سیلاب ها در نقاطی موجب خسارت بیشتری می شود که انسان در طبیعت دخالت کرده و در حریم بستر و رودخانه و مسیل ها، ساخت و ساز انجام داده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز، در روز پنج شنبه پنجم اردیبهشت نود و هشت، مهندس اصغر بیات معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، در معیت حسین نعمائی رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری اشتهارد و همایون اسماعیلی کارشناس آبخیزداری این اداره، از مسیر جاده ایپک، نقاط حادثه خیز و مسیر سیلاب های اخیر در ضلع جنوبی شهرک صنعتی این شهرستان بازدید نمودند.
در این بازدید که مشاور طرح های آبخیزداری نیز حضور داشتند کلیه مسیل های حادثه خیز بسمت شهرک صنعتی اشتهارد جهت انجام پروژه های آتی مورد بازدید و بررسی قرار گرفت.
مهندس بیات ضمن قدردانی از اقدامات آبخیزداری صورت پذیرفته در روستای قره ترپاق و بندهای خاکی احداث شده در قشلاق دایلربایلر شهرستان اشتهارد؛ به نحو مطلوب، با حداقل بودجه و میزان عملکردی بیش از برنامه های پیش بینی شده اظهار داشت: سیلاب ها در نقاطی موجب خسارت بیشتری می شود که انسان در طبیعت دخالت کرده و در حریم بستر و رودخانه و مسیل ها، ساخت و ساز انجام داده است.
وی ضمن ابراز خرسندی از مدیریت جهادی رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان اشتهارد و مدیریت بحران وی در بارندگی های ایام نوروز و رفع خطر حتمی از حریم شهرک صنعتی شهرستان اشتهارد، بر مطالعات دقیق و نظرات کارشناسی ارائه شده توسط کارشناسان مربوطه و مشاورین این طرح ها و دقت لازم در اجرای فنی سازه های احداثی بخش سیلاب در سال های آتی تاکید نمود.
حسین نعمائی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اشتهارد نیز تصریح نمود: روند رو به افزایش سیل در سال های اخیر حاکی از آن است که اکثر مناطق کشور در معرض تهاجم سیلاب های دوره ای و مخرب قرار دارند که از این نظر بسیاری از روستاها، تأسیسات صنعتی و کشاورزی و اماکن مسکونی شهرستان اشتهارد نیز در معرض خطر سیل قرار دارند. لذا شناسایی اصولی مناطق سیل خیز در داخل حوضه آبخیز از جمله اقدامات بسیار مهم در کنترل سیل و کاهش خسارات ناشی از آن محسوب می گردد.
نعمایی افزود: می بایست مطالعات لازم در خصوص احداث سازه های آبخیزداری با در نظر گرفتن امکان مهار سیلاب های بالا دست اماکم مسکونی و صنعتی به صورت پشته های خاکی با تعبیه سرریزهای سنگ و ملات جهت نفوذ هر چه بیشتر رواناب ها در خاک و نهایتا جلوگیری از ورود آن به مناطق حادثه خیز صورت پذیرد.
ارسال به دوست