"ملخ البرزي" در مراتع شهرستان كرج شناسايي شد.

تاریخ انتشار : 1398/03/07 - ساعت انتشار: ١٤:٢١ - گروه خبری : اخبار قدیمی

"ملخ البرزي" در مراتع شهرستان كرج شناسايي شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز، سعيد ناطقيان؛ رئيس اداره حفاظت و حمايت اداره كل منابع طبيعي استان در خصوص آفات جنگل ها و مراتع استان و وظيفه حفاظت از اين مراتع گفت: در سالجاري با گونه اي از ملخ زيان رسان به مراتع مواجه بوديم كه با توجه به گزارشات مردمي و جمع آوري نمونه هاي مختلف از نقاط مختلف استان اقدام به پايش مناطق انتشار و شناسايي نوع ملخ شد.

ناطقيان افزود: با جمع بندي گزارشات واصله از شركته اي مشاوره اي گياه پزشكي و بررسي رفتار خاص اين ملخ، موضوع در كميته تخصصي گياه پزشكي اداره كل مطرح و با توجه به حساسيت موضوع در اسرع وقت مناطق آلوده توسط اين كميته بررسي و گزارش نهايي تهيه و ارائه گرديد.

همچنین در این خصوص  کارشناس گیاه پزشکی اداره کل؛ مهندس بهمرام بهرامي رشيد عنوان نمود: با بررسي هاي صورت گرفته و مطالعه منابع علمي موجود از يك طرف و مقايسه نمونه هاي جمع آوري شده از عرصه با نمونه هاي موجود در موزه حشره شناسي پرديس كشاورزي دانشگاه تهران و كلكسيون حشرات موسسه تحقيقات جنگل ها و مراتع كه با كمك دكتر سيد ابراهيم صادقي انجام شد، اين ملخ به طور كامل شناسايي گرديد.

بهرامی رشید ادامه داد: اين آفت نوعي ملخ شاخك بلند از خانواده Tettigoniidae و جنس  Polysarcus با نام ملخ شاخك بلند البرزي مي باشد. نام علمي اين ملخ Polysacus elbursianus  است كه در سال 1930 براي اولين بار توسط اواروف روسي به عنوان آفت سبزي و سيفي در دامنه هاي البرز در استان تهران گزارش شده است.

مهندس بهرامي رشيد افزود: ملخ مذبور دو فاز مهاجر و انفرادي دارد كه هم اكنون با فاز مهاجري آن روبه رو هستيم. مهاجرت اين ملخ ها با ظهور پوره ها از ارتفاعات به سمت پايين دست و بازگشت حشرات كامل به محل تخمريزي رخ مي دهد.

وي در مورد ويژگي هاي اين حشره عنوان داشت: اين ملخ تك نسلي است و پنج سن پورگي دارد. دامنه ميزباني آن وسيع بوده و در حال حاضر و طبق گزارشات واصله در مراتع نوجان، كندر، ارنگه و آدران از توابع شهرستان کرج مشاهده شده كه سطح آلودگي وسيعي نداشته و با توجه به اقدامات اوليه صورت پذیرفته توسط شركت هاي پيمانكار، جاي نگراني براي مرتعداران و كشاورزان عزيز جهت كنترل جمعيت اين ملخ نمی باشد.

 

حشره كامل ماده ملخ البرزي- موزه حشره شناسي پرديس كشاورزي دانشگاه تهران

 

پوره ملخ البرزي- شهرستان كرج مراتع نوجان

 

خسارت پوره ملخ البرزي-  جنگلكاري حاشيه سد

  

 پوره ملخ البرزي- شهرستان كرج مراتع كندر 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج