دومین نشست سالیانه اداره کل منابع طبیعی و جنگلداری البرز با اصحاب رسانه با حضور دهیاران ورزن، کندر و سیبستان برگزار شد.

تاریخ انتشار : 1397/12/08 - ساعت انتشار: ١٤:١٢ - گروه خبری : اخبار قدیمی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، به نقل از خبرنگار پایگاه خبری آیین باور؛ مهندس فرضی مدیرکل منابع طبیعی در این نشست ضمن تبریک روز زن و قدر دانی از زحمات اصحاب رسانه در حمایت از منابع طبیعی گفت: اصحاب رسانه همواره از ما جلوتر بوده اند و امیدوارم روند مثبت در حفظ سرمایه ملی ادامه پیدا کند.

همچنین وی با اشاره به مبلغ رقم بودجه۲۰۰ میلیون دلاری سال ۹۷، که پشتوانه ارزی سلسله کارهای خوبی در امر منابع طبیعی کشور بودبودجه حمایتی بخش منابع طبیعی در سال ۹۸ کشور را  ۱۵۰ میلیون یورو ذکر کرد که از این میزان سهم البرز، معادل  ۱۸ میلیارد از صندوق توسعه است.

وی افزود: مناطق بحرانی استان طی سالی که پشت سر گذاشتیم شناسایی شد و هزینه ها در همان مناطق که۲۰ حوزه معادل ۳۸ هزار هکتار از اراضی استان را شامل می شود، به کار رفت. وی حفاطت، قرق، کاشت جنگل و بیابان زدایی و آبخیز داری را از جمله اقدامات این دستگاه خواند.

مهندس فرضی با اشاره به اینکه میزان پیشرفت فیزیکی پروژه های استان  ۹۰ درصد بوده و البرز را جزو استانهای برتر قرار داده است خاطر نشان کرد: ۱۰ درصد باقی مانده نیز به دلیل شرایط جوی مناطق گته ده و آزاد بر بوده که ماشین آلات امکان کار نداشتند.

فرضی گفت: تا کنون ۱۰ هزار هکتار پروژه بیابان زدایی انجام شده است که معضل ریز گرد داخلی را کنترل می کند. سال گذشته اجرا همراه با مشارکت مردمی را دنبال می کردیم و  ۳۰ درصد کارهابا مشارکت فیزیکی مردم انجام شده است.

فرضی ریزگرد داخلی را یکی از مشکلات عمده کشور دانست و افزود: ۱۵۰ هزار هکتار مساحت کانون ریزگرد داخلی کشور است که برای مردم و محیط زیست عاملی مخرب خواهد بود و از ۵۴ هزار هکتار عرصه بیابانی البرز، ۲۴ هزار هکتار آن کانون ریزگرد داخلی است.

فرضی در آستانه هفته منابع طبیعی که ۱۵ تا ۲۰ اسفند برگزار می شود گفت: ۵۰۰ هزار اصله نهال صرفا برای هفته منابع طبیعی در نظر گرفته شده است که از گونه های کم نیاز و بومی هستند. البته عملا از اول اسفند توزیع و کارشناسی عرصه و تامین آب انجام شده است.

وی همچنین گفت: در بخشی از برنامه های هفته منابع طبیعی کارهای مشارکتی با شهرداری انجام خواهد شد و در کل استان ۱۰ هزار هکتار درختکاری خواهیم داشت.

فرضی در پایان گفت: همواره آرزو کردم هرکسی در هرجایگاه و مسئولیتی که هست دغدغه داشته باشد و مطمئن هستم اینگونه کارها درست خواهد شد.

وی سپس از مردم و رسانه خواست: ما را نقد کنید . در مسیر برنامه ریزی که تدوین شده حتمن اشکالاتی هست و قلم رسانه می تواند بدون دل نگرانی به ما انتقال بدهدو صراحت و صداقت در قلم هم سر لوحه کار ما باشد.

شفیعی دهیار روستای ورزن و نشترود که در در ۳۵ کیلومتری جاده چالوس واقع شده در این نشست گفت: منطقه ما گاهی سیل های خشونت باری دارد اما پیگیری اداره منابع طبیعی از وضعیت موجود و ارتباط گیری با مردم نقطه قوت مدیریت بحران های منطقه است.

در روستای  ورزن ساخت سد سنگی ملاتی انجام شد که اهمیت زیادی برای ما داشت. رودخانه خشن این روستا می تواند خطرناک باشد.  در بارش سیل آسای سیجان تنها در ۱۳ دقیقه،  پس از ۴۰ دقیقه بارش در ورزن، مدام کنار رودخانه شاهد بودم که فقط آب روان بود و نه سیل.

یکی از رودخانه ها اب گل الود داشت اما سیل نشد. یک رودخانه هم آبش زلال بود و این نشان انجام صحیح آبخیزداری است.

شفیعی گفت: رویکرد جدید تسهیلگری نیاز سنجی از مردم است که حاصل خوبی دارد و خوشحالم که دوره ای و مقطعی نبود و ادامه پیدا کرد و مردم را به کلاس های آموزشی بسیار کاربردی دعوت می کنند تا متوجه اهمیت امور آبخیز داری در بالادست باشند پای کار آمده و از فعالیت منابع طبیعی مطلع بوده اعتماد کنند. اگرچه همچنان به نظر می رسد مردم فرصت کافی برای شرکت در کلاسها نداشته و وقت کافی نمی گذارند.

رضا خرمجاه دهیار روستای سیبستان(به تاتی سیفستان) روستایی از توابع بخش چندار شهرستان ساوجبلاغ) نیز گفت: سیل سال ۹۲ که اخر مرداد ماه رخ داد در چند دقیقه زندگی بسیاری مردم را تحت تاثیر قرار داد. برخی روستاها را تخریب کرد اما خوشبختانه روستای ما آسیب جانی نداشت.

وی گفت: اقدامات جاده سازی اداره راه در آن سال یکی از علل وقوع سیل بود و خوشبختانه آب بندهای ساخته شده منابع طبیعی جلوی تخریب بیشتر مخصوصا خسارت جانی سیل را گرفت .

در این سیل خسارت زیادی به لوله های انتقال آب شرب مردم زد. باید سازه ها را می ساختیم که با مشارکت مردمی و شناخت  نقاط سیل خیز اقدام کردیم و با توجه به نبود جاده این اقدامات کار بسیار سختی بود که خوشبختانه به اتمام رسید.

وی گفت: تسهیلگری منابع طبیعی اعتماد مردم را بالا می برد و موجب رشد فرهنگ و شناختشان از حفظ منابع طبیعی خواهد شد.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج