روستا و دهستان ایپک از دیرباز، مهم و مورد توجه منابع طبیعی شهرستان بوده است.

تاریخ انتشار : 1398/05/15 - ساعت انتشار: ١٠:٢٨ - گروه خبری : اخبار قدیمی

مجدانه پیگیر تخصیص اعتبارات پروژه های آبخیزداری و آبخوانداری در سال 98 در روستای ایپک و سایر نقاط ریسک پذیر شهرستان هستیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز، به همت اداره منابع طبیعی شهرستان اشتهارد و معاونت آبخیزداری اداره کل، دوره آموزشی آبخیزداری جهت آشنایی مجریان و بهره‌برداران منابع طبیعی و ساکنین حوزه های آبخیز با عناوین و مبانی آبخیزداری، با تدریس دکتر مجید کاظم زاده در محل دهیاری ایپک برگزار شد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اشتهارد؛ حسین نعمایی، با اشاره به باران های فصلی و سیل آسای پاییزی و اهمیت حوزه آبخیزداری شهرستان صنعتی اشتهارد اظهار داشت: این دوره آموزشی در راستای ایجاد بستر آموزشی و ارائه آموزش های لازم در خصوص طرح ها و پروژه های آبخیزداری منطقه با مشارکت جوامع محلی برگزار شده است.

حسین نعمائی؛ با اشاره به تخصیص بودجه 560 میلیون تومانی جهت احداث سازه های آبخیزداری در روستای قره ترپاق از توابع شهرستان اشتهارد در سال 97 و ضمن بیان اینکه این سازه ها تاثیر بسزایی در حفاظت از سیل در دهستان ایپک نیز خواهد داشت، گفت: مجدانه پیگیر تخصیص اعتبارات پروژه های آبخیزداری و آبخوانداری در سال 98 در روستای ایپک و سایر نقاط ریسک پذیر شهرستان هستیم.

نعمائی خاطرنشان کرد: روستا و دهستان ایپک از دیرباز از دهستان های مهم و مورد توجه منابع طبیعی شهرستان بوده است و این دهستان در برپایی کلیه مراسمات هفته منابع طبیعی و سایر مراسمات مرتبط نقش بسزایی داشته است.

دکتر کاظم زاده؛ مدرس این دوره آموزشی، ضمن بیان دلایل اهمیت اجرای پروژه های آبخیزداری و نکات فنی لازم در این خصوص، به تشریح سازه های آبخیزداری مختلف در مناطق مربوطه پرداخت.

وی؛ خاطر نشان کرد: ایجاد سیل بندها در مسیر آب راهه ها می تواند تا 50 درصد از خسارت های ویرانگر سیل جلوگیری و در کنترل و مهار سیلاب بسیار موثر باشد.

کاظم زاده افزود: جمع شدن آب پشت سیل بندها مانع از فرسایش خاک و افزایش پوشش گیاهی در منطقه می شود، این در حالی است که نبود آب در بسیاری از مناطق موجب فرسایش خاک می شود که اگر بتوان آب را جمع آوری کرد می توان هم از فرسایش خاک جلوگیری نمود و هم موجب افزایش پوشش گیاهی شود.

این گزارش می افزاید: در خاتمه ضمن پاسخگویی به سوالات مطروحه، حاضرین در جلسه ضمن اعلام رضایتمندی از ارائه نکات فنی و تخصصی در این کلاس خواستار برگزاری بیشتر این گونه کلاس ها، جلسات و همچنين اجراي طرح هاي جنگل كاري در روستاها شدند.

 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج