آبخیزداری مشارکتی؛ راهکار اصلی دستیابی به توسعه پایدار
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری البرز، در روز چهارشنبه نوزدهم تیرماه سالجاری؛ جلسه ای با عنوان "آبخیزداری مشارکتی" با حضور رئیس، معاون و مسئول آبخیزداری، آموزش، ترویج و جنگل اداره منابع طبیعی ساوجبلاغ، رئیس اداره کنترل سیلاب و آبخوانداری اداره کل منابع طبیعی استان، نماینده بخشداری بخش چندار، دهیاران و اعضای شورای اسلامی روستاهای بخش چندار در محل سالن جلسات اداره منابع طبیعی این شهرستان برگزار گردید.
یعقوبی؛ رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ساوجبلاغ، ضمن تقدیراز حضور همه مسئولین محلی بخش چندار در جلسه مذکور، بیان داشت دلایلی از قبیل تغییر شرایط آب و هوایی و وقوع بارندگی ها با شدت زیاد، تخریب مراتع و از بین رفتن پوشش گیاهی، تعرض به حریم رودخانه ها، مسدود کردن آبگذرها و مواردی از این قبیل سبب شد، متاسفانه در اوایل سال 98 شاهد حوادث ناخوشایند ناشی از سیلاب باشیم. همین موضوع سبب گردید اجرای اقدامات آبخیزداری بیش از پیش مورد توجه همگان قرار گیرد، که با توجه به محدود بودن امکانات سخت افزاری و نرم افزاری محقق شدن این عمل بدون مشارکت و حضور خود مردم غیرممکن است.
مهندس یعقوبی؛ به اقدامات انجام شده از محل صندوق توسعه ملی در سال 97 و همچنین اقدامات پیش بینی شده در سال 98 اشاره کرد وبیان نمود: آبخیزداری نمی تواند به تنهایی به اهداف خود برسد مگر با حضور جوامع محلی و مشارکت فعال آن ها.
این مقام مسئول تصریح نمود: با توجه به شرایط فیزیوگرافی، زمین شناسی و همچنین نظر به اینکه اکثر مناطق مسکونی، صنعتی، تجاری و زمین های کشاورزی در پایین دست و خروجی حوزه های آبخیز قرار دارند، ادامه فعالیت های آبخیزداری با نظر به تخصیص اعتبار مناسب از محل استانی جهت انجام اقدامات جدید در سال 98 لازم و ضروری می باشد.
ایشان در ادامه به تعریف آبخیزاری و نقش مشارکت مردمی پرداخت و عنوان نمود: آبخیزداری یعنی اقداماتی که "از مردم" ، "با مردم"، "برای مردم" انجام می گیرد، بنابراین عملیاتی شدن آبخیزداری مشارکتی بدون همراهی مسئولین محلی که بازوهای کمکی اداره منابع طبیعی هستند، ممکن نیست.
ایشان در ادامه ضمن اشاره به بند (ع) الحاقی به ماده 68 وظایف و اختیارات شورای اسلامی و بند (8) ماده 69 وظایف دهیاران افزود: مواد قانونی خوبی برای مشارکت مسئولین محلی در حفاظت و نگهداری از منابع طبیعی و انجام اقدامات آبخیزداری وجود دارد.
مهندس سعیدیان، نماینده بخشداری چندار نیز ضمن بیان اهمیت اقدامات آبخیزداری و نقش مثبت آنها به خصوص در بخش چندار در جلوگیری از سیل های اخیر، گفت: با توجه به شرایط اقتصادی موجود آبخیزداری مشارکتی رویکرد بسیار خوبی است که باید مورد توجه همگان قرار گیرد و بخشداری نیز از هیچ گونه مساعدت و همکاری در دستیابی به این مهم دریغ نخواهد کرد.
در ادامه ایشان بیاد داشت: این بخشداری تمام تلاش خود را جهت تامین اعتبار مورد نیاز جهت انجام اقدامات آبخیزداری به کار خواهد گرفت.
در ادامه دهیاران و اعضای شورای اسلامی روستاها، به بیان دیدگاه ها، الویت بندی و میزان خطرساز بودن حوزه های آبخیز مشرف به منطقه تحت مدیریت خود پرداختند و در پایان همگان ضمن تاکید بر انجام اقدامات آبخیزداری تأکید نمودند: پیگیری های لازم جهت تخصیص و تامین اعتبار مناسب را انجام خواهند داد و همچنین امکانات خود را از قبیل ماشین کمک دار، نیروی انسانی، تشکیل جلسات هم اندیشی را در اختیار مجموعه اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان قرار می دهند.
ارسال به دوست