مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز گفت که ۲۰ طرح در بخش های مختلف آبخیزداری از جمله کاهش خسارات سیل و احیای پوشش گیاهی مراتع با مشارکت مردم و جوامع محلی امسال در این استان اجرا می شود.

تاریخ انتشار : 1398/04/31 - ساعت انتشار: ١١:٥٣ - گروه خبری : اخبار قدیمی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز؛ به نقل از ایرنا، حامد فرضی روز شنبه در حاشیه برگزاری کارگاه ملی ارتقای اثربخشی فعالیت‌های آموزشی، ترویجی و مشارکتی در پروژه‌های محوری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور که در مرتع لارک منطقه حفاظت شده البرز جنوبی برگزار شد، افزود: سال گذشته ۲۰۰ میلیون دلار اعتبار صندوق توسعه ملی به بخش آبخیزداری کشور اختصاص یافت که بین استان‌ها توزیع شد.

.وی با بیان اینکه سهم استان البرز از صندوق توسعه ملی حدود ۲۰۰ میلیارد ریال بوده، اظهار داشت: کارهای خوبی از این طریق صورت گرفت که اولویت برنامه‌ها بر مبنای پروژه‌ها با مشارکت جوامع محلی و مردمی بوده به طوریکه نزدیک به ۳۰ درصد پروژه‌های آبخیزداری، مکانیکی و بیومکانیکی با مشارکت مردم انجام شد.

.فرضی بیان داشت: این اقدام یک اتفاق خوب برای منابع طبیعی بوده زیرا نشان می‌دهد که مردم به اهمیت منابع طبیعی واقف شده اند و نیاز به اجرای پروژه‌های آبخیزداری در بالادست را درک کرده اند که این کار می‌تواند تأثیرات خوبی برای منطقه داشته باشد.

پروژه‌های آبخیزداری البرز را از سیل فروردین ماه نجات داد

فرضی با اشاره به تأثیرات مثبت طرح‌های آبخیزداری، افزود: در سیل فروردین ماه سال ۹۸ شاهد بودیم نقاطی که هدف سیل بودند و مخاطرات برای مردم پایین دست داشت با اجرای طرح‌های آبخیزداری خطرات به حداقل رسید و شاهد هیچ گونه حادثه منجر به خسارت مالی یا جانی نشدیم.

وی اظهار داشت: امسال هم ردیف اعتباری ۴۳۰ میلیارد ریال برای استان البرز از محل صندوق توسعه ملی تخصیص یافته و البرز از لحاظ تخصیص این اعتبارات جزو استان‌های اول تا پنجم کشور است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: البرز از نظر مساحت استان کوچکی است و اگر بحث تقسیم اعتبار بر اساس مساحت باشد هیچ وقت نمی‌توانیم همپای استان‌های بزرگ اجرای طرح‌ها داشته باشیم.

وی ادامه داد: خوشبختانه با رایزنی‌های انجام شده توسط سازمان جنگل‌ها، استاندار و نمایندگان مردم در مجلس، ۲۰۰ میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی دریافت کردیم ه از محل این اعتبار هم اکنون ۱۰ پروژه در حال اجرا و ۱۰ پروژه دیگر برای جذب پیمانکارفراخوان شده که تا پایان هفته جاری پیمانکار معرفی می‌شود.

فرضی گفت: اجرای پروژه‌های آبخیزداری از محل صندوق توسعه ملی تاکنون نزدیک به ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و همانند سال گذشته سعی کرده ایم پروژه‌ها بر محور اولویت بندی از حیث خطر پذیری سیل، کاهش پوشش گیاهی و با رویکرد مشارکت و همراهی مردم باشد.

وی افزود: این سه مؤلفه سرلوحه تمام فعالیت‌های منابع طبیعی قرار گرفته است تا مردم این احساس نیاز را داشته باشند و کمک براجرای طرح‌ها داشته باشند.

این مسئول تصریح کرد: میزان عرصه در نظر گرفته شده برای اجرای طرح‌ها از محل صندوق توسعه ملی سال گذشته حدود ۳۸ هزار هکتار بوده و در سال جاری نیز حدود ۶۰ هزار هکتار است.

وی گفت: این ۲ عرصه حدود ۱۰۰ هزار هکتار است که جزو عرصه‌های بحرانی از لحاظ خطر سیل و وجود تعداد زیاد دام و کم شدن پوشش گیاهی و حضور مردم به جهت همراهی و مشارکت است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز افزود: قسمت اعظمی از مخاطرات حوضه‌های آبخیز با اجرای این طرح‌ها به حداقل می‌رسد و در فاز بعدی نیز سایر عرصه‌های منابع طبیعی را مورد ارزیابی و تحلیل و عملیاتی شدن پروژه‌ها قرار خواهیم داد.

وی همچنین به اجرای پروژه‌های بیابان زدایی اشاره کرد و گفت: علاوه بر پروژه‌ها از محل صندوق توسعه ملی، پروژه‌های بیابان را داشتیم که از محل سفر رئیس جمهور به استان البرز رقم ۲۰۰ میلیارد ریال برای اجرای طرح‌های بیابان در نظر گرفته شد.

وی افزود: از محل این اعتبار حدود ۱۰ هزار هکتار از عرصه‌های بیابانی استان با گونه‌های بومی و سازگار با منطقه که مقاوم به کم آبی هستند، نهالکاری شد و این گونه‌ها که تماماً در نهالستان بزرگ کرج تولید شد هم اکنون در حال عملیات مراقبت و نگهداری از آنها هستیم.

فرضی با بیان اینکه علاوه بر اعتبار سفر ریاست جمهور، ۵۰ میلیارد ریال نیز از محل اعتبارات ملی برای اجرای طرح‌های بیابان زدایی اختصاص یافت، اظهار امیدواری کرد ردیف‌های اعتباری بهتری برای اجرای طرح‌های بیابان زدایی تخصیص یابد.

منابع طبیعی رویکردش باید با طبیعت همگن باشد

فرضی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: منابع طبیعی جدای از مردم نیست و بایستی رویکردها همراه با نقطه نظرات مردم باشد.

وی ادامه داد: رویکرد مردمی جزو یکی از اولویت‌های سازمان جنگل‌ها است و اگر این مقوله را در اجرای طرح‌ها نبینیم برنامه ریزی کلانی که در طرح‌ها خواهیم داشت به مقصد مطلوبی نخواهد رسید

فرضی افزود: در سال ۹۷ اولویت بر این بوده که مشارکت مردم در اجرای طرح‌ها باشد به طوریکه در اجرای طرح‌های مکانیکی و بیومکانیکی رضایتمندی مردم خستگی را از تن همکاران به حداقل رساند و کم کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز اظهار داشت: همیشه احساس می‌کردیم یک حلقه مفقوده در طرح‌های منابع طبیعی داشتیم که اتفافات سال گذشته نشان داد ترویج اگر بخواهد جایگاه خود را در سطح کلان کشور اجرایی کند نتیجه خوب و مثبتی دارد که تمام مردم حوضه‌های آبخیز از آن بهره مند می‌شوند.

وی اضافه کرد: در برنامه ریزی صورت گرفته برای سال ۹۸ نشان می‌دهد که سال پرچالشی برای ما خواهد بود و امیدواریم بتوانیم طرح‌های منابع طبیعی با حضور پررنگ مسئولین آموزش و ترویج در کل کشوریک برنامه ریزی مدون و با نتیجه مطلوب باشد.

کارگاه ملی ارتقای اثربخشی فعالیت‌های آموزشی، ترویجی و مشارکتی در پروژه‌های محوری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری به مدت ۲ روز زیر سیاه چادرهای عشایر مرتع لارک استان البرز و در محیطی صمیمانه و در کنار زنگ گوش نواز دام‌ها برگزار شد.

 

 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج