای دوستی بیشتر انسان با طبیعت

تاریخ انتشار : 1397/10/08 - ساعت انتشار: ١١:٥٨ - گروه خبری : اخبار قدیمی

همیاران طبیعت ساوجبلاغ با همراهی در طرح جنگلانه کردان و دوستی بیشتر با طبیعت سر بر شانه خدا گذاردند تا قصه مهرشان با طبیعت زیبا خوانده شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، دوستداران و همیاران طبیعت ساوجیلاغ روز جمعه با همراهی در طرح جنگلانه کردان و دوستی بیشتر با طبیعت سر بر شانه خدا گذاردند تا قصه مهرشان با طبیعت زیبا خوانده شود.

این مراسم که با حضور همیاران طبیعت، هیئت کوهنوردی و نمایندگان انجمن های دوستدار طبیعت و مدیر کل و معاونین اداره کل و مسئولین ادارات منابع طبیعی شهرستان و استان برگزار شد، کاشت بذرگونه های بومی بادام کوهی و بادام درختی در محل کانون همیاران طبیعت کردان صورت پذیرفت.

مهندس حامد فرضی، مدیرکل در این مراسم ضمن تشکر و قدردانی از تمام دوستداران طبیعت حاضر در این مراسم اظهار نمود، فعالیت های عملی و فکری این سازمان ها، سبب توسعه، پیشرفت و حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی می شود و

حفظ جنگل‌ها ومراتع نیازمند یک اندیشه پایدار است که در این راستا جنگلانه مشارکتی است خود جوش که با همکاری سازمانهای غیر دولتی برای پنجمین سال متوالی در سراسر کشور برگزار می شود. 

وی در ادامه بیان کرد هدف از اجرای این طرح معرفی جایگاه واقعی و نقش مردم به خصوص جوامع محلی در احیاء، نگهداری و حفاظت از تنوع زیستی است. همچنین افزود تقویت پوشش گیاهی در راس برنامه های منابع طبیعی قرار داد زیرا تقویت پوشش گیاهی نسخه ی کارآمدی در مقابله با بحران های سیل، خشکسالی، مقابله با ریزگردها و... است.

مهندس فتحی معاونت فنی اداره کل گفت تمامی ما وظیفه داریم در فرهنگ سازی هر چه بهتر حفظ جنگل برای جامعه و فرزندان خود و نسل آتی تلاش کنیم تا این سرمایه ملی که نتیجه سال‌ها حیات است به هدر نرود. وی افزود جنگلانه یک طرح داوطلبانه است و مردم باید آن را دغدغه خود بدانند و شرایطی را برای اقدام و عمل در مورد این دغدغه فراهم آوریم. 

براساس این گزارش، نکات فنی درباره کاشت بذر درختان بومی، انتخاب بذر و عرصه کاشت  توسط دکتر محمدی زاده رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل ارائه و تاکید شد بذرهایی که در این طرح کاشته می‌شوند باید بر اساس اقلیم عرصه انتخاب شوند و نهال‌ها نیز باید از چرای دام محفوظ باشند و همچنین تراکم مناسب کاشت نیز باید مد نظر قرار گیرد.

مهندس یعقوبی نیز در سخنان خود خاطر نشان کرد که جنگلانه طرحی برای احیای عرصه‌های زیست محیطی است که به دلیل عوامل طبیعی، سهل انگاری یا توسط افراد سودجو تخریب شده است. و اجرای این طرح ملی به افزایش عرصه های جنگلی، تولید علوفه، پوشش گیاهی احیای مراتع و جلوگیری از فرسایش خاک کمک می کند و مشارکت جوامع محلی برای تحقق این هدف از اهمیت به سزایی برخوردار است. 

این گزارش می افزاید: گروه های ترنم سبز، سبزاندیشان زمین، ارژنگ البرز، هیات کوهنوردی شهرستان ، باشگاه کوهنوردی پیام، کارگروه کوهنوردی پیشکسوتان ساوجبلاغ و دهیاری و شورای روستای کُردان این برنامه را اجرا نمودند.

جنگلانه 97 با توزیع کیسه هالی پارچه ای سمن سبزاندیشان، کودکانی که دوستی خود را با طبیعت را نقاشی کردند و  بذر کاشتند و پذیرایی سمن ارژنگ که شادابی همیشگی‌شان خاطره‌ساز شدند، همراه بود..

 

 

 

   

 
نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج