نسلهای قبل طبیعت را بیشتر دوست داشتند
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز از برگزاری کلاسهای آموزشی نحوه برداشت گیاهان دارویی خود رو خبر داد.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز از برگزاری کلاسهای آموزشی نحوه برداشت گیاهان دارویی خود رو خبر داد.
مهدی فتحی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا منطقه البرز، اظهار کرد: یکی از مهمترین گیاهان دارویی خود رو در البرز باریجه است که صمغ آن در صنعت استفاده میشود.
وی ادامه داد: سال گذشته منابع طبیعی استان برای برداشت عمده این گیاه صادراتی مجوز صادر کرد و برای هیچ گیاه دیگری چنین مجوزی صادر نشد.
وی افزود: این گیاه که صادرات آن ارزآوری مناسبی دارد عمدتاً در منطقه پایین طالقان و شهرستانک رشد میکند.
وی ادامه داد: برداشت گیاه باریجه شرایط و تخصص ویژهای نیاز دارد و اجازه نمیدهیم که هر کسی این کار را انجام دهد.
فتحی گفت: استخراج این گیاه از ریشه انجام میگیرد و اگر کسی به درستی در این خصوص آموزش ندیده باشد موجب آسیب به گیاه و حتی ریشه کن شدن آن میشود.
این مسئول با اشاره به دیگر گونههای گیاهان دارویی شاخص استان توضیح داد: آویشن، شورک ، والک و ریواس از دیگر گیاهانی هستند که در عرصههای طبیعی استان رشد میکنند.
فتحی با بیان اینکه برداشت گیاهان دارویی اصول خاصی دارد و اگر به درستی رعایت نشود منجر به نابودی گونه میشود اظهار کرد: به همین دلیل هم جوامع محلی و هم کسانیکه برداشت تجاری از این گیاهان دارند باید در این خصوص آموزش ببینند.
وی افزود: برای تشکلها وشوراهای روستای و دهیاریها کلاسهای آموزشی نحوه برداشت برگزار میشود.
وی ابراز کرد: نیاکان ما بهترین مدل بهره برداری از گیاهانی که در محدوده زندگی آنها رشد می کرد را داشتند و همیشه مراقب بودند طوری از این گیاهان برداشت کنند که برای سنوات بعدی از بین نروند به همین دلیل دانش بومی و سینه به سینه در این خصوص بسیار کارساز است.
فتحی توضیح داد: واقعیت این است نسلهای گذشته نسلهای طبیعت دوستتری بودند و آموزشهای سینه به سینه آنها برای بهره برداری از موهبتهای خدادادی نتیجه بخش بوده است.
ارسال به دوست