مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت که همیاران طبیعت همچون محیط بانان و جنگلبانان نیازمند حمایت های قانونی از سوی مجلس و دولت هستند.
مدیرکل آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت که همیاران طبیعت همچون محیط بانان و جنگلبانان نیازمند حمایت های قانونی از سوی مجلس و دولت هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز؛ به نقل از ایرنا، وحید جعفریان روز شنبه در کارگاه ملی ارتقای اثربخشی فعالیتهای آموزشی، ترویجی و مشارکتی در پروژههای محوری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور که در مرتع لارک منطقه حفاظت شده البرز جنوبی برگزار شد، افزود: به تازگی در هیأت دولت لایحه حمایت از محیط بانان و جنگلبنانان به تصویب رسیده است.
وی اظهار داشت: انتظار میرود که همیاران طبیعت هم مورد حمایت بیمهای و قضائی قرار بگیرند و اگر چنین اتفاقی بیفتد مشوقی خوب برای همراهی و همکاری مردم در حفاظت از منابع طبیعی خواهد بود.
به گفته جعفریان، همیاران طبیعت در مقاطع مختلف و در فرایندهای اطفای حریق و اطلاع رسانی در زمینه تصرف عرصهها مورد آسیب و تهدید قرار گرفته اند که نیاز است این قشر مورد حمایت قانونی در مجلس قرار گیرند.
۳۰۰ هزار همیار طبیعت در کشور فعال هستند
مدیرکل آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت که در زمان حاضر حدود ۳۰۰ هزار همیار طبیعت در قالب همیارهای دانش آموزی، محافظ و مروج با سازمان جنگلها همکاری میکنند.
وی بیان داشت: این تعداد همیار طبیعت پشتوانه بزرگ مردمی برای سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری است، زیرا افراد دورههای آموزشی مربوطه سپری کرده اند.
جعفریان در خصوص تأثیر مشارکتهای مردمی در طرحهای منابع طبیعی، گفت: فعالیتهای گستردهای برای جلب مشارکت مردم و همراهی آنها در حفاظت از عرصهها و شریک کردن در منافع حاصل از طرحها در حال انجام است.
این مسئول به برگزاری کارگاه ملی ارتقای اثر بخشی آموزشی در البرز اشاره کرد و افزود: برگزاری این کارگاه آموزشی یک هم اندیشی برای شناسایی چالشهای فرارو و دریافت پیشنهادات و نقطه نظرات شرکت کنندگان است.
وی اقدام در جهت ارتقای مشارکت را کاری دشوار عنوان کرد و گفت: اثرات فعالیتهای ترویجی به طور معمول در دراز مدت خود را نشان میدهد و منوط به نقطه نظراتی همچون اعتماد سازی و ارتباط مؤثر است.
جعفریان افزود: مردم بایستی خودشان را در حفاظت، احیا، بهره برداری و منافع حاصل از اجرای طرحهای منابع طبیعی به صورت مستقیم شریک بدانند ضمن آنکه فراهم کردن بستر برای حضور و مشارکت مردم در این بخش ضروری است.
این مسئول تاکید کرد که تصمیم گیری ها در خصوص چگونگی حفاظت و بهره برداری از منابع طبیعی باید با مشارکت مردم صورت گیرد.
مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: بهره برداری از عرصههای منابع طبیعی به حدی متنوع است که در هر گوشه از کشور میتواند ویژگی خاص را داشته باشد.
وی اظهار داشت: منابع طبیعی ایران در عرصه گیاهان دارویی، گردشگری و موضوعات مرتبط با مرتع دارای ظرفیتهای فراوانی است که هریک میتوانند در اقتصاد کشور نقش آفرینی کنند.
جعفریان افزود: اگر بتوانیم یک زنجیره تولید و یک حرکت انسجام یافته را از برداشت این محصولات تا رسیدن به بازارهای مقصد دنبال کنیم و منافع مرتعدار، جنگل دار و مجری طرح را در این موضوع ببینیم، آن وقت است که میتوانیم بگوییم که یک کار مشارکتی انجام داده ایم.
وی ادامه داد: در بحث مدیریت منابع طبیعی نیاز است مطالعات و دانش گستردهای در حوزه مرتع، جنگل، آب و خاک داشته باشیم.
جعفریان با بیان اینکه در آموزش و ترویج با موضوع انسان سرو کار داریم، افزود: در صورت مشارکت مؤثر جوامع محلی تمام طرحها میتواند پایدار باشد.
وی اضافه کرد: میبایست پاسخگوی این موضوع باشیم که چقدر عملکرد ما در پیشبرد اهداف سازمانی مؤثر بوده است.
این مسئول خاطرنشان کرد: بیان تعداد همیاران طبیعت، برگزاری کلاسها و عناوین دورهها آموزشی زمانی مؤثر است که ما بتوانیم نتایج مطلوبی کسب کنیم.
کارگاه ملی ارتقای اثربخشی فعالیتهای آموزشی، ترویجی و مشارکتی در پروژههای محوری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری به مدت 2 روز در سیاه چادرهای عشایر منطقه مرتعی لارک در ارتفاعات البرز جنوبی و در محیطی صمیمی برگزار شد.
ارسال به دوست