کارگاه آموزشی پیشگیری از آتش سوزی و اطفاء حریق در شهرستان ساوجبلاغ برگزار شد
دامداران، کشاورزان، گردشگران و تمام کسانی که در محیط های طبیعی برای تفریح حضور دارند از روشن کردن آتش در طبیعت و به خصوص مناطق حساس جنگلی و مرتعی جدا خودداری کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، روز چهارشنبه دوازدهم تیرماه سالجاری کارگاه آموزشی اطفاء حریق در محل بخشداری بخش چندار با حضور بخشدار، مدیریت بحران فرمانداری، شوراها، دهیاران و همیاران طبیعت، جهت آشنایی با روش های مقابله با آتش در مراحل پیشگیری، کنترل و اطفاء آن با هدف جلوگیری از آسیب وارده به مراتع و حفاظت از منابع طبیعی برگزار گردید.
اکرم عزیزی؛ معاون اداره منابع طبیعی ساوجبلاغ اظهار داشت: با آغاز فصل گرما، خشکی هوا و خشک شدن پوشش علفی در عرصه های طبیعی، رعایت موارد ایمنی در راستای پیشگیری از آتش سوزی در جنگل ها و مراتع امری ضروری است.
وی با اشاره به ماده 47 قانون حفاظت و بهره برداری از مراتع و منابع طبیعی گفت: در مواقع حریق تمامی نیروهای لشگری و کشوری موظف به همکاری با منابع طبیعی هستند.
عزیزی؛ از دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها خواست که برای اطفاء حریق در مراتع و جنگل ها پیش قدم باشند و با ایجاد کارگروه اطفاء حریق در روستاها، ضمن شناسایی نیروهای فعال، این افراد را به اداره منابع طبیعی جهت گذراندن دوره های آموزشی مربوطه معرفی نمایند.
در ادامه ایشان از همکاری دهیاری ها و شوراهای بخش چندار تقدیر افزود: تجهیزاتی مانند آتشکوب جهت اطفاء حریق در سنوات قبل در اختیار دهیاری و بسیج روستاها قرار گرفته و این اقدام در سال 98 نیز انجام خواهد شد.
در ادامه؛ مهندس اکبریان پور ضمن آموزش روش های پیشگیری، کنترل و اطفاء حریق در مراتع و جنگل ها با اشاره به اقدام اشتباه برخی از کشاورزان در آتش زدن بقایای گیاهی در مزارع گفت: لازم است؛ کشاورزان و باغداران از آتش زدن بقایای گیاهی در مزارع و باغات خود خودداری نموده و در صورت ضرورت بر انجام این کار آتش را تحت کنترل داشته و تدابیری جهت خاموش کردن آن اندیشیده باشند.
ایشان از دامداران، کشاورزان و گردشگران و تمام کسانی که در محیط های طبیعی برای تفریح حضور دارند، درخواست نمود: از روشن کردن آتش در طبیعت و به خصوص مناطق حساس جنگلی و مرتعی جدا خودداری کنند.
وی ادامه داد: اشیاء شیشه ای و پلاستیکی در طبیعت، در هنگام تابش نور خورشید به حالت ذره بین عمل کرده و موجب آتش سوزی می شوند، می توان با جمع آوری زباله های شیشه ای و پلاستیکی احتمال به وجود آمدن حریق را کم کنیم.
اکبریان تاکید کرد: با نصب بنر، چاپ و توزیع شعارهای تبلیغاتی و بروشورهایی درباره ی اهمیت حفاظت از منابع طبیعی در اطراف روستاها و مناطق جاذب گردشگری باید فرهنگ سازی کرده و از بروز بسیاری از خطرات احتمالی پیشگیری نماییم.
ارسال به دوست