آفات سرشاخه خوار جنگل كاري گوراب شهرستان کرج را تهديد مي كنند
کارشناس گیاه پزشکی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز گفت که 2 آفت خطرناک از گروه سرشاخه خوارها در طرح جنگل کاری گوراب واقع در منطقه طالقان شناسایی شد.
بهمرام بهرامی رشید روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص گونه های آفات شناسایی شده، افزود: طبق شواهد و گزارشات رسیده جنگلکاری گوراب مشکوک به حضور جوندگان به خصوص خرگوش بود.
وی اظهار داشت: لیکن با توجه به عدم مشاهده کلونی های قابل توجه موش های زیان رسان و خسارات ناشی از فعالیت خرگوش، در ادامه با بررسی سرشاخه ها و شاخه های خشک، 2 آفت خطرناک از گروه سرشاخه خوارها شناسایی شد.
بهرامی رشید گفت: نخستین گونه سوسک سرشاخه خوار رزاسه با نام علمی Osphranteria coerulescens است که به گونه های بادام خسارت وارد می کند و دومین گونه، زنبورهای ساقه خوار خانواده Tenthredinidae از راسته Hymenoptera بوده که گونه های عرعر و زبان گنجشک را به شدت آلوده کرده است.
وی عنوان کرد: این 2 آفت در اثر وقوع خشکسالی یا تنش های خشکی به سوی جوامع درختی جذب می شوند که بهترین راهکار پیشگیری و مقابله با آن تقویت درختان در عرصه و حذف سرشاخه های آلوده است.
سعید ناطقیان، رئیس اداره حفاظت وحمایت معاونت حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز نیز درباره آفات سرشاخه خوار گفت: پس از ارائه گزارش کارشناسان اداره جنگل مبنی بر مشاهده خسارت عوامل زیان رسان طبیعی در جنگلکاری جدید گوراب، مسئول گیاه پزشکی اداره حفاظت و حمایت همراه با یک تیم از بخش خصوصی به محل عرصه مراجعه و پس از بررسی های دقیق و فنی عامل خسارت زا تشخیص داده شد.
ارسال به دوست